lordul banal

imaginea utilizatorului bobadil

pentru bunul meu prieten

nimeni nu bănuia
într-o noapte de iarnă
avea să se nască
lordul banal

el era condamnat să viețuiască
într-un canal plin
cu tot felul de trucuri de supraviețuire
cum ar fi dacă pășești în el noaptea
și vrei să apuci ziua de mâine
să te-arunci pe spate dintr-o dată
ca norica nicolai

de-acolo, din canal
el a trimis toată viața lui
unii spun că a fost scurtă și chinuită
alții că a fost foarte lungă și îndestulată
în zadar mesaje către oamenii de-afară
în morse, în braille
strigînd în gura mare în toate limbile pământului
chiar și în esperanto (cine o mai fi știind acum?)
și-ar fi sunat el și la 112 doar că acolo
pe fundul de canal
lordul banal
n-avea semnal

azi nimeni nu mai știe
unde se află lordul banal alas! (adică vai!)
în afară de cei mai puțin flexibili și nu atât de norocoși
ca norica nicolai

Comentarii

Reîncadrare

Andu, acest text trebuie încadrat în altă categorie, fiindcă nu e o fabulă în versuri.

despre demnitar şi demnitate:

aici este o fabulă dacă (ne) gândim cu capul în jos, aşa cum e lumea actuală, iar Andu tocmai asta a făcut aici, a satirizat până ne-a ajuns cuţitul la os.

"lordul banal...
de-acolo, din canal
... a trimis toată viața lui" - cuvintele vorbesc...

ok

Maria(na) eu nu văd unde aș putea să-l încadrez, dpmdv textul este o fabulă în versuri însă respect faptul că ai altă părere, doar că ar trebui să duci părerea ta până la capăt... unde ar trebui încadrat textul acesta?
Ottilia thnks a lot no more words

şi eu

Andule, ce vrei să fac acum? tac şi ţin doliu.

nu-i baş rea dar nu e pe gustul meu.

eu

eu, mic ucenic, umil, aici, pe site văd doar imagini, însă pe norica nicolai(cum se aruncă ea, pe spate) nu o pot vizualiza :)

Reamintire

Bine ai revenit, Dorina! (și cu text, și cu comentarii)
Reamintesc un paragraf din regulament în care se precizează că trebuie să prezentăm motivația evidențierii unui text prin acordarea unei „penițe de aur”, mai ales că, înainte de a face click pe ultimul buton de acordare a peniței, este afișat un text scris destul de mare și anume: Asigură-te că ai explicat rațiunea acordării în comentariul făcut. Este bine, și necesar, atât pentru autorii textelor evidențiate, cât și pentru ceilalți lectori.

Parere

Cred ca daca ar fi fost in proza ar fi iesit o chestiune foarte interesanta insa Bobadil nu are atata rabdare si nu-l condamn pentru ca cel mai adesea simt la fel. Acestea sunt limitele noastre si atunci cand incurcam genurile ies chestiuni interesante "pe alocuri" si banale "prin alte locuri"... ideea e buna, remarc formulari deosebite dar e si mult balast... mai taie, mai arunca, mai renunta... pana ce ramane doar ceea ce, in genere, doare sa transmiti :)

chiar daca nu e 0 fabulă ,,ca la carte,,

îmi cer scuze si precizez faptul că am apreciat amuzamentul textului şi starea confortabilă pe care o crează cititorului (am ignorat ,,dedicaţia,, şi am apreciat textul din punct de vedere neutru). posibil să aibă unele ,,trimiteri,, pe care eu nu le cunosc şi de care nu sunt interesată.

și eu

acum ce să mai zic Dorina, îți mulțumesc pentru apreciere și dacă iată, bunul meu prieten chiar a scris aici, sub această fabulă, poate chiar fără să știe că lui i-a fost dedicat acest text, vin și precizez că exemplul dat este real, cine nu crede poate să se informeze pentru că așa a făcut personajul citat ca să nu sfârșească tragic într-o gura de canal deschisă pe timp de iarnă.
În rest, o fabulă e o fabulă, adică un text care ne invită să tragem ceva învățăminte iar fabula mea spune simplu aveți grijă pe unde călcați!