vorbim despre noi

imaginea utilizatorului emiemi
eu sunt al ei și ea crede în mine

moartea mea începe acolo unde se termină orașul. dincolo de oraș crește iarba. dincolo de iarbă crește un dig. dincolo de el crește un râu. în el se adună țiganii. bărbații spală cai femeile spală covoare. toți cresc firesc toți sunt la fel de înalți.

moartea mea începe la dig. dincolo de el crește un râu dincolo de râu crește iarba. dincolo de iarbă cresc la fel de înalt ca orice moarte.

ea
pentru ea aș face orice nu-mi doresc decât să mă pună la încercare.
dacă mi-o cere voi păstra câțiva pui mai importanți pe ceilalți îi voi mânca. trebuie să fii puternic cel mai puternic să nu auzi disperarea puilor. disperarea te face puternic. trebuie să fiu puternic. va veni o zi în care se va prăbuși orice cumpănă iar sânii ei nu vor mai da apă. voi fi acolo. o voi salva.

nu sunt o pradă ușoară. fiecare zi e un animal necunoscut. un fel de șarpe constrictor ce năpârlește pe toate străzile. vine pe furiș te sufocă. singura cale să scapi e să pari mai mare decât realitatea. poate așa te vor ocoli solzii.
noaptea adorm dezbrăcat vreau ca pielea mea să nu rateze nicio senzație.

viața mea începe acolo unde se termină femeia. dincolo de femeie crește iarba. dincolo de iarbă crește un dig. dincolo de el crește un râu. în el se adună copiii. bărbații spală cai femeile spală covoare. toți cresc la fel de înalți ca orice moarte.

ea știe totul despre mine. și despre mâinile mele. ea știe pe ce stradă merg și când ajung acasă. ea nu se teme de animale. ea nu mă strigă pe nume. eu cresc dincolo de iarbă. când se joacă face piruete iar eu mă îndrăgostesc.
ea începe acolo unde se termină orașul.

Comentarii

super text, magistral inchegat, fiecare cuvant isi are rostul lui. nu am mai citit de muuuultă vreme ceva asemanator. utilizarea anadiplozei are rolul de a impregna puternic afectiv fragmentul in care ea apare si il face delicios(daca imi permiteti.) "nu sunt o pradă ușoară. fiecare zi e un animal necunoscut. un fel de șarpe constrictor ce năpârlește pe toate străzile. vine pe furiș te sufocă. singura cale să scapi e să pari mai mare decât realitatea. poate așa te vor ocoli solzii. noaptea adorm dezbrăcat vreau ca pielea mea să nu rateze nicio senzație." acesta este o bucatica din text care m-a fermecat realmente, profund pana in maduva oaselor, te trage in esenta lor si nu mai vrei sa pleci.... eu personal il felicit pe autor, a facut o treaba excelenta, se simte talentul si daruirea pentru ca reuseste sa il atraga si pe simplul cititor, si pe cel avizat. vorbim despre noi, dar nici o clipa nu ii uitam pe ei, frumoasele descrieri prin care esti teleportat in universul autorului devenind realitatea fiecaruia dintre noi..... inca odata, felicitari! si o mica penita... queen.

Ioana, multumesc de apreciere, pentru mine treaba e simpla: nu caut metafore, eu scriu ce traiesc, bineinteles, trecerea se face prin senzorialul meu.