Umbra.

imaginea utilizatorului Bott
Prieteni sub acoperire.

În locul lui Bukowski, n-aș fi ezitat nici o clipă.
I-aș fi tăiat brațele „curvei care mi-a furat poemele”,
aș fi silit-o pe urmă să-nvețe a scrie cuvântul „curvă”
cu picăturile de sânge prelinse printre jedetele de la picioare...

În locul meu, însă, noapte de noapte,
târfa asta de cruce cu picioarele rupte
se zbate sub mâna mea să imite o pereche de aripi în zbor
și mâna mea se-ndepărtează de mine - tot mai grea,
îmi devine din ce în ce mai străină pe măsură ce mă descrie...

Comentarii

iată un text care merită

iată un text care merită remarcat. mai ales pentru prima strofă. și mai ales că este la modă astăzi să scrii cu tușe tari. aș fi scos doar „care” din penultimul vers. am recitit textul. da, merită o peniță de aur.

Incercarea de a scrie un poem

Incercarea de a scrie un poem pe aceasta tema este admirabila, problema este ca altii au facut-o inaintea lui Eugen si au facut-o mult prea bine, astfel incat atunci cand citesc aceste 2 strofe mi se pare ca citesc o secventa subnutrita inspirata din "Manifest impotriva cuvantului curva" de Andrei Ruse.

singura problemă este că

singura problemă este că ionuț caragea nu s-a prins despre ce este vorba în acest text. probabil titlul e mai greu de citit. în rest toate sînt bune și frumoase pe frontul de vest.

Ah, Virgil, ce-ti place tie

Ah, Virgil, ce-ti place tie sa-l ironizezi pe marele Ionut Caragea! Dar e fain, si joaca asta este buna la ceva, descreteste fruntile. Si acuma sa revenim la lucrurile serioase, am inteles foarte bine despre ce este vorba, ideea poemului este chiar buna, dar ca om crestin ce sunt, si cu anumite valori, ma cam seaca atunci cand aud numele lui Bukowski, un poet execrabil, cand aud de tarfa de cruce, si cand la distanta doar de un vers se repeta cuvantul curva. Dar astea reprezinta o opinie subiectiva si o viziune personala asupra poeziei.

nu dragul meu. ionuț caragea

nu dragul meu. ionuț caragea nu este nici mare și nici nu îl ironizez. interpretezi greșit. iar in ce privește „mărimea” cred că, vorba proverbului, lauda de sine are un miros suspect. but anyway, unii folosesc deodorantul ca să nu se simtă. cît privește cuvîntul cruce, cu siguranță că depinde de modul cum o înțelegi. și există multiple moduri în care inclusiv biblia o privește. și nu neaparat pozitive. în orice caz diferite una de cealaltă. așa că dacă tu vrei să te oprești numai la o anumită perspectivă te privește. în orice caz, convingerea mea este că „crucea” din acest text nu s-a vrut a fi nici chestia pe care o pui la căpătîiul unei gropi și nici la gît. după cum nu cred că este nici intrumentul de tortură pe care îl foloseau romanii. și nu cred că este nici conceptul teologic folosit de pavel în anumite texte din epistole. după cum sînt înclinat să cred că este mai degrabă înrudit cu ideea teologică sugerată de pavel în alte texte. iar în contextul acela imaginea de curvă mi se pare chiar potrivită. dar cu siguranță că mă opresc aici pentru că, așa cum spuneai tu în altă parte, e cam aiurea să tot dai mură în gură altora. poate nu ar strica să mai pui mîna și să citești. bănuiec că și oamenii „mari” mai citesc, măcar așa, cîteodată, nu?

Of, Virgil, cum poti sa spui

Of, Virgil, cum poti sa spui de mine ca nu sunt mare, doar ai vazut ca sunt cu un cap mai mare ca tine. Si mai greu, ca stii bine, greutatea conteaza si ea. Nu stiu la ce altceva te-ai gandit tu, ca doar nu o sa ma laud tie ca sunt mare poet atata timp cat marimea si valoarea se vad, asa cum spui si tu, nu dupa laudele proprii, ci dupa recunoasterea celorlalti. Si chiar daca as fi mare ca poet, in viziunea altora si nu in viziunea ta, asta nu trebuie sa te deranjeze deloc, este loc in lumea poeziei pentru toata lumea. Si stii ca aia cu cititul este tot ironica, daca tie ti se PARE o imagine potrivita, mie nu mi se PARE, verbul a PAREA este bine scos de tine in evidenta, datul cu parerea nu este o certitudine, este o interpretare proprie.Daca esti inclinat sa crezi nu inseamna, de asemenea, ca este o certitudine, ci tot o proprie parere, interpretare.

