două noi secțiuni

imaginea utilizatorului Virgil
arte vizuale și bilingv


© virgil titarenco - 2006


Încercăm să răspundem unor dorințe mai vechi și introducem acum în prag de Crăciun încă două secțiuni pe Hermeneia. Prima este cea de Arte Vizuale cu subsecțiunile arhitectură, artă cinematografică, artă digitală, artă fotografică și arte plastice) iar a doua este cea de Bilingv. Cu siguranță că vor exista voci care vor spune că clasificarea poezie, proză, etc este mai degrabă una de formă pe cînd apariția celei de arte vizuale este mai degrabă una de fond, și poate există ceva adevăr în această "acuzație" dar motivul nostru principal a fost asigurarea că în spațiul prozei se va scrie proză iar subiectul artelor vizuale de orice formă va putea să fie tratat într-un spațiu de sine stătător. De asemeni am vrut ca secțiunea de proză cu subsecțiunile ei să se poată dezvolta mai degrabă ca un spațiu de creație în timp ce secțiunea de arte vizuale să fie un spațiu mai degrabă de critică și prezentare de eveniment. Dacă pe parcurs decizia se va dovedi a nu fi fost cea mai bună atunci o vom reanaliza. În ce privește secțiunea Bilingv motivul principal a fost găsirea unui spațiu în care să poată posta autori care vor să posteze bilingv (ceva destul de rar întîlnit deocamdată pe siteurile românești) dar să nu încalce totuși regulile de funcționare ale celorlalte secțiuni. În felul acesta încurajăm pe oricine vrea să posteze texe legate de artele vizuale să o facă de acum încolo în noua secțiune iar cei care vor să posteze bilingv să o facă în spațiul nou creat, bineînțeles cu respectarea tuturor condițiilor de copyright care apar.

Comentarii

doua idei de exceptie transpuse in realitate, pentru care, iata, ma bucur din toata inima de Ajun, aici linga bradul frumos impodobit din Hermeneia. Sarbatori fericite tuturor!

salut initiativa, salut aplecarea catre experimental, salut entuziasmul. si, mai ales, va urez tuturor inspiratie, toleranta, Sarbatori Fericite si La Multi Ani! ciocnesc cu voi un pahar de sampanie, pentru ARMONIE!

se pare ca daca vorbiti despre brad si sampanie trebuie sa le aduc pina la urma. multumesc de trecere.