Evident pentru unii dintre voi „e harababura mare cu site-ul”, cum îmi spunea cineva deunăzi. Dar pentru mine este o mare satisfacție faptul că lucruri care altă dată îmi cereau mult mai multă muncă și timp acum, în noua configurație, le pot rezolva mult mai repede.
- Așadar vă pot anunța că am rezolvat (sper că se poate observa) prezența imaginii autorului la nume. Nu am pus-o în comentarii pentru că am considerat a fi ceva mult prea aglomerat.
- În al doilea rînd am rezolvat posibilitatea convertirii textelor dintr-o categorie în alta pentru orice membru Hermeneia fără nici o problemă. Vă rog să o testați dacă aveți nevoie și să îmi spuneți dacă întîmpinați dificultăți sau erori. În mod normal schimbarea categoriei trebuie să vă oblige automat și la schimbarea subcategoriei textului.
- În al treilea rînd, la cereare care se pare că este a mai multora, am făcut în așa fel încît în majoritatea situațiilor numele autorului să fie de fapt „numele și prenumele”. Doar în profil apare precizarea penName-ului. Dacă voi considera că este nevoie de alte modificări în această privință o voi face pe parcurs. Vă rog însă să procedați la editarea profilului personal și la introducerea corectă a numelui și prenumelui. Nu putem accepta mîzgălituri dacă tot dorim ca numele să apară la text.
Aș vrea să mai precizez un aspect oarecum diferit de Hermeneia 2.0. Butonul „Atenție editor!” publică textul în mod automat atunci cînd este apăsat. Deci dacă un text este retras din publicare sau este salvat doar ca și concept (situații tehnic vorbind echivalente) și autorul lui apasă butonul „Atenție editor!”, textul în mod automat devine publicat și vizibil. Aș vrea să fiți la curent cu acest aspect. În cazul specific în care autorul este nou venit sau novice și textul este publicat pentru prima dată, textul va primi banderola „Acest text va fi vizibil pe site numai după aprobarea unui editor.” și va avea nevoie de aprobarea unui editor pentru a fi vizibil pe site. În mod simetric, în momentul cînd un text este retras din publicare (pentru un motiv oarecare) de către autorul lui, butonu „Atenție editor!” (în cazul în care a fost apăsat în prealabil) este anulat. Cu alte cuvinte, un text retras din publicare nu poate face obiectul atenției unui editor. Aș vrea să luați notă și de acest lucru pentru ca să nu avem încurcături sau așteptări nejustificate.
Evident, ar mai fi unele lucruri de ajustat dar în principiu, din cîte îmi pot da eu seama, au rămas aproximativ trei aspecte majore de rezolvat.
- problema resetării parolei - deocamdată prezintă un bug și nu vă recomand să o folosiți. Dacă aveți nevoie să o schimbați vă rog să îmi trimiteți un email.
- problema selectării textelor preferate (sau a așa numitelor bookmarks („semne de carte”). Nu îmi este clar dacă a fost sau este o facilitate folosită sau dacă există interes pentru ea. Deci aș vrea să văd un fel de ridicare de mîini ca să înțeleg dacă există interes pentru așa ceva și dacă ar trebui să o refac sau nu.
- problema reintroducerii penițelor de aur - chestie care sînt convins că este așteptată și pe care va trebui să o rezolv cît de curînd.
Vă rog să îmi spuneți dacă mai aveți alte întrebări, observații sau/și propuneri.
Comentarii
vizualizare
yester -
Virgil, tu pe iPhone-ul tău vezi ok Hermeneia ca pagină?
Eu nu!
paul, eu nu mai folosesc
Virgil -
paul, eu nu mai folosesc iPhone. pe tablete și iPaduri hermeneia.com este văzută destul de bine. cel puțin browserele pe Android nu au probleme. pentru smartphones în situația „landscape” se vede acceptabil. mai am de rezolvat situația „portrait”. acum cîteva zile se vedea acceptabil dar cred c-am schimbat cîte ceva și s-a stricat. în orice caz deocamdată se poate folosi landscape. de altfel am rezerve că se merită prea mult să te chinui să vezi un site atît de detaliat în mod portrait pe o diagonală așa cum o oferă iPhone. părerea mea.
just
yester -
pe tabletă nici eu nu am probleme. te întrebam, pentru că în RO nu prea este Wi-Fi peste tot, iar când mai merg pe la întruniri literare, cenacluri sau lansări de carte și trebuia să citesc foloseam mobilul. îți mulțumesc și sper să reușești cu situația "portrait".
s-a rezolvat problema
Virgil -
s-a rezolvat problema reconfigurării parolei după înscriere și oricînd după aceea. observ că nu am primit niciun fel de comentariu/răspuns cu privire la opțiunea selectării textelor preferate.
issue stergere text
hialin -
Am incercat sa sterg un text si m-am trezit cu:
"Introducerea datelor pentru "Experiment literar" este obligatorie."
finally
hialin -
Dupa ce am ales categoria m-a lasat, e ciudat totusi ca e conditionata stergerea de astfel de mici detalii...
emil, nu înțeleg de ce tu le
Virgil -
emil, nu înțeleg de ce tu le numești „mici detalii” deoarece în economia site-ului fiecare detaliu este la fel de mare sau la fel mic. de vreme ce am decis ca la postare clasificarea textelor pe categorii să fie făcută riguros de dragul corectitudinii încadrării și din respect pentru cititor, atunci și în momentul ștergerii sistemul trebuie să știe din ce categorie/subcaterorie să șteargă un text. asta pentru că nu poți șterge decît un text care a fost deja încadrat și salvat într-o anumită categorie/subcategorie. problema este că probabil în acest caz tu i-ai schimbat categoria dar nu și subcategoria și între timp te-ai deci să îl ștergi. te asigur că site-ul funcționează, din acest punct de vedere cît se poate de corect și logic.
inteleg si nu prea
hialin -
Virgil inteleg importanta acelor detalii in momentul in care editez un text, dar din moment ce vreau sa-l sterg... ce importanta mai are cum e clasificat, in ce categorie se afla & so on... oricum va disparea. Ma rog, am reusit sa-l sterg in cele din urma, imi este suficient. Multumesc pentru lamurire!