Rezultatul "Bursei câştigătorilor"

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
.

Am înregistrat doar nouă "jucători la bursă". Câştigătorul "Bursei câştigătorilor" concursului "Astenie de primăvară Hermeneia 2010" este Matei Hutopilă care a intuit primele două locuri în ordine(!), chiar dacă primul dintre texte era chiar al lui însuşi. Sau cu atât mai mult. E normal să crezi în poezia ta, nu?

După cum se şi poate observa, pe aproape au mai fost Daniel Lăcătuş care a intuit premiul întâi, Maia Cusco a numit textul câştigător, dar numai ca loc secund în opţiunea juriului, iar, la egalitate, Maria-Gabriela Dobrescu, Silvia Bitere şi Dorin Cozan au "pariat" pe textul care a obţinut doar locul doi.

Aşadar, Matei Hutopilă va fi inclus în juriul următorului concurs Hermeneia. Îl felicit, dar îl şi provoc să ne dezvăluie formula magică.

Comentarii

*****

Multe felicitări lui Matei Hutopila.

Felicit întreaga conducere a site-ului. Hermeneia a evoluat frumos. Să sperăm că acest concurs va avea continuitate.

da

da, şi pe mine m-a surprins acest rezultat. L-am văzut abia după ce am făcut vizibili autorii pariurilor. Nu poţi să spui că există oameni care au fler la a simţi aceste lucruri. Şi o spun convins fiind că la data la care a introdus Matei pariul era absolut imposibil ca cineva să cunoască rezultatul juriului. Nu pot să spun decît felicitări şi că Matei s-a pricopsit cu posibilitatea de a fi membru în juriul următorului concurs poziţie în care va avea toate şansele să primească în cap ouă stricate din partea unor personaje precum Cristina Ştefan. Dar, deh, chestiile astea vin odată cu teritoriul, Matei.

pai am citit toate textele din concurs si

le-am si notat pentru premiul de popularitate, neincercind sa ghicesc care al cui este (ar fi fost si in zadar, mi-am dat seama dupa ce au aparut numele autorilor); singurul 10 l-am dat pentru "anotimpul papusilor", insa m-au impresionat si alte citeva scrieri, nu degeaba clasate intre primele si de juriu, mi-am zis azi; mi-a fost jena sa pariez pe propriul text, insa nu am facut-o intimplator, si am luat in considerare si potentialul de succes la public al scrierilor (pariul a fost pariu, nu inseamna ca pentru mine asta a fost si "top 3"); oricum, una peste alta, concursul a inviorat serios comunitatea "hermeneia", si in afara lui - apar mult mai multe si mult mai des texte pe prima pagina, se citeste si se comenteaza mai mult; fiind prima chestie de genu` pe aici, o consider o reusita!

matei hutopila

Îl felicit şi eu pe Matei pentru dublă şi îi dorersc succes în noul juriu, sper că acest frumos concurs va continua.
Ca o încheiere a participării mele la concursurile de poezie (mulţumesc încă o dată lui Călin că s-a gândit şi la mine pentru această ediţie inaugurală) am făcut o statistică (ce să-i faci, informaticianul din mine) în care am rezumat "abaterea" de la nota finală a fiecărui membru al juriului, fără să ţin cont de sens, deci în modulo cum se zice în matematică, pentru textele din top 10, dacă cineva doreşte să extindă ideea, be my guest...
Statistica mea arată cam aşa
Profetul - 11,784 puncte
Alma - 11,890 puncte
Sancho Panza - 9,286 puncte
Dorel - 7,746 puncte
Bobadil - 7,398 puncte
I.D. Nicolae - 14,098 puncte
Încă o dată felicitări pentru organizarea acestui concurs.
Andu

+

ar fi fost dragut si un "pariu" de genul: poezia x apartine autorului cutare.

felicitari, Matei!

p.s. matei

M-am gandit daca sa iti zic sau nu acest lucru, dar cred ca e mai bine sa il stii. Vezi tu ce concluzie tragi apoi. Textul "funk si branza de capra" era clar ca iti apartine, mai mult decat atat el de fapt nici nu intrunea conditiile concursului. Concursul a mai avut cateva hibe, eu le-am luat ca "teste" si m-am comportat neutru, de exemplu a aparut acelasi text de doua ori iar un altul chiar cu doua titluri diferite. Textul tau am stiut de la bun inceput ca se va erija in castigator si initial am vrut sa-l notez cu 7,80, nota pe care eu cred ca o merita din partea mea, aceasta nota a ramas scrisa cu pixul pe foaia mea de arbitraj, pentru ca eu la lucruri din acestea asa fac, lucrez pe hartie, old fashioned guy...
Insa cand am postat am avut o remuscare, crede-ma ca iti spun adevarul, si am schimbat 7,80 in 8,70... M-am gandit omul asta chiar vrea sa castige, what a hell?
Si asa a fost, ai castigat, nu?
Acum cand am vazut notele am realizat ca ai castigat datorita razgandirii mele de ultim moment si de aceea ti-am spus asta.
Insa revin, textul trebuia descalificat.
Succes in continuare, deci.
Andu

nu inteleg

de ce nu intrunea conditiile... textul se refera la satul bunicilor dinspre mama, e scris pe 1 aprilie. iar eu ma revendic peste tot hutul (din partea tatalui, haha), eventual va putea induce in eroare, unii chiar bateau apropouri de genul "stim noi cine-i din vaslui" (probabil se gindeau la dorin cozan); oricum, nu a intentionat nici una, nici alta. au fost trei note de 10, doua primite de primul meu text, celalalt primit de al doilea text (scris pe 2 aprilie), mi se pare chiar hilar ce sustii. oricum, merci de apreciere :)

