Jurnal de nesomn 2.0 - V –

imaginea utilizatorului Virgil
prima pagină

Probabil ați observat că iar am umblat pe la butoane.
În primul rînd am făcut ceea ce trebuia să fac de mai multă vreme cu privire la niște patch-uri necesare. Apoi m-am ocupat puțin de prima pagină. După cum știți Hermeneia nu are (deocamdată) editori așa că a trebuit să pornesc deus ex machina. A trebuit să stabilesc cîteva soluții automate. Așa cum este evident, interesul Hermeneia este calitatea, elitismul textelor și comentariilor, precum și inovația în literatură. Dar literatura, bună sau proastă nu o fac mașinile ci oamenii. Iar oamenii sînt diferiți și trebuie încurajați sau corectați, stimulați sau criticați. În același timp nu vrem ca Hermeneia să alunece în mediocritate ci autorii să se simtă interesați să posteze aici. Și să scrie din ce în ce mai bine.
Așa cum știți ultimele texte (poezie și proză) apar (atîta timp cît sînt proaspete) pe prima pagină în rezumat. Aceasta reprezintă o posibilitate de a face cunoscută scrierea ta. Dar pentru că am lăsat această facilitate pentru toată lumea implicația a fost că și textele proaste (sau foarte proaste) erau vizibile. Astfel că de acum încolo pe prima pagină vor apare în rezumat numai ultimele texte ale membrilor Hermeneia care au categoria de Autor, Colaborator sau Editor. Ultimele texte ale membrilor din categoriile Nou venit, Novice și Corespondent vor apare doar listate la rubrica Novus / H.
Aceasta va încuraja (sperăm) ca membrii Nou venit să ne convingă repede de calitatea textelor lor iar membrii Novice vor trebui să se străduiască să scrie mai bine. De asemeni membrii Corespondent vor trebui să se hotărască în ce privește activitatea pe Hermeneia.
În porțiunea inferioară a paginii apar aleator cîte un text de poezie și unul de proză din arhiva Hermeneia.
Sper ca în zilele următoare să fac o nouă evaluare (de data asta singur) a încadrării membrilor Hermeneia. Dar și asta în măsura timpului pe care îl voi avea la dispoziție.

Comentarii

mulțumesc

mulțumesc Cristina. Mă ajută feed-back-ul tău. Am să încerc să mai optimizez pe ici pe colo. Mulțumesc pentru susținere.

sper să fi reparat

sper să fi terminat de reparat. dacă mai vedeți probleme de performanță vă rog să îmi spuneți.

de reparat

am publicat un text in aceeasi zi cand tu ai publicat textul intitulat "ceva" si am facut un mic experiment. am citit textul tau de 8 ori si s-a inregistrat ca citire exact de 8 ori. mi-a trebuit cateva minute. am citit si textul meu de 8 ori si s-a inregistrat ca citire o singura data. no wander ca textele tale au zeci de citiri intr-o singura zi iar ale altora cateva citiri intr-o luna! sper sa retusezi "ceva" pe la punctele esentiale.

dar daca...

auto-citirile nu se inregistreaza - varianta care mi s-ar parea absolut corecta si de bun simt - si noi facem valuri intr-o copaie?

butoane

Adriana, este corect si de bun simt ceea ce spui. dar cred ca exista o formula de blocaj atunci cand mergi de la pagina la pagina, te intorci inapoi ca pe o scurtatura si hop, fara sa mai citesti textul respectiv in cele cateva minute cat esti pe computer iti aduni cititori cu tabla inmultirii de pe la butoane. e OK?

ce odios poate fi Virgil:)

am citit si textul meu de 8 ori si s-a inregistrat ca citire o singura data nu e sublim?
și continuarea:

no wander ca textele tale au zeci de citiri intr-o singura zi iar ale altora cateva citiri intr-o luna!
zi-le nico, mai zi-le cum te sabotează acest autocrat
auzi, da' de ce nu ai făcut experiența pe trei texte, sau patru?
poate că e o conspirație...

vezi atacul de gaşcă de Cristina Ştefan

yes(man)

nu am pretenţia să mi se citească, catalogheze, împeniţăneze, remarcatizeze textele, nu sări ca musculiţa-n lapte. am remarcat un mic sughiţ al sitului. daca aş fi click(uit) textul lui Virgil de o mie de ori ca un moft, ar fi avut o mie de cititori şi poate ar fi pufăit pe ascuns.(zic poate). iar tu, yestere, eşti mereu pe la remarcate cu cate-un text mediocru, dar eu nu mă supăr.

