Premiile "RefleXos"

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
pentru concursul "Astenie de primăvară - Hermeneia 2010"

A.
Oferta de premii a juriului cenaclului RefleXos este şi ea mai generoasă decât cea promisă iniţial şi au desemnat doi câştigători.
Iată Premiile Reflexos:

1. „Imago mortis” – de Laurenţiu Belizan
2. „Progresie paralelă şi inversă” – de Nuţa Crăciun

Ambii câştigători vor avea un grupaj de poezii (alese de ei) traduse în spaniolă şi publicate în revistele „Madrid en Marco”, „Cuadernos Literarios” şi „Niram Art” şi se va organiza un eveniment de prezentare a lor în „Espacio Niram”. Acest lucru se va face cu prezenţa lor fizică sau prin video-conferinţă. De asemenea vor beneficia de toată publicitatea cât şi de prezenţa unor personalităţi marcante ale literaturii spaniole contemporane, «courtesy of RefleXos (and Ariadna Petri)». Voi lua legătura cu câştigătorii şi îi voi pune în contact cu reprezentanţii cenaclului spaniol.

Acelaşi cenaclu literar spaniol „Reflexos” a mai desemnat câteva poezii ca „supuse atenţiei” şi pe care intenţionează să le prezinte, pe rând, câte una sau două, în viitoarele sale sesiuni obişnuite (ordinea enumerării este aleatorie):
„Meandrele dorului” – de Luminiţa Petrovici
„E o piatră rece de mormânt tăcerea asta” – de Dănuţ Grădinaru
„Altoi” – de Sorin Coadă
„Oraşul Amelie” – de Silvia Bitere
„Talisman” – de Ioan Barb
„Muzeul din mintea mea” – de Elena Simona Popescu
„Nimeni nu ştia” – de Tincuţa Horonceanu Bernevic
„Mozaic” – de Lucia Crăciun
„Epitaf” – de Ştefan Petrea
„Gorgoază” – de Sorin Coadă
„Pe drumul Golgotei” – de Ion Pascal Vlad
„În dorul lelii” – de Anişoara Iordache
„Prea mult parfum” – de Nicholas Dinu
„Şi tot El a spus...” – de Costel Macovei
„Astenie de primăvară” – de Nicholas Dinu
„Vintage collection” – de Vlad Turbure
„Acum vine primăvara” – de Silviu Someşanu
„Versuri în criză” – de Alice Rozentzweig
„Jazz ambiental” – de Luminiţa Suse
„Lacul trecerii” – de Liviu Ioan Mureşan

Comentarii

super tare ca o sa apara pe hirtie

cu atit mai mult cu cit revistele au tiraje maricele si au o traditie in promovarea poeziei rominesti (anul asta, la premiile "niram art", printre nominalizati au fost varujan vosganian, alexandru musina, dan coman, ion alexandru, elena vladareanu, razvan tupa!); e o onoare aparitia in paginile lor si va felicit pentru asta

felicitări

Felicitările mele câştigătorilor, iată un premiu pe măsură...traducerea şi publicarea într-o revistă spaniolă, invitaţia la cenaclu..superb. Am rămas fără cuvinte câteva clipe...ce să spun, bravo organizatorilor şi învingătorilor iar celor care n-au câştigat, nu e timpul pierdut...la mai mare!

*****

Foarte multe felicitări tuturor. În revista Madrid en Marco am primit recent vestea de la directorul publicaţiei că voi fi şi eu publicat, în urma grupajului de poeme trimise pe email.

es un gran honor para mí

conştientă de onoarea de a fi premiată de juriul cenaclului RefleXos, de a fi cunoscută în spaţiul Niram şi de a publica în revistele madrilene, cu bucurie şi emoţie mulţumesc celor care m-au votat şi felicit sincer pe toţi participanţii la concurs, pe câştigători şi pe organizatori pentru ideea concursului şi pentru munca depusă pentru buna lui deşfăsurare !
nu pot modifica adresa de email din pagina mea de profil, se intâmplă ceva sau pur şi simplu nu fac eu ceva bine, de aceea aş vrea să ştiu unde pot lăsa o altă adresă de contact.
vă mulţumesc şi vă doresc tuturor numai bine, inspiraţie şi spor la scris!

pentru mine

acest premiu a constituit o mare şi plăcută surpriză, de care poate nu aş fi avut parte dacă nu ar fi existat un site pe nume Hermeneia al cărui membru să fiu şi doi promotori entuziaşti ai culturii precum Virgil Titarenco şi Călin Sămărghiţan.

Mulţumesc domnilor.

Le mulţumesc deasemenea Katyei Kelaro şi lui Matei Hutopilă pentru cuvintele frumoase.

Daniel Lăcătuş

mă bucură mult vestea că vei publica la Madrid. Să fie sub bune auspicii !

Anna eşti gata ? Felicitări !

Nuţa Crăciun - Madrid

Am fost contactat de cenaclul RefleXos. Te rog caută-mă pentru detalii la adresa de mail din profil.

Se pare că adresa ta nu e validă.

Toate cele bune!

...

Felicitări câştigătorilor! Cu întârziere aflu despre ele. Felicitări, Nuţa, nu te-am mai citit de multă vreme!

PS. Călin, de ce nu mai scrii?

Hm...

Hm..., bine, vă răspund, sunt în perioada de reflux, cam așa funcționează la mine. Poezia deocamdată mă ocolește și cred că bine face, și încă mă documentez pentru o proză de anvergură, unde nici nu sunt sigur asupra unor meandre epice și mai ales din ce perspectivă să le pun pe hârtie. Tocmai am observat că se face aproape un an de când am postat o avanpremieră (http://www.hermeneia.com/content/campiile_albastre_de_sub_orizont_i), a evoluat mult la nivel conceptual și sper ca acumulările să răbufnească în curând. Chiar n-am nimic nou, dar mulțumesc de-ntrebare, mi-ați mai dat un ghiont.

Știți cum? Saluki-ul stă retras deoparte, și privește distant, aparent dezinteresat. Dar când își dă drumul, nu-l mai prinde nimeni. Cam așa și eu.