continuaţi spectacolul, e amuzant

continuaţi spectacolul, e amuzant. după atîta muncă am şi eu cu ce mă delecta. un fel de stan şi bran cu mingi de oină.
evident, cine a organizat concursul trebuia să fie ceva mai exigent cu aplicarea regulilor. dar ceea ce mi se pare amuzant este că bobadil, care a făcut parte din juriu, a tăcut mîlc şi nu a spus nimic. dacă avea ceva de sesizat cred că era normal să o sesizeze înaintea perioadei de jurizare sau în timpul ei. mi se pare ridicol să vii cu afirmaţii din astea caraghioase cum că cineva ar fi făcut "teste". partea adevărată şi tristă este că unii participanţi, deşi li s-a explicat, zic eu, suficient de clar, tot nu au înţeles cum trebuie să introducă textele. dar asta e. errare humanum est.
dar chestia asta cu "am ştiut că e textul tău şi i-am dat notă bună" îl descalifică doar pe bobadil. nu neaparat pe Matei sau textul lui. bineînţeles, acestea sînt, cum le numea elegant o doamnă, "cocoşisme". unii simte nevoia să îşi flexeze testosteronul şi a greşit turnirul. şi eu, care mă gîndesc la cîte fantasmagorii ar mai putea inventa fiecare membru al juriului dacă şi-ar dori să adune 5 minute de faimă în jurul lui...

apelativele

nu ştiu cît de stupide sînt apelativele acestea, cristina. dar cu siguranţă intervenţiile tale sînt stupide. sau aşa cum spunea cineva pe aici, "creatore de momente penibile". dar se pare că te simţi bine înconjurată de aureola asta de penibil. aşa că nu vreau să ţi-o spulber. am să îţi răspund la celelalte comentarii mai încolo. pe măsură.

cristina

cristina, măcar dacă ai fi atentă să comentezi acolo unde am scris asta şi nu aiurea. dar da, am scris asta, şi dacă ai avea capacitatea să te prinzi de poantă (ceea ce se pare că îţi lipseşte cu desăvîrşire în această atitudine gomosasă cu care defilezi), deci dacă ai fi mai atentă ai putea observa că este vorba despre o ironie şi citam (în mod sarcastic, ... mai e nevoie să subliniez ca să te prinzi şi tu?!) afirmaţia la fel de gomoasă a Almei. Dar recunosc... poate am pretenţii prea mari de la tine ca să mă aştept să pricepi subtilităţi.

ok

Cristina, cred că te agiți prea mult și astfel riști fără variantă.
Hermeneia e un site literar chiar ok în opinia mea, în comparație cu ce se găsește pe piața literaturii on-line de limbă română, dacă ai ceva mai acătări, zi-mi și mie.
Virgile, intenția mea nu era să intervii tu cu all that decomposing boring patronizing bullshit ci eu i-am scris ceva laureatului ca să-i zic astfel matei hoțopilă și eu știu sigur că el, deși o dă pe nieznaiu pe limba lui hoțulă, știe foarte bine ce vreau să zic.
Iar mie îmi rămâne regretul că textul funk și bla bla a ieșit câștigător pentru că eu am făcut ceva ce nu credeam că va conta în balanță. Eh... uite că a contat... e și pentru mine o lecție să nu mai dau pomană la șmecheri.
Andu

nu inteleg cum

un membru al juriului poate da o nota asa diferita de cea pe care o considera indicata (andu moldovan) si cum doi membri ai juriului (andu moldovan si alina manole) nu au zis nimic vreo luna, daca textul era vizibil descalificabil

ps. hutopilă, cu t, am tot zis-o la virtualia si pe hermeneia... chiar tre' sa-mi stilciti numele peste tot? ma rog, vad care-i spilu aici, insa in alte parti... (alina manole tocmai m-o numit ”huțo”)

ps2. cit aveti de gind sa continuati cu lalaielile astea? o fost concursu', s-o votat foarte ok, totu' la vedere, texte fainute au fost, top 3 putea arata in nu stiu cite feluri, si pina la urma s-o asezat asa cum il vedem. nu putea fi cite un top pentru fiecare membru al juriului ori al sitului. ce-ar fi sa incep sa ma tiganesc eu acuma ca nu a cistigat "anotimpul papusilor"? sau ca nu a prins podiumul "legenda omului sandwich"... chiar simt ca ar trebui s-o incetati, tigania asta de bucuresti ii total nelalocul ei

*****

Prea mult orgoliu şi nu merită. Nu trebuie dramatizat.

am sarbatorit ieri toata ziua, intr-un fel

cu mama si fratele, pe care nu-i vazusem de aproape un an. ne-am plimbat, am vazut o expozitie de desen coordonata de dragos patrascu (!), le-am mai aratat din frumusetile orasului, am vizitat-o pe mamaia la spital :( chiar ieri s-a internat) si am incheiat cu un concert alternosfera. o fost foarte fain. multumesc din nou colegilor de concurs, de site, si juriului :) si am ramas si cu o mina de lecturi foarte placute (anotimpul papusilor, legenda omului sandwich, vintage collection sint doar citeva...)

frumoase vorbe

și felicitări și sărbătorire și cele cuvenite.
dar eu te întreb așa, pentru mine, tu nu ai popularizat textul ăsta ieșit câștigător înainte de încheierea perioadei de jurizare de pe H?
la o întrebare simplă, aștept un răspuns simplu.
în rest, cele bune houțulule,
Andu