Umărul lobului

imaginea utilizatorului lucian

Lobul umărului
este nepieritor.

Flutură în drapel părul,
lan de grâu copt
bătut de vântul verii,
val mestecând soare.

Dulcegării de vioară
într-o altă limbă,
atingând esența celulelor
purtate în fiecare vocală
din ființa umană…

Spumă de valuri,
salbe de mărgăritar
atârnând mărgean
la gâtul răsăritului
în lobul urechii.

Cer plin de nori,
de culori inutile
în coloana infinitului
este umărul lobului tău.

Comentarii

primele doua versuri m-au ucis. m-am tot chinuit sa citesc si restul. nu am o impresie formata, poate ai scris la misto... dar cred totusi ca nu.

crezi si tragi bine. nici eu nu stiu cum a fost, de fapt. totul e o mare brambureala acum. multumesc de trecere si te mai astept.

pedanterie cronică

...Am ctit destule texte de-ale d-voastră, dar nu am lăsat semne din mai multe considerente. Nu mă întrebați de ce las acum; v-aș răspunde cel puțin ironic și cel mult literar. ...Citesc destul de mult. Și virtual și true. Și de foarte puține ori am întâlnit o mai accentuată pedanterie ca în textele d-voastră. Nu vă fie cu bănat! Poate că textul acesta nu-i scris într-o notă atât de prețioasă ca altele, dar totuși... Și nu ar fi asta cea mai mare durere. dacă ați da atenție și logicii metaforelor și a alegoriilor. Pentru că, pe lângă savanteria scrierii, de cele mai multe ori, versurile d-voastră suferă de-un minunat non-sens. Apoi, metaforele în genitiv își lungesc mânecile albe și sugrumă. Fatal. Faceți un exercițiu: luați 2 substantive la nimereală. Cum fac eu acum: gât și lonoleum. Și construiți metafore în genitiv. Linoleum gâtului/ gâtul linoleumului. Cocoțați-le pe "coloana infinitului", în "culori inutile", sub imperiul "dulcegăriilor de vioară". Trageți linie, postați. ..."lobul umărului" și "umărul lobului" ar face carieră; dacă ar fi sintagme obligatorii într-un conurs de epigrame, adresat medicilor meta-generaliști. De cealaltă parte, "val mestecând soare" este o expresie și originală, și naturală, după a mea părere. Deci, se poate. ...De reținut că acest comentariu este unul general, vizând majoritatea textele d-voastră, pe care am citit-o. ...În concluzie, puțină naturalețe nu strică. Încercați să reproduceți starea, nu s-o creați. E doar o părere. Puteți s-o dați la spate. Toate bune!