picioruşe de molii

imaginea utilizatorului Sancho Panza

între valoare şi preţ
aceeaşi distanţă ca de la
rază la praştie.

aşa cum lumina nu are călcâi trădător
aşa cum sunetul nu prinde rugină
aşa cum unul nu va fi nicicând divizibil
cu zece.

dacă nu este foc fără fum
nici scară de fum
fără arderea care nu se teme
de sine.

în călduţul cenuşii
rămân molii rozându-şi încet
picioruşele crude.

Comentarii

ochiul interior

am revazut aseara Tacerea mieilor si, desigur, textul tau mi-a amintit de ac autodevorare numita dragoste. mi a placut in mod deosebit "scară de fum/fără arderea care nu se teme/de sine. "

valoarea și prețul

mă pot lăuda că sînt primul care am „coined” expresia „În America nu există valoare ci nuai preț.” Mă tem că aici Adriana a scris un text remarcabil. Și mai și folosește o procedură pe care nu știu dacă am mai întîlnit-o.

Francisc, Virgil,

Mă bucură semnele voastre (nu atât penița și aprecierile, ci faptul că ați spus ceva) fiindcă, pe alte meleaguri, sub textul ăsta s-a așternut o tăcere deasă și adâncă; pe care am atribuit-o, în cele din urmă, efectului pe care îl au realitățile (să nu le spun adevăruri...) deranjante. Francisc, da, de ochiul acela e vorba; păcat că la unii s-a interiorizat într-atât, încât nici cele mai zguduitoare întâmplări nu-l mai pot deschide... Virgil, e încadrat acolo din pricina împrejurărilor în care s-a născut: textul ăsta este copilul unei discuții pe care am purtat-o cu cineva, acum câteva nopți, subiectul fiind pragmatismul în artă, arta kitsch, consumismul în artă și altele din categoria aceasta. dar am încredere în simțul tău poetic, așa că o să-l mut. și, da, ești vinovat fără de știre pentru primul vers...când am început să scriu mi-am amintit de discuția noastră de la Brașov. dăduseși un exemplu...cuiele, parcă. :) Concluzia: textul ăsta e un plod ciudat, ieșit în lume din doi tați și mâna unei moașe care l-a adus la lumină. :) mulțumesc.

wow...

wow! Nu îmi imaginam să îți mai aduci aminte discuția. Dar iată că mi s-a făcut dor de Brașov. Dacă lipsa de valori ne face să scriem... bine, înseamnă că tot e bine. Sau e... de bine.

parere

Mi-a placut textul, sunetul poetic, apetitul intelectual al unor constructii cu adevarat charismatice. Insa nu am putut "intra" in text, am fost lasat pe dinafara. Asta pentru ca virgula constructia este "exclusivista", de poem-sintagma si deci mai putin pe gustul meu. Genul acesta de "racitura poetico-intelectuala" nu-mi mai incalzeste "cenusa" demultisor, bashka piciorusele bietelor molii :-) Oricum, finalul nu respecta tonul cu acel "rozandu-si incet" si transforma imaginea in ceva usor hilar, parerea mea. Cred ca "rozandu-si" simplu ar fi mai bine. Altfel imaginea e mai degraba de "sugandu-si incet" si se denatureaza. parerea mea Andu