în zori

imaginea utilizatorului cezar

Privirea ta se lipeşte de mine
precum se lipesc de pământ razele soarelui,
Trupul tău gol acoperit neglijent cu o
margine de cearşaf
scăldat
în lumina zorilor
pare o marmură albă,
rece,
Sclipitoare.
Doar ochii-ţi sunt calzi și
plini de viaţă.

Pe fereastra deschisă larg
pătrunde un iz de trandafiri,
Iar draperia de mătase roşie
te mângâie în mişcarea ei lină...
Pare un vis.

Și cât de mult iubesc
acea femeie din tine!...
Acel suflet cald ce-mi animă visele.

Gândul meu bântuie prin trecut,
un trecut ce-ţi aparţine.
Un trecut ce fără tine
n-ar fi existat.
Ar fi fost al nopţii.
Al unei nopţi reci,
adânci,
Interminabile...

Nicio altă Electră a zilelor noastre
nu ţi-ar mai fi întrecut
frumuseţea...

Comentarii

De corectat "aceea femeie".

De corectat "aceea femeie". De la alte considerente, mă abţin. Poate doar marmura rece şi albă să i-o lăsăm totuşi lui Eminescu. El a ştiu s-o sculpteze altfel.

Cezar,

Cezar, citindu-ţi şi ultimul text trimis, m-am îngrozit! Ai asasinat limba română! Cred ca e musai să cauţi pe cineva care să-ţi corecteze textele îninte de postare, dacă singur nu poţi. Te-aş mai ruga să te limitezi la a posta un text pe zi. E în beneficiul tuturor.

Cezar,

Cezar, imi pare rau, dar e aproape trist sa vezi pe cineva cum se chinuie sa faca poezie, desi are probabil sentimente dar nu are absolut nici un pic de talent. cred ca ti-am mai spus, poezie nu inseamna a scrie "despre" ci a scrie "din cauza" a ceea ce simti. uite, de exemplu, pot sa scriu "trupul tau gol este mai frumos ca un trup de zeita". textul acesta nu are in el nici un dram de poezie. este o abureala infantila. e posibil sa existe demuazele care sa vibreze si la asa ceva si e posibil sa se fi scris si asa pin 1821 primavara. dar atit si nimic mai mult. un alt lucru insa este daca scriu "azi dimineata am prins soarele tragind cu ochiul la trupul tau. zeito!" parca suna altfel, nu crezi?

Poate că aveţi dreptate,

Poate că aveţi dreptate, dar vedeţi Dv., chestea aia cu "zeiţo", "iubito", ş.a.m.d. au cam ieşit din uz. Sunt prea des folosite în poezia clasică. Eu încerc să caut ceva nou. Unora le place aşa, altora nu. Mă refer ca cititor. Ca editor trebuie să se analizeze după anumite şabloane şi nu după gusturi. Tocmai asta e problema pe toate site-urile. Pe unele sunt acceptate, punctate, recomandate, pe altele sunt privite ironic, iar pe altele sunt puse la ateliere, şantiere etc.
Eu unul nu mai ştiu ce să înţeleg, de aceea mă rezum doar la accepta fiecare părere şi a o folosi pe cea care voi crede că este mai bună.
Vă mulţumesc pentru sugestii şi sinceritate.
Cezar

tu încerci să scrii ceva

tu încerci să scrii ceva nou?????????????? dragul meu, mai întîi încearcă să scrii românește. apoi, mie îmi este absolut indiferent ce le place unora "pe toate site-urile". daca le place caraghioslîcul ăsta de mai sus de ce nu mergi și postezi acolo cu duiumul. că ei te iubește... aici nu, cezar. aici nu ne place caricatura asta pe care tu insiști să o numești poezie și ne reproșezi că nouă nu ne place din cauză de moft. și dacă tot vrei să spui că te ferești de poezia clasică, dragul meu tu nici măcar la ea nu ai ajuns. așa că nu îți fă probleme.

Nu reproşez nimic. Mă întrebam

Nu reproşez nimic.
Mă întrebam doar care sunt criteriile de bază ale unui editor în analizarea unui text
Atât. Nimic mai mult.
Îmi pare rău dacă s-a înţeles altceva

cred ca ti s-a raspuns la

cred ca ti s-a raspuns la aceasta intrebare de mai multe ori, atit direct cit si indirect. in primul rind corectitudinea limbii asa cum stipuleaza si regulamentul. iar textele tale au lacune multe si repetate la acest capitol. apoi urmeaza aspectul estetic, elementele de stil, continutul poetic, ineditul, inefabilul, etc.
daca acestea nu exista sau sint utilizate mecanicist sau simplist atunci nu cred este normal sa te astepti ca editorii sa aprecieze pozitiv ceea ce scrii. dar cred ca partea cea mai ingrijoratoare este nu atit faptul ca nu scrii bine ci faptul ca nu pari a imbunatati nimic. iar asta este in general un semnal cum ca s-ar putea sa nu fii facut pentru asa ceva.

Cezar, întîmplarea a făcut ca

Cezar,
întîmplarea a făcut ca deschizînd pagina editorului H să găsesc de multe ori texte semnate de tine care așteptau aprobarea unui editor. recunosc, am trimis destule în șantier. am găsit apoi aceste texte la secțiunea -atenție editor- și am apreciat că ai avut disponibilitatea să corectezi unele greșeli de editare, nu toate. am aprobat două sau trei după modificare - deși nu eram multumit mi-am asumat acest risc- pentru a avea mai multe reacții din partea cititorilor și pentru a trage tu o concluzie. cred că ai maturitatea necesară de a înțelege comentariile de mai sus și să îți găsești drumul tău.