Antologia ”Club Astra”, Sibiu

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
lansare de carte

antologie

Luni 1 martie 2010 a fost lansată la biblioteca Astra din Sibiu, antologia cenaclului literar ”Club Astra”, ce se întrunește în prima luni din fiecare lună, avându-l ca moderator pe poetul Mihai Curtean.

Antologia cuprinde 8 poeți și 8 prozatori, a căror medie de vârstă nu depășește 35 de ani, este tipărită de editura ”Imago” și reproduce cele mai bine remarcate texte citite în cadrul cenaclului în perioada 2008-2009.

Cei 8 poeți sunt: Cristian Cătălinoiu, Rita Chirian, Mihai Curtean, Dan Herciu, Nicolaie Lazăr, Camelia Silea, Radu Vancu, Emilia Zăinel.

Cei 8 prozatori: Ovidiu Baron, Emil-Cătălin Neghină, Marinela Porumb, Marcela Presecan, Sever Purcia, Ioan Radu Văcărescu, Călin Sămărghițan, Dragoș Varga.

A luat cuvântul Ioan Radu Văcărescu, președintele Uniunii Scriitorilor filiala Sibiu, care a analizat pe scurt ”prestația” fiecărui autor în parte. Mircea Braga, directorul editurii ”Imago”, a împărtășit ideea că fiecare lansare este pentru domnia sa un prilej de enervare. Motivul l-am aflat imediat: slabul sprijin pe care autoritățile îl oferă culturii. Totuși antologia era în mâinile noastre, apariție sprijinită de Consiliul Județean și Municipalitatea Sibiu. Volumul se găsește GRATUIT la librăria Humanitas din Sibiu.

A mai vorbit prozatorul Silviu Guga, lansând idei pentru viitoarele antologii, și care a amintit și despre dispariția prematură, la numai 20 de ani, a unui apreciat și promițător scriitor din Sibiu, studentul Alex Radu.

Alunele au fost excelente (sau îmi era mie foame), iar la sfârșit s-a iscat o mică dispută locală asupra calității sucului de mere la cutie.

Comentarii

Calin

in sfarsit, un articol despre o lansare care spune multe in putine cuvinte.
incheierea, mai ales, e de milioane! :))