Premiile Concursului Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia” - Mizil - 2012

imaginea utilizatorului Maria - Doina

MARELE PREMIU
Adela Naghiu – ( Baia Mare)

POEZIE (138 participanţi)

I. Andrei Velea – (Galaţi )
II. Rodian Drăgoi – ( Bucureşti)
III. Neagu Raluca Leontina – (Ciocăneşti - Călăraşi )

Premiile revistei Fereastra
Florina Isache – ( Roşiorii de Vede)
Silvia Bitere – ( Constanţa)

Premiul de debut

Bardan Iulian Claudiu – (Suceava – elev cls. a IV-a, 10 ani)

MENŢIUNI

Grosu Daniela Marilena – ( Comişani - Dâmboviţa)
Bianca Dan – (Hunedoara)
Ioana (Janette) Carp – (Assen - Olanda)
Victoria Mărginean - (Chişinău)
Nuţă Ana Mihaela – ( Chişinău)
Marilena Apostu – ( Galaţi)
Maria Doina Leonte – (Suceava )

PREMII PROZĂ (93 de concurenţi)

I. Chiş Mihaela Simona (Botoşani)
II. Maria Postu (Bucureşti)
III. Ottilia Ardeleanu (Năvodari)

Premiul revistei Fereastra

Adelina Cristina Bălan (Focşani)

Menţiuni

Luminiţa Petru (Bruxelles)
Niculescu Tania – Tulcea)
Mihaela Becali (Bucureşti)
Monica Rădulescu (Bucureşti)

Revistă literară: 

Comentarii

- câte una, câte alta -

1. Felicitări câştigătorilor, felicitări speciale pentru hermeneuţi, felicitări participanţilor, organizatorilor etc.

2.Uitându-mă pe clasamentul de la poezie, mă ia cu frison negativ, de la clavicula stângă până la bilă - responsabila cu greaţa. Ştefan Ciobanu - 7,5 ?! Ioan Barb 7? Şi-o fi jucând factorul subiectiv rolul, dar totuşi să fim sobri! La clasamentul proză, n-am avut curajul să mă mai uit. Ba da. Şi tac.

3. Practica asta de-a condiţiona premierea de prezenţa autorului e cu du-te vino spre du-te de-aici, băi nene! Bun, înţeleg că organizatorii or dori şi ei să facă oareşce lucruri culturale şi-or avea nevoie de participanţi/ câştigători, dar există şi alte căi în afară de-a-l deposeda de premiu pe bietul poet, care poet şi aşa spune despre poezie, cum spunea nenea E., "cui ce-i aduce? - poezie - sărăcie!". Unde mai punem faptul că de cele mai multe ori, un premiu 2, 3 abia acoperă costul drumului, iar o menţiune, o pungă de mentosane.

4. Cu felicitările am dat? Am dat. Mai dau o dată: congrat!

reguli peste noapte

"Lucrările care au mai fost publicate au fost depunctate." as vrea sa stiu si eu unde anume, in regulament, este specificat acest lucru? :)

Mirela, ATENTIE!

Mirela, de aceea te-ai inscris pe Hermeneia? Ca sa stirnesti conflicte? Ai pasit cu stingul, te asigur. Cu ocazia asta m-ai facut sa caut prin alte parti sa vad cum scrii si impresia mea este ca scrii foarte prost. Deci, eu zic ca inainte sa te apuci de certuri pe aici, sa postezi texte care sa iti valideze dreptul moral de a pune intrebari.
P.S. Hermeneia nu are nicio legatura cu concursul de mai sus. O rog pe Mariana sa nu mai puna astfel de postari fara sa ma contacteze pe mine sau pe cineva din Consiliul Hermeneia. Si chiar daca posteaza ceva despre un astfel de concurs sa o faca succint cu citeva mentionari. Fara medii, zecimale, liste si alte chestii din astea. Sa fie pentru ultima data, va rog.

Explicaţii, scuze, corecturi.

...şi doar voiam să întreb... Accept mustrarea. Nu se va mai repeta. Legătura cu Hermeneia era doar că sunt şi colegi de pe site printre premianţi. Apropo de liste: am crezut că aşa e bine, să redau articolul aşa cum e el preluat de la sursa menţionată, deşi am avut oarece strângere de inimă. Acum aş vrea să corectez, lăsând doar câteva date succinte.