Si asa la final, ca tot veni vorba de citire, ce-ar fi sa-ti sugerez sa ma citetsi pe mine, ca tot am scris cu vreo 21 de carti mai mult ca tine si doar apoi, dupa ce ma vei diseca si-ti vei putea forma o parere deloc superficiala si orgolioasa, iti vei putea da si opinia ta de pasionat de literatura si om cult vis-a-vis de calitatea operei mele. (nu intra in discutie parerile celorlalti critici sau doctori in literatura). Da, dupa cum vezi, folosesc cuvantul opera. Romane, poezie, critica, aforisme, mii de pagini din care te asigur ca ai ce retine.

Si o vorba de final: nimeni nu este profet in tara lui, de ce nu as fi eu profetul din Hermeneia ta?

Ne destindem in continuare nu?

dragul meu, nu am nimic

dragul meu, nu am nimic împotriva destinsului. că nu doresc hermeneia să fie (sau să devină) o cazarmă. dar nu știu dacă ai observat că eu mă străduiam să fac vorbire despre textul de mai sus, din respect față de autorul lui și față de cei ce citesc pe aici, în timp ce tu nu făceai decît să tot derapezi prin decor cu tot felul de abureli despre dimensiuni și cantități, făcînd comparații care mai de care mai caraghioase. pentru că absolut oricine știe că sub nici o formă cantitatea nu va fi niciodată un substitut al calității și că la orice oră o carte bună face mai mult decît 21 de cărți slabe. dar..., dacă tu ții neaparat să îți flexezi mușchii în mod ridicol pe aici n-ai decît să o faci. fiecare pasăre pre limba ei piere.

Ai dreptate dragul meu, imi

Ai dreptate dragul meu, imi cer scuze autorului pentru devierile de la subiectul principal al discutiei. In rest... este exact cum spui: fiecare pasare pe limba ei piere. Sa fii sanatos, fericit si sa ajungi un poet cunoscut si apreciat pentru ca meriti. Bafta.

Frumos poem, Eugen! numai

Frumos poem, Eugen! numai pentru imaginea de final și textul tău merită evidențiat... acea mână care devine tot mai străină pe măsură ce ne descrie... da, fain... și acea cruce personală atât de impersonală uneori. mi-a plăcut. mie și umbrei mele:) las semnul meu de apreciere cu drag, pentru nuanța creștină, umană în fond a textului. felicitări!

Cine a urmarit evolutia

Cine a urmarit evolutia autorului (si eu am facut-o, in limita posibilitatilor mele) de la texte lungite excesiv pana spre unele concise care nu povestesc, ci sugereaza, nu o sa fie prea mirat citind aceasta poezie. Acord din inima penita. Si astept, cu incredere, ce va urma.

Aduc mulțumiri tuturor celor

Aduc mulțumiri tuturor celor care au citit și apreciat acest text.

Virgil, mulțumesc de lectură și semn. O să mă mai gândesc la sugestia ta în legătură cu acel „care”. părerea ta contează. Eugen.

Ionuț, e interesant ceea ce spui tu. Nu cunosc Manifestul cu pricina. Poezia lui Andrei Ruse o citesc rar și fără mare tragere de inimă, iar atunci când o fac, uit repede ce am citit. Lucru care nu se poate spune despre proza autorului în cauză. Oricum, am să dau un search pe google să văd despre ce e vorba. Surprins oarecum de interpretarea ta în legătură cu anumite idei și cuvinte din text... Mă bucur să te revăd. Eugen.

Paul, mulțumesc de lectură și semn. Părerea ta pentru mine contează. Din nou, rămân surprins de interpretarea ta în legătură cu textul. Oricum, ai întrevăzut în el și lucruri la care efectiv nu m-am gândit atunci când am scris. Ceea mă bucură, pentru că, iată cum anumite rânduri pot fi susceptibile de mai multe interpretări.Mulțumesc încă o dată. Eugen.

