zece lucruri pentru care nu îmi place de mine

imaginea utilizatorului alma
primele cinci

unu
stau aici și scriu, în loc să am grija ca lumea să fie mai bună
scriu despre mine, când aș putea scrie despre pisici, câini sau copii
lumea mea se învârtește în jurul lor, stăm în cercuri, tantiii, sărumana,
nu îmi cer bani, nu îmi cer nimic, doar se bucură să ne bine cuvântăm, se dau mari
să vorbească ei cu doamna doctor

doi
mai bine mă făceam inginer, nu mi-ar fi zis nimeni, doamna inginer, și mai bine mă făceam învățătoare, aș fi primit flori acușica, o catedră de flori, ca la mort, și mortul primește de fiecare dată cam tot atâtea, doar că la el
florile se împart mereu la doi, iar aici ar trebui să fie invers

trei
urăsc rochiile, fustele negre până la genunchi și pantofii cu toc, urăsc să merg la
nunți și înmormântări, urăsc spamul din yahoomail și din viața asta,
ciorapii de mătase cu flori pe glezne și coapse,
florile sunt doar vene ale nopții și alte chestii care nu se pot întâmpla niciodată

patru
patru sunt metaforele pe care le bat în cuie, la colțurile pământului, un feng șui de metafore

cinci
eclesiastul. eclesiastul nu are dreptate. el crede că totul e deșertăciune, dar eu cred că eclesiastul era doar un înțelept depresiv. înțeleptii fac umbra pământului. umbra înțelepților e albăstrie, precum degetele Domnului, după ce i-am supt tot sângele

șase, șapte, opt, nouă și zece
mâine

Experiment literar: 

Comentarii

Ideea mi se pare super, cred ca mai merge dezvoltata, titlul este de forta (ma asteptam cand am deschis textul sa dau de un confesional) ca sa fie expediat asa, pur si simplu... ma rog, este doar parerea mea. Dar astept si 6,7,... Andu P.S. Spune-mi te rog cele "zece lucruri... " sunt toate sau doar zece dintre ele? Ca despre mine de exemplu eu as avea o lista foarte lunga... daca m-as pune pe scris ar trebui sa fiu Homer :-)

Ai dreptate, Andu, dar nu am avut timp sa infloresc ideea, ca ma grabeam, doar ce mi-a zis Virgil ca decat sa stau la scris comentarii proaste, pardon, offtopic, pe H, mai eficient e sa scriu o poezie. Ca n-a iesit - inca - asa cum am vrut, a fost din cauza ca nu ma duce capul sa scriu ceva bun in zece minute, nu mai mult decat o idee. Multamult! :)

Eu totuși am o problemă. Dacă tot spui că vei vorbi despre cele zece lucruri care nu îți plac la tine (intrigantă confesiune) în primele două porțiuni rămîi fidelă promisiunii dar apoi celelalte se diluaeză în altceva. Strofa trei este despre lucruri pe care le urăști (e ambiguu dacă asta e ceva ce nu îți place la tine). Strofa patru este despre niște „metafore” (aici am ajuns în ceață deja). Iar în a cincea este vorba despre eclesiastul. Despre eclesiastul (sau ecclesiastul) s-ar putea spune multe dar ce are asta cu ceea ce nu îți place la tine? Iar suptul sîngelui Domnului (de la sfîrșit) deși face trimiteri soteriologice totuși crează o senzație destul de dezagreabilă, nu crezi? Deci cam astea ar fi observațiile mele de pînă acum.