Hansel și Gretel

imaginea utilizatorului Cosmacpan

m-ai luat de mână
târându-mă grăbită în pădure
fără să-mi dai timp să mă-adun
de prin toate colțurile
știam că nu sunt singurul
și pentru a-i ajuta pe ceilalți
rupeam așchii
încercând să las urme,
marcaj.
Ce tot faci acolo?
Cine-o să te descopere
Cine ești tu?
ciuguliți-mă, adunați-mă
sau măturați fărâmele
când multe urme
devin inutile…

m-am îmbolnăvit de tine viață,
ceara buzelor nu mă mai deranjează
acum, pot săruta morții încă vii
precum și vii morți
albină ostenită de preaplin.

ți-ai bătut joc de mine viață:
și vrăjitoarea
și cușca
și cazanul
și căsuța din pădure
toate ale tale sunt ...

Experiment literar: 

Comentarii

...

te citesc aproape de fiecare data, desi las semn rar in pagina ta. ai acea situare sau desituare specifica poetilor care imi da incredere ca vei creste frumos. spor!

nu

Mie nu-mi place. Mi-am faramitat personalitatea? Sa lasi o urma, un marcaj, daca ar mai fi fost inca trei sinonime nu m-ar fi mirat. De ce devin urmele inutile? Mortii inca vii si vii morti, suna oribil, mai ales ca nu e acoperit de nimic. Sunt doar cuvinte goale: nu le umpli, nu le alaturi unui story, nu ti le insusesti. Albina ostenita de preaplin, nu inteleg de unde pica asta si de ce albina... Si ultima strofa e cam neclara. Nu te supara ca-ti zic toate astea, dar ai grija cum formulezi si nu expedia, lasa imaginea/ povestea sa mearga pana la capt, sa-si vada de cursul ei firesc.

"nu - andreea iancu"

Mulțumesc Andreea pentru răbdare și direcționare. "Mie nu-mi place." - e perfect, no problem. Mă bucur că ai avut răbdare sa-mi punctezi câteva defecte. "Mi-am faramitat personalitatea?" - când nu ai nimic și rupi fărâme ce te reprezintă... "Sa lasi o urma, un marcaj, daca ar mai fi fost inca trei sinonime nu m-ar fi mirat." - încercare nereușită de subliniere. "De ce devin urmele inutile?" de cele mai multe ori, dovada, repetabila greșeală...

adaugire

Nu de continut ma legam ( zici ca atunci cand nu ai ce, faramitezi personalitatea ), e prea colocvial, magia e atunci cand reusesti sa dai suflet cuvintelor, sa le treci un prag. versurul tau cu personalitatea e de abia la primul prag. :)