povestea soldatului de fier

imaginea utilizatorului Virgil
...

ți-am promis cîndva
povestea soldatului de fier
într-o zi i-au zis
nu mai ești bun de statuie
l-au topit și l-au făcut ghiulea
cînd s-a trezit din somn ruginise
în pîntecul unei fete
rupte în două
pentru că pruncul nu mai era
roșie fusta
roșie rugina
albe pulpele ei plîngeau desfăcute
iar soarele mirosea a cazma
cînd au îngropat-o în zori
înțelese
ea fusese singura femeie
din viața sa

Comentarii

sory,

sory, lasa dracu poezia!!!!!!!!!!!!!!!

dragă adrian,

dragă adrian, am o misiune ingrată. trec peste măsura în care ar trebui sau nu să las eu poezia. ceva îmi spune că nu te pricepi la asta. şi trec şi peste faptul că începi să înjuri. (aici mă tem că nu sîntem chiar pe stadion şi nici nu îmi vine să cred că manierele (cele bune) au părăsit total hunedoara). dar aşa cum spuneam, pentru că situaţia e ingrată, aleg să nu fac prea multă discuţie despre asta. şi am să mă leg de o problemă ceva mai... să-i zicem cuantificabilă. şi anume limba. pentru că, aşa cum ţi-am mai spus, pînă la poezia, despre care unii credem că ne pricepem aşa de bine, ne omoară limba şi gramatica. lucruri la care tu ne dezvălui, nu fără o semnificativă dezinvoltură, că ai lacune. lacune care nu se mulţumesc să băltească numai în limba română dar observ că au deversat şi în limba engleză. nu este interzis să foloseşti limba engleză pe Hermeneia, în texte sau comentarii. dar se presupune că o foloseşti numai dacă o cunoşti. e o chestiune de bun simţ intelectual. folosirea greşită sau semidoctă sună nu numai snob dar şi manelist(ic). în limba engleză se scrie "sorry" şi nu "sory".

da,

da, se vede ca nu iti intru in gratii, gladiatorii tai, pe care ii premiezi, probabil ca te asculta, iti sunt devotati, dar lacunele mele in limba romana sunt exact ceea ce sti tu in limba romana, SORRY, nu stiu la ce limba romana te referi.

si.

si... sa fim seriosi, nu ai ai nici o tangenta cu poezia !!!!!!!!!!!

nici eu nu ştiu la ce graţii,

nici eu nu ştiu la ce graţii, gladiatori sau premii te referi. dar, evident, fiecare e liber să abereze în voie. probabil că a calomnia şi a minţi este ultima soluţie salvatoare a incompetenţei. iar dacă mă întrebi la ce minciună mă refer te sfătuiesc să citeşti acest comentariu: http://www.hermeneia.com/content/strada_cu_nume_de_bere#comment-26802 în care mă refeream la tine.
asta ca să nu mai menţionez chiar comentariul tău de mai sus în care scrii "sti" în loc de "stii".
astfel, ca să nu mai intindem pelteaua, fiindcă nimeni nu e nevoit să îţi citească pe aici aberaţiile agramate te avertizez că dacă nu vei evita pe viitor greşelile de limbă, gramatică şi ortografie voi fi nevoit să îţi suspend contul pentru o vreme. cu siguranţă tu vei continua să dai vina pe persecuţii din partea mea sau alte abureli. te asigur că nu mă interesezi aşa de mult ca să îmi pierd timpul cu aşa ceva. şi că astfel de chesitii nici nu mă impresionează şi nici nu mă înspăimîntă. cred că am fost suficient de tolerant cu gafele tale de pînă acum. dacă vrei să participi pe hermeneia cu bun simţ şi respect aşa cum facem noi ceilalţi e ok. dacă nu, tot ok e. tu alegi.

despre poezie,

despre poezie, aşa cum ţi-am spus, depinde cine îşi dă cu părerea. există oameni a căror părere despre măsura în care scriu sau nu eu poezie, nu numai că o respect dar mă şi interesează. pentru că îi consider competenţi. deocamdată, te rog crede-mă, nu ai cum să faci parte din acea categorie. iar motivele nu ţi le înşir pentru că ceva îmi spune că nici nu vrei şi nici nu poţi pricepe. deci, prin implicaţie, aş fi îngrijorat dacă tu ai considera că mă pricep la poezie.

adrian demea,

adrian demea, dacă tot vii cu axiome bâlbâite, demonstrează ce afirmi, argumentează, să vedem și noi cum o faci, că la cât îți sclipesc semnele de exclamație trebuie că ai ceva cunoștințe solide literare. dar să nu citezi din blaga, arghezi, goga, topârceanu, nichita, naum etc. pentru că mai avem pe aici un specimen care nu a depășit încă granițele literaturii române, dar nu e vina lui, soarta... însă el e nostim.
scuze de offtopic, Virgil, dar fac alergie la sexagenari imberbi...