Concurs de poezie: ”Astenie de primăvară - Hermeneia 2010”

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
pre-anunț

Site-ul literar Hermeneia.com anunță lansarea concursului de poezie ”Astenie de primăvară - Hermeneia 2010”

1. Concursul este deschis oricărui membru Hermeneia (indiferent de categorie).

2. Fiecare participant va trimite DOUĂ poezii în limba română, pe ORICE TEMĂ, nepublicate anterior pe niciun fel de suport (electronic sau tipărit) și care îi aparțin în întregime. Acestea vor fi trimise on-line, iar detaliile tehnice vor fi anunțate la momentul potrivit. Perioada de trimitere a textelor: 7 - 27 aprilie 2010. NU TRIMITEȚI NICI UN TEXT ACUM, sau până pe 7 aprilie.

3. Modalitatea în care vor fi trimise textele va fi anunțată în curând. Stay tuned.

4. Juriul va nota ambele texte ale unui autor, dar numai cea mai mare notă va fi luată în considerare. Așadar un concurent poate câștiga doar unul dintre premiile I, II, sau III ale juriului (A), dar poate cumula mai multe premii (de ex. A+B+D, v. secțiunea PREMII).

Componența juriului:
1. Tudor Cristea (critic literar)
2. Ioana Geacăr (critic literar)
3. Virgil Titarenco (director Hermeneia)
4. Adriana Lisandru (editor Hermeneia)
5. Alina Manole (coordonatoare a Cenaclului Virtualia -Mihai Leoveanu- Iași)
6. Andu Moldovan (autor Hermeneia)

Jurizarea se va desfășura în perioada 28 - 30 aprilie. Anunțarea câștigătorilor fiecărui premiu va fi făcută în data de 2 mai 2010. La sfârșitul concursului vor fi făcute publice notele fiecărui membru al juriului pentru fiecare poezie înscrisă în concurs.

5. ALTE NOTĂRI:
- Orice membru Hermeneia va putea vota pentru Premiul de popularitate poezia pe care o consideră câștigătoare, printr-o modalitate special instituită.
- Orice membru Hermeneia va putea juca la Bursa de pariuri, votând textul despre care crede că va ieși câștigător al Premiului Juriului (A).

6. PREMII:

A. Premiile juriului:
Locul I: Titlul "Hermeneia Prier 2010"
+ premiu virtual la profilul de utilizator
+ nominalizare ”din oficiu” pentru titlul ”Maestru” Hermeneia 2010 (care se va acorda în decursul acestui an dintre mai mulți nominalizați)
+ 150 lei din partea Consiliului editorial Hermeneia (câștigătorul va trebui să comunice un nume și o adresă valide)

Locul II: Premiu virtual ”Hermeneia II, 2010 (la profilul de utilizator)

Locul III: Premiu virtual ”Hermeneia III, 2010” (la profilul de utilizator)

ALTE PREMII:
B. Premiul Special Reflexos – acordat de către juriul Cenaclului literar ”Reflexos” din Madrid
- castigatorul va fi tradus in limba spaniolă (un grupaj de poezii) si publicat pe site-ul Reflexos (http://circulopoeticoreflexos.espacioniram.com) si in Revistele ”Niram Art” si ”Madrid en Marco”. Poeziile sale vor fi prezentate în cadrul cenaclului literar Reflexos.

C. Premiul Special al revistei ”Cenaclul de la Păltiniș” Sibiu, acordat de către juriul acestei reviste.
- publicare în revistă a unui grupaj de poezii + 10 exemplare din numărul respectiv

D. Premiul de popularitate: Câștigătorul în urma votului membrilor Hermeneia

E. ”Bursa de pariuri”: Câștigătorul ”bursei” va fi inclus din oficiu în juriul viitorului concurs.

Mențiune: Oricare dintre jurii își rezervă dreptul de a NU acorda un anumit premiu, dacă crede de cuviință acest lucru.

Comentarii

ce concurs!

Călin, cred că ai gândit tare bine premiile. Ai integrat site-ul, cenacluri, popularitate, traducere. Frumos. Tare frumos. Deși nu scriu poezie, parcă mă îndeamnă, parcă mă ling pe bot gândindu-mă. :) Sunt curioasă cum vor răspunde provocării poeții noștrii. Abia aștept să votez.

Îți urez succes cu concursul. Dacă vă pot ajuta cu ceva în organizare, cu mare drag, nu ezitați să-mi spuneți. Până una alta, trec la împrăștiat informația. :)

Roxana

"parcă mă îndeamnă, parcă mă ling pe bot gândindu-mă"

si de ce mai stai pe ganduri? poate ne faci o surpriza...:)
da, Calin merita intr-adevar felicitat pentru implicare si idei!

M

Este meritul întregului consiliu editorial care a pregătit acest concurs și a venit cu idei, inclusiv facilități tehnice inedite și interesante gândite de Virgil și care vor fi anunțate curând.

nepublicate

se pot pune texte pina pe 7 aprilie la "nepublicate", adica practic invizibile pina atunci desi prezente pe profilul personal (imi stiu textele mai in siguranta pe hermeneia decit pe propriul computer, nu de alta)

Matei să nu ne jucăm

Matei, răspunsul este nu. Textele postate dar nepublicate pe Hermeneia deși nu sînt vizibile pentru membrii obișnuiți ai site-ului totuși nu sînt invizibile pentru toată lumea. Și nu vrem să riscăm discuții ulterioare. În plus, orice text introdus pe Hermeneia chiar nepublicat are totuși o categorie la care este încadrat. Textele care vor fi introduse pe Hermeneia pentru concurs începînd cu 7 Aprilie vor avea o categorie specială din care și în care nu se vor putea face reîncadrări în alte categorii. Așa că, to make a long story short, răspunsul este nu. Textele care vor fi admise pentru concurs nu vor putea să fie postate, publicate, etc, nicăieri unde poate exista suspiciunea că se poate identifica autorul. Mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că singurul nostru scop este corectitudinea și calitatea competiției. Fie ca textul cel mai bun să cîștige.

Și încă ceva Matei. Îți dau un sfat. Dacă textele tale nu sînt în siguranță pe computer scrie-le pe hîrtie. Și pune-o bine. Dar nu foarte bine, ca să o mai poți găsi pe 7 Aprilie.

ok

merci de raspunsul prompt. cumva cred ca nu-s singurul caruia i-a venit in minte si e bine c-am clarificat lucrurile

clarificări

Pentru că am mai avut cîteva discuţii şi am mai auzit cîteva opinii şi neclarităţi aş vrea să mai precizez încă două lucruri. Deşi anunţul propriu-zis va apare şi el foarte curînd.
Ce vreau să precizez este că nu vor putea participa la această competiţie decît cei care sînt membri Hermeneia înscrişi pînă la data de 6 Aprilie 2010, ora 23:59 - ora României. Orice membru care se va înscrie după acea dată şi ora nu va mai putea participa.
Apoi, pentru participare nu mai există nici o altă condiţie în plus cum ar fi categoria de încadrare ca membru sau numărul de texte postate pe Hermeneia pînă la acea dată.
Iar în ce priveşte membrii juriului am considerat că a existat întotdeauna posibilitatea contestării sau observaţiilor sub acest text-anunţ. Am considerat că dacă cineva are o rezervă sau o nemulţumire are şi curajul să o facă publică. Aşa cum noi am făcut totul public de la bun început. Orice alte observaţii de acest gen mai pot fi luate în consideraţie tot pînă la data menţionată.