Domnule Gorun, mulțumesc de prezența constantă în subsolul textelor mele. Mă simt onorat să vă am ca cititor. Părerile dumneavoastră întotdeauna au contat. În ceea ce privește textele mele, eu personal consider că am texte cu mult mai reușite decât acesta, dar care au trecut neobservate. Dar vorba aceea: „unde dai și unde crapă!”. De lungimea textelor nu vreau să discut, pentru că, așa cum am observat, aprecierile și criticile sunt foarte împărțite și subiective, oricât de obiectivi nu ne-am strădui să fim și să analizăm un text la rece. Oricum, dincolo de toate acestea, mă strădui să scriu cât mai variat, în cât mai multe feluri. uneori îmi iese, alteori - nu prea. mulțumesc încă o dată de semn. Cu stimă și apreciere,Eugen.

Eugen, cu placere. Ai

Eugen, cu placere. Ai dreptate cu unde dai si unde crapa. Mai mult ca sigur si acest era trecut cu vederea daca eu nu acordam penite la alte doua texte. Astfel, Virgil trebuia sa acorde si el undeva, iar dupa ce am intervenit in discutie, ceilalti doi ti-au acordat penita doar pt ca sunt in contre cu mine. De altfel, comentariul dl Manolescu este superficial, nu are nicio referire la text, omul face comparatie intre textele lungi si scurte. Atitudinea ta insa este exemplara, esti un mare domn. Ruse este un poet slabut si un prozator mediocru. Dar poezia cu pricina trebuie sa o citesti, pt ca o sa regasesti elementele tale, si crucea si curva, un pic altfel nuantat. Si le-a mai folosit intr-un poem din volumul sau, unul care imi scapa numele. Vreau sa te rog ceva: intreaba 2-3 critici buni despre textul tau si dupa aceea te mai gandesti la ceea ce ti-am spus. Sa ai bafta si te felicit pentru stil!

Ionuț, e foarte posibil să

Ionuț, e foarte posibil să fie așa precum zici. Dacă găsești pe net textul lui Andrei Ruse, să-mi trimiți și mie o adresă(ca să-l citesc), aici, în subsolul textului sau pe facebook. Eugen.

Pai eu ce-i spuneam lui

Pai eu ce-i spuneam lui Eugen, douamiistii au abuzat atat de mult de subiect (v. ruse inca din 2007), au trecut 4 ani de atunci, si in loc ca tinerii sa se desprinda o data de retrourile astea ale literaturii americane de proasta calitate de acum cateva decenii, tot acolo se intorc si bat pasul pe loc. Doar n-o sa scriem din nou si despre masturbari ca Komartin, despre galeti de cacat ca Sociu, despre curva de Patrie ca Galatanu. Tocmai de aia, ii sugeram elegant lui Eugen sa schimbe registrul.

Ionuț, mulțumesc pentru

Ionuț, mulțumesc pentru adresă. Pe de altă parte, nu e nevoie să-mi schimb registrul pt. că nici n-am intrat prea bine în el. În afară de încă un text de al meu mai vechi(care e scris cam în aceeași manieră), texte în care să fac abuz de asemenea cuvinte deocamdată încă nu s-au întâmplat. Deci, Ionuț, temerile tale sunt nejustificate. În altă ordine de idei, dacă-ți focalizezi mult și îndelung atenția asupra unor cuvinte izolate din text, riști să-ți scape esențialul, să treci pe lângă el...

Cristina, se pare că așa ți-e norocul, iar mie - ghinionul - să vii și să-mi lași comentarii doar la texte din astea care conțin și cuvinte mai altfel. Primul și ultimul tău com, exceptându-l pe cel de astăzi, a fost sub Textul „Despre un gigolo clandestin”. La fel cum ție ți se acrește de cuvântul curvă, mie mi se fâlfâie de cuvintele mari precum - iubire etc... Și oricum, Cristina, chiar și dacă s-ar întâmpla să folosesc acel cuvânt în fiecare poem(ceea ce, desigur, nu se va întâmpla niciodat), și tot voi rămâne cu senzația că nu l-am folosit suficient de mult.

Mulțumesc pentru vizită și cuvinte,
Eugen.

Și NU, Cristina, n-ai cum să

Și NU, Cristina, n-ai cum să mă superi. Oricum, am specificat mai sus, că nici măcar nu se numără printre textele mele cele mai bune(pt. mine cel puțin), deci este perfectibil.

Eugen, modificarile pe care

Eugen, modificarile pe care trebuie sa le faci acestui text sunt extrem de simple. Inlocuieste cele doua curve cu femeie, scoate tarfa asta de dinaintea crucii, si textul tau devine beton. Apoi textul tau va merita 4 penite nu una. Sau da-le undeva de penite, textul tau va fi de revista. Mai clar de atata nici ca nu pot fi.

Ionuț, mulțumesc de sugestii.

