dona alba

imaginea utilizatorului Ela

ne amestecăm până la acele linii paralele în care timpul nu mai are decât sensul energiilor curgătoare. cel ce luptă are mereu această chemare spre alte corpuri. întâi ne cuprindem fără brațe și privim palmele cu ochii închiși. respirăm împreună, de la stânga la dreapta, până când firul invizibil se face incandescent, arătând limitele.

uneori visăm. ne pierdem importanța, ne rupem obiceiurile. improvizăm alte forme. cândva erai vulturul. iar eu te priveam cu ochiul violet. ne destrămam amintirile, priveam împreună de la un capăt al eului la celălalt, până când nu ne mai puteam intersecta. abia atunci conștientizam atingerea.

și ne jucam, nu ne luam niciodată în serios, priveam împreună. așteptam dansul vântului. el e liberul din noi. îl primim deschis. altfel am rămâne în nemișcare. și nu am mai traversa treptele de culori.

tu îmi dai uneori să beau din întuneric. îmi spui să desprind din el fâșii de ceață, să eliberez gândurile. eu tac între secunde, abia respirând. ca și cum numai rotocoalele de verde mi-ar susține atunci inima. îmi amintești de tămăduitorul. și rămân pe marginea paralelei, în fața oglinzii. recunosc fiecare apariție din timpul tău.

acum deschide-mă-n cerc. să las pre-simțirile în largul lor, să-și ia calea. fiecare va avea un val din okeanos. tu vei adormi, eu voi schimba oglinda. tu, visând, mă vei transforma în ceea ce sunt. joacă-te, ai grijă să nu te afle tigrul.

Proză: 

Comentarii

Cred că niciodată nu trebuie să luăm jocul în neserios, pentru că Jocul se întoarce ca un carusel și noi roată sau cerc. Cred că, odată ieșiți din cerc, putem primi o mereu-întoarcere ascendentă. Găsesc interesantă hermeneutica textului. A improviza alte forme și a rămâne constant în evoluție. Dar pare a fi doar un pas al spiralei de care vorbești. Metafore reușite. Aș fi mers pe aceeași linie a timpurilor verbale (prezentul, nu imperfectul).

Alma, aici a nu lua în serios are alt sens, cu totul diferit de amuzament, de superficialitate. Ci să te poți desprinde de iluzie. Să te poți detașa. Să poți dilua apartenențele. Cât despre timpuri, aici sunt împletite, vizibil, un trecut imperfect, un prezent cumva discontinuu, un viitor improbabil, o revenire în prezent. Nu am ales întâmplător jocul cu timpurile. Și am evitat să rămână doar prezentul. Și să compun trecutul. :) Mulțumesc, așternerea ta aici are un sens greu de pus în cuvinte, acum.