Draga Virgil,

Tocmai articolul m-a adus la site-ul acesta, altfel ar fi ramas inca nedescoperit. Ti-as fi recunoscatoare daca ti-ai pastra comentariile pentru tine sau poate esti clarvazator si stii ce-o sa fac pe viitor. Nu ma intereseaza sa starnesc conflicte, era o simpla intrebare, care se pare ca te-a deranjat foarte tare. Iar in ceea ce priveste felul cum scriu, nu ti-a cerut nimeni parerea. Ma gandesc ca nu am primit degeaba niste premii pe la alte concursuri. Acum e adevarat ca poate ar fi trebuit sa tin pentru mine acea intrebare si sa nu-mi mai fac de lucru cu toata lumea. O zi buna sa ai si nu mai intra asa in defensiva ca nu am nimic cu site-ul! :))

- ... -

Da, Mirela, adevărul e că scrii genial pentru cei 7 ani ai tăi. Ai şapte ani. nu?

:))

Adrian,

7 ani de-acasa. Poate daca-mi spui si unde sa modific o sa schimb :))

Mirela,

Mirela,
aşa cum spunea Virgil, Hermeneia nu are nicio legatura cu concursul de mai sus. aşadar nu din rea voinţă nu răspundem la întrebare. recunosc, nu te-am citit dar asta nu mă opreşte să îţi doresc realizări frumoase.

Vlad,

E ok. Atitudinea conteaza. Era destul un simplu "nu stiu". Merci!

P.S. Cunosc de ceva vreme regula: hai sa-l facem praf pe noul venit. Stai linistit, e unul din motivele pentru care nu ma avant sa scriu din prima. :)

- calm si masură -

Mirela, eu spun că ar trebui să:

- te familiarizezi cu regulamentul acestui site!

- să nu mai arunci acuze de genul "cunosc de ceva vreme regula: hai sa-l facem praf pe noul venit" fără să ai măcar o brumă de motiv. Cine pe cine face praf? Tu, pe Hermeneia, concret şi fără nicio urmă de ironie, încă nu exişti.

- să-ţi înfrânezi ieşirile defensiv-agresive. Dacă vrei să atragi atenţie, postează ceva, nu arunca pietre de după colţ.

- să le pui organizatorilor întrebări despre regulament, nu userilor care postează un anunţ şi, numai dacă se poate, să nu le spui tu oamenilor ce şi cum era de ajuns când ţi se adresează.

Deocamdată, atât.

...

Ok. In primul rand imi cer scuze ca nu am respectat regulamentul si am pus o intrebare persoanelor nepotrivite (am pus o simpla intrebare, nu am dat cu parul), iar in al doilea rand rugamintea mea este sa-mi fie sters contul. Nu mi se potrivesc polemicile de genu`, iar in Hermeneia voastra e foarte "cald".
O seara frumoasa sa aveti!

Vina bat-o vina!

Vina e a mea, Mirela! Dar şi a ta, fiindcă eu cred că tu ştii cine sunt organizatorii concursului şi mi se părea firesc să adresezi acolo întrebări. Şi mai e o mică vină, aceea că întrebarea ta nu e deloc asertivă ( are mai mult de 50 % acuză ). Citez:
"Lucrările care au mai fost publicate au fost depunctate." as vrea sa stiu si eu unde anume, in regulament, este specificat acest lucru? :) "
O formă asertivă, enunţiativă, ar fi fost cam aşa: ,,Sunt nemulţumită, (dezamăgită, contrariată, nedumerită) că în regulament nu s-a specificat că vor fi depunctate lucrările publicate... sau poate nu am observat eu. Aş putea afla mai multe despre acest aspect?"
Am discutat aceasta doar ca principii şi aş vrea să încheiem într-o atitudine elegantă.

Mariana,

te felicit pentru promovare. A fost o alegere corectă, făcută de către consiliul H, din punctul meu de vedere. Bravo şi succes!
Te felicit cu ocazia aceasta şi pentru premiul obţinut în Prahova!

felicitări pentru promovare ,

felicitări pentru promovare , Mariana.
drumul poate deveni și ușor, nu doar frumos atunci când ai încredere în tine:)
succes!

Scuze, mulţumiri, regrete!

Scuze pentru răspunsul întârziat!
Mulţumesc frumos, Silvia, Raluca, Mihaela. Mă bucur mult pentru elevul meu, însă am regretul că nu am putut fi astăzi la premiere (din cauze obiective).