în vama de la oancea

imaginea utilizatorului avelea

*
în vama de la oancea se aud cocoşii
vântul piaptănă zăpada murdară
într-o gheretă prutul priveşte
un spectacol pompos
la un post rusesc de televiziune
un vameş ne caută pe sub coaste
de ţigări băuturi droguri pistoale
viaţă

Comentarii

e o atmosfera coplesitoare de

e o atmosfera coplesitoare de dezolare aici, de absenta a binelui si-a umanului.
Prutul sau Styxux - acelasi rau, aici...

mi-a placut. m-a facut sa inghet, dar mi-a placut.

LOL, există vamă la oancea?? nu îmi

LOL, există vamă la oancea?? nu îmi vine să cred. tata e născut în cahul. cred că ar tebui să trec odată pe acolo. măcar aşa, în amintirea raptului din '40 cînd bunicii au trebuit să treacă prutul şi să piardă totul. mai puţin viaţa.

citind acest text, mi-am adus

citind acest text, mi-am adus aminte de toate orele acelea petrecute în vamă/e și de o parte și de cealaltă a Prutului. După fiecare astfel de „trecere”, cum să spun, mă simțeam cu o jumătate de om mai puțin sau mai împuținat.
E un text care mi-a plăcut, pentru că mă regăsesc și eu în el. Aș avea doar sugestia, având în vederea dimensiunea textului, să nu se repete „în vama de la Oancea” și în titlu și în primul vers, ci numai în titlu. Apoi, mă împiedicasem de acel „mecanic” din v.6. cred că se poate renunța la el. astfel impactul de la final ar fi unul mult mai puternic.

Citit cu plăcere,
Bot Eugen

Multumesc pentru sugestii! Am scos

Multumesc pentru sugestii! Am scos cuvantul "mecanic"; parca strica ceva din armonia textului, asa e. Acest poem e scris chiar in vama (deci exista!!), pe telefonul mobil, in timp ce asteptam "sa ne vina randul" :))

Revin cu încă o sugestie, tocmai

Revin cu încă o sugestie, tocmai pentru că finalul este unul foarte bun, în opinia mea, și-anume adăugarea prepoziției „de” în fața „vieții”. cred că astfel ar scoate și mai mult în evidență mesajul/ceea ce ai vrut să spui :

„un vameş ne caută mecanic pe sub coaste
de ţigări băuturi droguri pistoale
de viaţă

doar o părere
Eugen