Ușile

imaginea utilizatorului Chris

Ușile au ocupat peste noapte orașul
și acum se întrec închizându-se brusc
cu zgomot
în mijlocul străzilor

uneori, ușile singure se deschid pe asfalt
așteptând culoarea bolnavă a semaforului,
ușile duble rămân însă în parcuri
întredeschise

învinși, trecătorii
treziți în spatele sau în fața lor
le ocolesc deja
plictisiți

ușile au ocupat peste noapte orașul
ușile - rostirea stângace a zidurilor
singure, învingătoare și inutile...

Experiment literar: 

Comentarii

cu siguranță mai mult decît un experiment

Co siguranță mai mult decît un experiment. Mă întreb cu datorăm plăcerea de a citi texte semnate Cristian Fara pe Hermeneia? Gestul meu se explică prin consistența echilibrată a textului

multumesc

...nici nu stiu daca e voie sa pun comentarii de multumire pe "hermeneia" incep prin a-mi cere scuze. sau era o intrebare ironica? vezi, de fiecare data cand recitesti o scriere ( fie ea si un comentariu ) iti vin alte ganduri, ai alte simtiri, mie mi-se intampla asta ... de ce public din nou? pai... am auzit ca "se pune de un concurs" si ma gandeam... era o gluma ( sau trebuia sa fie)... Public pentru ca imi place cum e facuta aceasta pagina (site) dar mai ales pentru ca ador aceasta categorie "experiment" e unul din putinele locuri unde amatorii ca mine pot sa isi publice incercarile literare, fara sa e subinteleaga ca ar vrea altceva ( de ex sa participe la concursuri, sa isi manifeste cinestie ce calitati, ori frustrari) in afara de a se exprima pe ei insusi in cuvinte ( "cuvinte" care ar putea semana cu "usile" din experimentul meu ;).....) ps: ah, si mai public pentru ca am vazut un comentariu atat de "rautacios", chiar copilaresc de rautacios, care mi-a amintit, cu drag, de tinerete si de comentariile la textele mele :)

Cristian

Nu, n-a fost nici o ironie. Cît despre concurs și eu sper să apară. O aștept pe alma cu idei. Și propuneri.

inspirat la inceput

las inceputul poemului laudelor meritatea a celor ce au scris aici inaintea mea. strofa a doua, insa, imi pare a expune ceva neiteresant despre subiectul poetic. o explicatie adusa primei strofe. din pacate, in cea de/a treia strofa, se incheie totul revenind la ideea dintru inceput. un poem scris ca si cand ai desena un cerc. cred ca acest aspect nu e nou, insa merita mereu experimentat.