Ionuț, mulțumesc de sugestii. Am să țin cont. Deocamdată însă las așa. În altă ordine de idei, dincolo de referințele literare din str. 1, ori făcând abstracție de ele, textul este unul foarte personalizat. Deci, mă mai gândesc. Eugen.

Revin cu o precizare:

Revin cu o precizare: cuvântul „jedete” sau „jădete” este un regionalism și/sau arhaism care încă mai circulă în rândul băștinașilor din regiunea transcarpatica și Bucovina de Nord.
Eugen.

Eu nu i-am vazut pe Daniel

Eu nu i-am vazut pe Daniel Corbu, Marius Chelaru, Cassian Maria Spiridon, Cezar Ivanescu si ceilalti mari poeti folosind astfel de arhaisme in opera lor. Si nici pe cei de generatie veche, Vieru, Zilieru etc. Tu nu faci o demonstratie de forta cu arhaisme si regionalisme cum incerca obositul de Cartarescu in Levantul sau nea Ispirescu in basmele sale. Am obosit, este ultimul meu comm. Baftaaa!

Virgil, am rezolvat problema

Virgil, am rezolvat problema lui „care” din penultimul vers. Cred că acuma sună mai bine.

Ionuț, mulțumesc pentru urare.

O seară bună tuturor și weekend reconfortant în continuare.

Eugen.

da și nu; faptul că repeți

da și nu; faptul că repeți „mîna mea” în versurile 3 și 4 din strofa a doua este o redundanță neavenită. cam tot la fel se percepe și folosirea repetată a pronumelor „meu”, „mea”, „mine”, „îmi” ăn aceeași strofă. încearcă să o citești cu voce tare și cu atenție și procedează în consecință.

Dar si picioarele care se

Dar si picioarele care se repeta. Deci pana la urma se repeta curva curva mana mana picioare picioare, asta intr-un text de 9 randuri. Vedeti fratilor cum ati dat 3 penite? Si dupa aceea va mirati ca de ce nu va ia lumea in serios...

ionuț, iar o iei cum nu

ionuț, iar o iei cum nu trebuie. eu nu îmi permit să admonstez pe nimeni aici pentru ce și cîte penițe oferă atîta timp cît prezintă un dram de explicații sau justificări. restul este neavenit. dacă vrei să faci școală de critică fă-o prin exemplul propriu dar nu prin trasul de urechi al altor comentatori. pentru că dacă după aceea te trage pe tine cineva de urechi sari ca ars că ești mare și valoros poet și n-are nimeni dreptul să îți facă educație. și tot așa nu mai terminăm niciodată circoteca asta a orgoliului de poet rănit în multiple acte pentru trubadur și orchestră de amatori.

pai virgil, daca ma iau dupa

pai virgil, daca ma iau dupa tine, un dram de explicatii sau justificari, spune-mi si mie, cu sinceritate, ce referire face Manolescu Gorun la text. Una singura. Pentru ca, conform regulamentului - 23.2. să conţină observaţii pertinente, Manolescu Gorun ne demonstreaza ori ca nu l-a studiat, ori ca nu stie ce sunt acelea observatii pertinente. Uite, tu, de exemplu, analizezi textul, nu dai penite din burta.Si yester o face in textul de fata. Dar ce referire la text face Manolescu Gorun? Iar tu nu trebuie sa ma tragi de urechi pentru ca le explic domnilor sa respecte un regulament, asa cum am mai facut-o atunci cand m-au injurat, iar tu nu ai intervenit deloc, ca un adevarat director de sit. Pai ce Dzeu!

