Constelaţia de ticăloşi

imaginea utilizatorului Bott

Există în acest loc,
crede-mă,
un ceva care pute
cu mult mai tare decât
pereţii pe dinăuntru-mbibaţi
vara cu
mirosul meu de sudoare;
de-ar putea vorbi aceste ziduri
în limba lor de piatră,
ai fi supus unui supliciu, acela
de-a lua cunoştinţă de tot ceea
ce se întâmplă în afara lor:
filajul, mascările, hackerismul,
dezinformarea, hlizitul şi bârfele
unei noi constelaţii de ticăloşi;
dar de ce tocmai tu ai deschide
cutia pandorei,
de ce tocmai pe tine te-ar preocupa
toate acestea mai mult decât
scufundarea titanicului
într-un
ocean de minciuni.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QiS4gwb8YDY

Comentarii

eugen, te rog frumos să nu

eugen, te rog frumos să nu mai pui astfel de „comentarii” pe hermeneia. asta dacă mai vrei să pui comentarii.

- penibil -

Eugen, fără supărare, dar prin citez @bott, ai atins un vârf al penibilităţii importanţei de sine. Mă întreb oare ce brand eşti tu ori textele tale de e nevoie de o atât de minuţioasă cronometrare şi asigurare a paternităţii ideilor făcute versuri megasublime? Oare să nu mai avem simţul măsurii chiar deloc?

Despre text, texte: observ că ai un interes pentru poezia, să-i zicem, realistică, cu slabe tuşe plastice, cu accent pe transmitere cerebrala - modelul actual american. În ultima vreme, încerci să scrii o poezie-invectivă, reluând motive, mijloace şi cuvinte până la obsesie. Ok. Până aici, nimic rău. Problema vine în momentul în care citim tipul veritabil de poezie descris mai sus. Atunci ne dăm seama că, din cazua lipsei factorului liric latent (care e vital), din cauza timbrului impersonal, din cauza rigidităţii fenomenului artistic, din cauza slabei cunoaşteri a inflexiunilor/ nuanţelor limbii române, din cauza că, în cele din urmă, nu poţi crea, scrierile tale, în genere, nu trec de o proastă imitaţie cu caracter snob.

Tu încă (pardon!) confunzi relatarea cu transmiterea, nervul cu potenţa lirică, istorisirea cu atmosfera şi narcisismul cu revelarea. Tu încă (pardon!) consideri că absolut tot ce gândeşti sau trăieşti se poate şi merită făcut poezie. Tu încă scrii mai mult decât citeşti.
Rezolvă problemele astea, Eugene, nu data, ora, minutul şi coada de maimuţă. Dacă o să-ţi sape cineva în urmă, o s-o facă pentru ce scrii, nu pentru alintări patetice.

Cu sinceritate şi bine intenţionat
etc.

ok,

Virgil.

Eugen.

eticheta de "penibil"

Adrian, de acord în parte cu ce spui în legătură cu textul, doar cu textul. Celelalte cuvinte, ţin doar de strădania ta de a jigni cu orice preţ , pe care eu am să o trec cu vederea. Lucru care, repet, nu-ţi face ţie faţă.

Eugen.