Nicholas Dinu

în registru serios, mentalitatea de a aduna cât mai multe citiri de unul singur, adică de a-ți accesa pagina de mai multe ori doar pentru a vedea ceilalți că ești citit, este puerilă, adică infantilă și îți este caracteristică.
scopul acestor accesări este evaluativ pentru autor. și cred că orice autor este interesat de realitatea numărului de accesări ale paginilor sale.
la fel și Virgil.
din punct de vedere tehnic, site-ul a funcționat mereu așa. autoaccesările nu au fost luate în calcul. iar această idee este oportună autorilor textelor de pe hermeneia.

yester

propun să ne întâlnim la Madrid, în coridă. eu aduc taurul, tu aduci pătura roşie. de unde ştii tu de câte ori mă bat eu singur pe umăr? încerci să mă scoţi din sărite, dar nu reuşeşti. altădată, poate, dar de la o vreme chiar mi-eşti simpatic. hai că plec la ale mele, văd că te-apucă chatul şi eu n-am timp.

să nu vii în papuci de casă

există două posibilități veridice atunci când accesezi un text care nu este al tău:
1. ori ești greu de cap și nu l-ai înțeles din prima;
2. ori îți place și revii, caz în care există opțiunea de a-l trece la preferate;
o a treia posibilitate este să fii cum ești tu.
toate trei sunt impredictibile de către un programator, drept pentru care ar trebui să fii fericit și nu nefericit.

back to normal

dom'le, de vreme ce văd că puteți posta comentarii la foc automat iar pe nicodem a.k.a nicholas dinu din atlanta l-a apucat din nou diareea verbală înseamnă că în sfărșit lucrurile merg bine și sîntem în normal. dinule dacă tu chiar crezi că eu sînt ca tine, adică mă cobor la mîrlănisme din astea, te înșeli. și da, ce ai remarcat tu este și posibil și plauzibil. asta trecînd peste faptul că am avut niște probleme tehnice semnificative și oricare site se confruntă din cînd în cînd cu așa ceva. așa cum am spus, sper să se fi rezolvat majoritatea. dar testul tău este ceva posibil. în primul rînd nu există absolut nicăieri în lume o modalitate absolut perfectă de contorizare a vizitelor pe un site. ar trebui să îți încep acum o lecție lungă cu IP-uri, sesiuni, cash-uri și multe altele ca să îți explic că ceea ce e corect pentru unii nu e corect pentru alții și că computerele nu sînt oameni și pot tehnic vorbind oricînd să fie trișate pentru că nu gîndesc. în orice caz am spus că e plauzibil pentru că dacă tu îți accesezi textul de mai multe ori contorul „știe” (oarecum) că ești tu. asta s-a întîmplat și cînd ai accesat textul meu. ceea ce nu ai luat tu în calcul este că este foarte posibil și plauzibil ca și alții să fi accesat textul meu în același timp. asta în timp ce nimeni nu a fost interesat să îl acceseze pe al tău. asta este o explicație posibilă și plauzibilă. poate asta ar trebui să îți dea de gîndit să scrii mai bine și (eventual) să fii o pesoană mai puțin nasty (dacă asta ar putea fi posibil). în orice caz dacă tu îți imaginezi tot felul de teorii din astea conspiraționiste înseamnă că te-a năucit canicula de la atlanta.

P.S.

în orice caz dinule am aflat (dacă mai era nevoie) ce te frămîntă și obsedează pe tine. dacă mai observi însă discrepanțe sau probleme tehnice (autentice) te rog să îmi atragi atenția. mulțumesc.

am revenit

saptamina trecuta, cind intram pe textul meu "Gri" aparea alt text, tot "gri", al cristinei stefan, dar s-a rezolvat intre timp, era probabil din cauza aceluiasi titlu. e ok acum. in rest, schimbari numa' in bine pe hermeneia

foto avatar

Virgil, am incercat si ieri, si astazi sa schimb fotografia de la avatar si nu reusesc.

foto

mi se pare mie sau ai reusit. by the way, cool turbanul. ce dificultati ai avut cu poza?

clean up your cache

nu ştiu cum se spune asta în limba română dar ar fi bine să îţi ştergi "cache"-ul.