"Desfăşurarea cronologică a

"Desfăşurarea cronologică a procesului demolator al adminilor în cazul Ionuţ Caragea, în paralel cu cazul Sorin Cerin
• Wikipedia:Pagini de şters/Ionuţ Caragea (1)
Ştergerea a fost propusă la 23 octombrie 2007. Justificare: Eseu Discuţie încheiată. Rezultat: păstrează (articolul a fost rescris între timp). — AdiJapan ☎ 9 noiembrie 2007 19:44 (EET)
Constatare: Articolul Ionuţ Caragea fusese salvat pentru că fusese rescris. Era conform cerinţelor adminilor. A stat în picioare timp de 2 ani, timp în care a fost dezvoltat constat, i s-au adus surse, a fost mereu verificat de admini. Repet, 2 ani de zile!
• Wikipedia:Pagini de şters/Sorin Cerin
De la Wikipedia, enciclopedia liberă Ştergerea a fost propusă la 27 ianuarie 2009. Încheierea discuţiei este preconizată pentru 1 februarie 2009. Discuţie încheiată, rezultat: şterge. Practic nu există material independent, serios care să-i probeze notabilitatea, opera este ignorată de specialişti. Pînă acum nu sînt decît semne puternice de autopromovare iar Wikipedia nu este locul potrivit pentru acest lucru. – Laurap mesaj - 3 februarie 2009 11:37 (EET)
Constatare: Ionuţ Caragea îi ţine partea vehement lui Sorin Cerin şi votează pentru păstrează. În ciuda eforturilor sale, articolul e şters. Ionuţ Caragea este ţinut minte de către admini dar nu se iau măsuri imediate împotriva sa întrucât peste puţin timp Sorin Cerine vine cu cererea de recuperare.
• Wikipedia:Pagini de recuperat/Sorin Cerin
De la Wikipedia, enciclopedia liberă Recuperarea a fost propusă la 14 mai 2009. Încheierea discuţiei este preconizată pentru 19 mai 2009. Discuţie încheiată. Nu se mai discută de mult la obiect. Pagina rămâne ştearsă. —Andreidiscuţie 2 iunie 2009 22:16 (EEST)
Constatare: Ionuţ Caragea nu intervine în această discuţie, lucru semnalat şi ironizat de Rebel: Ce mare păcat că nu mai e Caragiale printre noi. --Rebel 14 mai 2009 16:50 (EEST) Pagina lui Sorin Cerin este ştearsă împotriva surselor prezente. Lucru care le aduce adminilor aminte de vechiul lor client, Ionuţ Caragea şi peste o lună de zile îl propun pentru ştergere, după ce articolul fusese în picioare 2 ani de zile. Repet, 2 ani de zile!
• Wikipedia:Pagini de şters/Ionuţ Caragea
De la Wikipedia, enciclopedia liberă Ştergerea a fost propusă la 15 iulie 2009. Încheierea discuţiei este preconizată pentru 20 iulie 2009. Discuţie încheiată. Rezultat: ştergere. Am ignorat opţiunile de păstrare pentru următoarele motive: • Mirko --- Forma şi complexitatea articolului nu sînt argumente de notabilitate. Numărul mare de volume scrise de un autor devin argumente de notabilitate doar dacă sînt publicate de edituri mari, care fac o selecţie strictă bazată pe părerea criticilor. • Mayuma --- Un autor nu devine notabil dacă întîmplător în anul respectiv sau în ţara respectivă nu mai sînt şi alţi autori remarcabili. • Lerman Kruger --- Faptul că la Wikipedia (încă mai) există articole despre subiecte nenotabile nu e un argument să le păstrăm pe toate. • Impy4ever --- Argumentul de ştergere nu este evaluarea făcută de wikipedişti, ci lipsa evaluării făcute de specialişti. Dintre sursele aduse pentru notabilitate cea mai solidă este prezentarea apărută în Convorbiri literare, dar de acolo nu rezultă caracterul remarcabil al operei lui Ionuţ Caragea. — AdiJapan 31 iulie 2009 10:54 (EEST)
Constatare: Din discuţii şi cronologia faptelor este evident faptul că articolul Ionuţ Caragea a fost şters într-un act de răzbunare al grupului ce l-a demolat pe Sorin Cerin. Articolul Ionuţ Caragea fusese valid timp de 2 ani, acceptat de adimni, îmbunătăţit. Însă în momentul când Ionuţ Caragea l-a ajutat pe Sorin cerin să încerce să-şi păstreze articolul, a devenit personna non grata şi articolul său a fost de asemenea şters.--Lerman Kruger (discuţie) 26 ianuarie 2010 05:45 (EEST)"
Etc. etc. etc.
G.M.: Duceţi-vă la http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_de_recuperat/Ionu%C8%9B_Ca... şi citiţi în continuare. Pentru că merită. O să vă distraţi copios.

