iluzia unei insule .

imaginea utilizatorului saraghin

Acest text se află în Șantier

variatiune pe o tema de Vali Sterian .

Majoritatea cetatenilor care respectau cu sfintenie ultimele ordine primite de la superiori ,erau de acord ca asemenea zapada calda nu mai vazuse din 6400. Era cel mai frumos anotimp din viata lui. Cu toate ca trecuse de ora 18, Vasile se incapatana sa termine pregatirile cu trasura ,sfidand astfel ordinele de a mai circula liber dupa ora 18..Zilele trecute cand dezgropase niste cai abandonati , a fost insotit dupa ora 18 de superiorul sau ,un fost coleg de servici de la uzina de iubite. A trebuit sa'si mituiasca superiorul cu promisiuni de bilete in insula ,reusind in acest fel sa'si pregateasca trasura pentru marea plecare in insula.Discret de felul sau,Vasile absolvi trasura de ocheadele trecatorilor hrapareti ,acoperind'o cu un birjar din secolul trecut..Daca vreun trecator era mai insistent si cerea mai multe detalii despre vehiculul ce urma sa plece in insula,Vasile i'o reteza scurt explicandu'i ca in permisul sau de conducere aceasta categorie de vehicule nu poate fi condusa fara iubita..Trecatorii curiosi se conformau pe loc la explicatiile lucratorului de la fabrica de iubite. In orice caz,totul era aproape perfect cand doi superiori necunoscuti intra pe neasteptate in trasura ,trezind birjarul secolului trecut si intreband caii despre cum arata iubita stapanului...Caii ,n'au vrut sa le raspunda, enervand foarte tare superiorii necunoscuti care au hotarat pe loc sa'i omoare ..Caii au zambit discret ...Pentru a cata oara..? Noroc cu Vasile care'si astepta iubita de la uzina de iubite si care i'a omorat la timp. Caii din nou au zambit discret..
Era nerabdator Vasile s'ajunga mai repede in insula si sa termine de decorat ultima movila...,cea a iubitei..Dar timpul de vara ii era potrivnic..Ningea cu picaturi mari si calde de zapada albastra si trasura
in cardasie cu birjarul si caii deja morti o lua din loc spre insula ,lasandu'i lui Vasile iluzia iubitei din buzunar.
In cartierul lui tocmai se nascuse niste batrani de mazga , care radeau la fiecare movila de mormant pe care Vasile obisnuia s'o impleteasca pentru a'i face astfel loc in bagaje. Un doctor de renume , il asigura pe Vasile ca in curand ,iubita sa ii va fi alaturi ,..in insula lui..
Ningea cu ochi mari de cai morti printre scenariile color refuzate de martori...Lacheii de metal povesteau intamplari cu iubite si cadavre ude..
Sangele de carja inventat pentru donatii ,infuriat de atitudinea jalnica a stapanilor ,se hotari istoric sa devina haina de nuc ...

Experiment literar: 

Comentarii