Hermeneia Live - prima emisiune

imaginea utilizatorului Virgil
15 Mai 2010Nici nu știu cum să o numesc. Radio sau TV. Pentru că este și poate fi de amîndouă. Ce vreau să spun de fapt este că sîmbăta aceasta, 15 Mai 2010, la ora 21:00 ora României are loc lansarea Hermeneia Live. Acesta este numele deocamdată. Am încercat ceva duminica trecută și nu a prea ieșit nimic. De data aceasta sperăm să avem succes. Tehnic vorbind va exista posbilitatea ca fiecare dintre membrii Hermeneia să participe. Există practic 4 niveluri de participare (wow!).
În primul rînd poți participa ca spectator. Este suficient să te duci și să deschizi pagina Hermeneia Live
Apoi, în al doilea rînd, există posibilitatea de a participa prin chat. Nu promit însă moderarea sau monitorizarea chat-ului. Deocamdată participarea va putea avea loc fără înscriere pentru un cont special. Vă rog să fim civilizați. Dacă vom observa abuzuri vom putea introduce și înscriere specială.
În al treilea rînd va exista posibilitatea de a participa și numai audio. Condiția este să ai un set de căști cu microfon. Repet, aceasta este o condiție, nu o rugăminte. Nu se pot folosi difuzoare și microfon.
În al patrulea rînd (și aici vine marea surpriză!) există posibilitatea participării video. Evident condițiile sînt ca participantul să aibă un set de căști cu microfon și un webcam.
Astfel că membrii Hermeneia vor putea participa (bineînțeles invitați de mine în emisie pe rînd) în prima ediție a Hermeneia Live. Sperăm să auzim recitări de poezii, comentarii, critici, opinii și poate chiar puțină muzică.
Evident o primă emisiune are un anumit caracter de improvizație. Vom vedea cum va evolua. Intenționez să ne întîlnim o dată pe săptămînă. Un fel ce cenaclu virtual. La urma urmei și pentru mine este un debut dar vom încerca pentru o oră, o oră și ceva, sîmbătă seara la voi (sîmbătă dimineața la mine) să ne întîlnim și să avem o seară de mai cu poezie. Așteptăm pe toți cei interesați. Informații tehnice și de „regie” voi posta în pagina special creată la adresa Hermeneia Live.
Daca aveți observații, comentarii, propuneri sau întrebări, vă rog să le puneți prin comentarii la acest text. Pagina special rezervată pentru Hermeneia Live nu va avea comentarii.

Comentarii

este ok

Virgil, prima emisiune a fost agreabilă. Este un început bun şi o premieră în materie, din câte ştiu eu. Am câteva propuneri pentru viitor.

Emisiunea să aibă câteva secţiuni, eventual un desfăşurător care să fie anunţat din timp. De ex. 1. Lecturi ale propriilor creaţii 2. Opinii exprimate în legătură cu ele. 3. Noutăţi editoriale din ţară şi din diaspora. 4. Propunerea unei teme de discuţie. De ex.: Biografismul în poezia actuală şi limitele lui. Sau. Cine mai are nevoie de metaforă? Poeţii au nevoie de PR?

Felicitări pentru iniţiativă. Complimente pentru prestaţie Luminiţei.

Încântat