Si, pentru că am început – cerându-mi scuze autorului textului de faţă - vă semnalez una dintre “notabilităţile” lui I.Caragea. Care îl menţionează, printer alţii ce au scris despre opera dânsului şi pe faimosul politruc Corneliu Leu. Asociat, de regulă, acum, în cultivarea culturală a ogorului patriei (e.g. 1992 - 1993 ,,O ţară bogată cu ţărani bogaţi” -reportaj european ,,Realitatea”), mai ceva decât în perioda gospodăriilor colective (e.g. 1978 - romanul ,,Preţul dragostei, al credinţei şi al urii”) cu alţii doi de aceiaşi teapă: Nicolaie Stoian şi Dan Fruntelată. Ultimul fost redactor şef - pe linie de partid - al revistei “Luceafărul” în anii ’80, cei mai negrii ai ceaşismului. Toţi trei (dar şi alţii ca ei) pe timpurile alea de n-ar mai fi fost, ducând-o bine mersî. Ca şi acum, se pare, din moment ce Corneliu Leu, fostul şi actualul politruc şef, a fost cadorisit, de cine altul decât de Ion Iliescu (cu el ştiţi cum a fost în perioada colectivizării agriculturii) oferindu-i “Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer”.

Astept infierarea proletcultista a lui I.C. Si atunci sa vezi ce mai distractie. Dar nu aici. Nici nu stie ce-l asteapta. E vorba de analizele "pe text" ale maretei sale opere. Ca tot sufera de mania persecutiei. Macar sa aiba de ce.

domnule Gorun Manolescu va

domnule Gorun Manolescu va trebui să vă avertizez. această intervenție aici este chiar aiurea. nu vă împiedică nimeni să scrieți un articol pe această temă dacă asta vă este dorința inimii. dar nu mai abuzați de dreptul de a comenta. sînt profund dezamăgit. nici nu mai știu dacă mai are rost să mă mai aștept la disciplină intelectuală pe hermeneia din partea cuiva. eu nu pot plăti editori să citească și să aprobe comentarii. că nici pe gratis nu e corect să le cer să o facă. așa că ori închid hermeneia ori o las de izbeliște. chiar nu înțeleg de ce nu scrieți articole, polemici, ce vreți dvs. că, zic eu, am oferit posibilități generoase aici. chiar așa ne place bramburela și indisciplina asta țigăneasco-balcanică?..!!

Hahaha, domnule Gorun

Hahaha, domnule Gorun Manolescu, asa faceti cand va pierdeti arta retoricii? Dezgropati niste lucruri cunoscute de toata lumea care s-au intamplat acum nu stiu cati ani? Ma amuza copios reactia dumneavoastra copilareasca, neprofesionista. Dar pe de alta parte, reactia dv ma bucura, numai cei care se tem de mine apeleaza la astfel de insinuari. Nu mi-a fost mie frica de mafia ordinii modiale de pe wikipedia, nu mi-a fost frica de sefii din USR care m-au calomniat, si credeti ca ma atingeti cumva cu prostiile astea invechite? Imi promiteti ca va razbunati pe opera mea? Pai faceti si dv ca Stefanescu, dupa ce i-am zis pe blog, cu argumente, ca e un critic prost si ipocrit, s-a razbunat pe Romania literara si la televiziune. Razbunarea este arma prostului, zice un vechi proverb romanesc, dar daca vreti sa va dati in petec, dati-i bataie! Dar profesionist, nu sub textele unor autori. Nu voi cere suspendarea dv, va las sa va calmati de la sine.

Virgil, m-am gândit la

Virgil, m-am gândit la spusele tale. Într-adevăr, e puțin cam agasantă acea repetiție la rostire, dar accentuează acolo o idee(mă refer la mână) Cât despre mea, meu, mine - mă mai gândesc la ce spui, s-ar putea să mai apară modificări în timp, deocamdată însă las așa. Am încercat să reduc din pronume ori să le dau forma prescurtată, senzația mea a fost că ceva ceva se pierde și din ritm și din idee.

Oricum, mulțumesc pentru feedback-ul constructiv.

Eugen.

Da, Virgil, ai

Da, Virgil, ai dreptate.

Ionut. M-am calmat. Interesant este ca nici inainte n-am fost nervos.

Este pozitiv felul in care

Este pozitiv felul in care s-a calmat situatia. Toata lumea are de castigat. Probabil ca a fost si din cauza caldurilor mari, daca si la mine, in Montreal, au trecut de 30... Va apreciez pe toti, aveti caractere puternice!

Răspuns pentru Ionuț Caragea.

Răspuns pentru Ionuț Caragea. Am citit Manifestul cu pricina. Nu e vorba de nuanțe diferite, ci de idei absolut diferite. de două direcții/abordări diametral opuse. Mă și mir Ionuț că nu ai realizat acest lucru în urma lecturii. În general, întreg Manifestul degajă o anume naivitate poetică în acele întrebări retorice. Dar, iarăși, repet, sunt două direcții absolut diferite.

Toate cele bune, Eugen.