Peștele cu Periscop

imaginea utilizatorului nepotul lui rameau

Ancilarele, incunabilele, letopisețele
povestesc de insula de hârtie anagama
Jocurile simțurilor noastre subtil ancorate în alge.
Insulă decrepită, nevertebrate făpturi
sfășie din noi ascunsele branhii de aer.
chemarea e în mesajul sticlei.
Orătănii amfibii fac semne despre corăbii luminoase
dirijabile malbastre, duhori nisipoase
scrijeli pe marginea dunei.
Peștele de pe catarguri, cânta compasul, timona,
vuietul la marginea apelor, înlănțuirea Promezeului
Si nu, nu era briza, nu, doar un șuroi de decuvinte
erodate valuri, visând salvarea..
ai pornit mașina de mâzgălit verbe pe nisip:
a da de drum
a vorbi vorbire
a despleti flori
a frânge frica
jenetaimepas
? val oblic ?
pas de tout !

Atunci, am demontat periscopul..

Experiment literar: 

Comentarii

sa fie doar o antimetabola a Pestelui cu Periscop din insula de hirtie anagama sau o simpla chemare ce rezida inca in mesajul sticlei duoa zeci de ani? cineva porneste "mașina de mâzgălit verbe pe nisip" de-a lungul dunei sau sint numai dirijabile ce bintuie aiurea prin jocurile simturilor noastre? (singura expresie" oratanii amfibii" diminueaza forta imaginii "Orătănii amfibii fac semne despre corăbii luminoase /dirijabile malbastre, duhori nisipoase/scrijeli pe marginea dunei.") ...nu demonta totusi periscopul. imprumuta-l din cind in cind... si pastreaza o culoare galbena pestelui (si submarinului aferent pe care il presimt deja). Parfois J'aimerais mourir/Pour ne plus rien avoir/Parfois J'aimerais mourir/Pour plus jamais te voir...

Dragă Adrian,las un semn că te citesc, că trăiesc și că îmi place ce am sub ochi acum. Mă duc să "despletesc o floare":)! Deloc veros,Paul! ... reușești să mă surprinzi de fiecare dată.(Bunăoară: îți alegi mai bine neologismele decât unii de prin țară, nu dăm nume)

arank, periscopul e al tau de-l vrei. E minunat sa privesti lumea printr-un vizor ingust ca la urma sa scoti capul in plina lumina si sa dai de o fata curioasa care iti zambeste. Din pacate lumea e construita din oameni necajiti care au uitat ce e "la joi de vivre". Paul noroc sa fie ! multam de trecere, sper sa ne auzim si sa depanam fire de Ariadna .

Mon cher, "Pestele cu Periscop" apartine unei singure insule. "la joie de vivre" se ofera intotdeauna in compensatie...platesti in avans, fii sigur. ceea ce primesti in aceasta viata rezulta din efectul "yin si yang", in mentinerea echilibrului. dincolo de aparente, exista o iconografie a Clipei cu "branhii de aer" sfisiate.