springfield & treehouses

imaginea utilizatorului yester

aștept zilele cu popcorn în cireși
cu zloata sau fleșcăraia sau șlepoița
dinaintea casei
zilele cu mașini murdare și soare călduț
pe obraz

să vii cum vin musonii
să clătești trupul meu cu trupul tău
în mirosul puternic
de iarbă
abia ivită prin grădină

aștept zilele în care să mă întind
lejer fericit
că exist odată cu bucuriile tale
parfumuri și office clothes zilele când
îmi spăl fața și umerii
într-o zăpadă verde imaginară

sunt spic de grâu
frecat între palme de un dumnezeu blând
ori poate doar
un sisif care urcă și uită de fiecare dată
bolovanul

Comentarii

Paul,

Paul, "finis coronat opus", un final excelent care încoroneaza un text care mi-a dat o emotie deosebita. Cum s-ar zice "retragere cu tortze", simt în poezia asta ca ai schimbat putin registrul stilistic si componistic. sau ma însel? revin la final, la "dumnezeul blând" (oare nu este dumnezeu mereu blând? se pare ca nu). ma întreb , sisif al tau, fara bolovan, simte asta si nu se mai prabuseste?? am citit cu bucurie . dupa mult timp ma uit si eu catre penite.

prin urmare,

prin urmare, ai observat bine, Viorel, că îmi schimb stilul, dar o fac preferențial și în niciun caz prescriptiv. știu și cunoști la fel de bine expresii biblice cu "Dumnezeu s-a mâniat" ori "se mâniase", deci am simțit impulsul, corect de altfel, de a-L descrie în raport cu mine. cât despre sisif, l-am făcut amnezic și fericit. iar pentru aprecierea ta îți mulțumesc frumos! acestea fiind zise... acta est fabula.

l-am citit imediat după

l-am citit imediat după publicare dar nu aveam dispoziția să elaborez un comentariu pe măsură, apoi aproape am uitat de textu ăsta pînă l-am găsit azi primu-n lista celor mai citite. ei uite că s-o argumentat mai sus și textul e evident unul din cele de recomandat și altora spre citire, așa că-și merită o a doua peniță

Matei,

Matei, nu te supăra, dar ar fi bine să încerci un comentariu argumentativ pentru peniţă, nu de alta, dar e periculoasă crearea unui precedent prin argumentarea prin aderarea la un comentariu al altui user.

prima strofă e ok,

prima strofă e ok, dar oricum sub restul textului, care e poezie-poezie. sînt multe imagini faine, n-are rost să m-apuc să citez. oricum, e unul din cele mai bune (ca să nu îndrăznesc să zic cel mai bun) texte de-ale lu paul blaj, din ce-am văzut pe hermeneia sau pe blogu lui. îl și întreb cum de nu auzim de el de la critici ori reviste mai mari

îți răspunde Constantin

îți răspunde Constantin Abăluță, Matei, în Ziarul de Duminică, 31 aug. 2007:
(...)Și el poet metonimic, după catalogarea lui Eugen Negrici, poet al golului și al urmei amintitoare, al cotidianului citit ca o runa straveche, Paul Blaj are șansa(s. m.) să fie aproape de filonul neglijat deocamdată al literaturii române, cel al nezgomotoșilor, cei ce scriu cu lucrurile, cu ecourile și cu distanțele sufletești. El e alături de Vasile Petre Fati și de Almosnino, de Grigurcu și de Constanța Buzea.(...), & btw, Matei, îmi place stilul tău, din ultima vreme, țapăn, cu vână, când arăți că ești sigur pe tine și ceea ce afirmi. mersi!