Lansare de carte: Adriana Lisandru - "Despre ea, niciodată"

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan

Photobucket

După debutul din 2007 la Editura Arania din Braşov cu volumul "De-a Baba Oarba", prezentă cu grupaje de poezii în antologii literare şi reviste din ţară, dar şi din Germania, Adriana Lisandru revine cu un volum bilingv, română-franceză: "Despre ea, niciodată/Sur elle, jamais". Traducerea în franceză aparţine Letiţiei Ilea.

Apărut la Editura Grinta din Cluj-Napoca, în condiţii grafice excelente, bucurându-se de un cuvânt înainte al criticului Tudor Cristea şi de ilustraţiile talentatului Vlad Turburea, ambii cunoscuţi ai acestui site, volumul numără peste 180 de pagini, cuprinzând trei părţi: "Colivia de sticlă", "Scara de păpădie" şi "Respirări", elegant despărţite de coperţi interioare, purtând fiecare grafica evanescentă a ilustratorului.

Lansarea va avea loc la Braşov, vineri 4 martie, la librăria "Şt. O. Iosif", strada Mureşenilor nr. 14, de la ora 17.00, sub grija Fundaţiei "Arania" din Braşov şi a Grupului de sunete-litere-şi-culori "Caii verzi de pe pereţi". Invitaţii evenimentului sunt Daniel Drăgan - directorul Fundaţiei Culturale "Arania", profesorul universitar Virgil Borcan şi violoncelistul Sebastian Vârtosu, care promit o seară magică sub bagheta poeţilor Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor.

"Reveriile sensibile (şi totuşi elaborate) ale poetei îşi asociază o undă livrescă, fiind străbătute de mici ecouri culturale, care au şi ele rostul de a de-realiza cotidianul, de a-i conferi o dimensiune nu alegorică (pentru că ea are abilitatea de a o evita aproape tot timpul), dar metaforică şi străbătută de o dimensiune reflexiv-sentimentală şi nesofisticat feminină". (Tudor Cristea)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Revistă literară: 

Comentarii

felicitări din suflet, Adriana! ai

felicitări din suflet, Adriana! ai mai lăsat o parte din tine în lume... și mai ales la Cluj, oraș de care sunt îndrăgostit, și mai ales la Grinta... mi-o doresc, spune-mi pe mess ori pe mail cum putem rezolva necesitatea mea:) bravo, uite că mi-a binedispus dimineața vestea! Vlad, domnule Tudor Cristea, mă bucur că ați contribuit la un așa eveniment cu profesionalismul ce vă caracterizează.

Lisandro, a fost o bucurie să

Lisandro,
a fost o bucurie să colaborez cu tine. e o bucurie să văd în ziua de mărțișor anunțul. astăzi îți dăruiesc o imagine cu paginile de început ale secțiunilor.
Felicitări Lisandro, doamne ajută!

Adriana vă mulţumeşte mult pentru

Adriana vă mulţumeşte mult pentru frumoasele cuvinte şi îi pare nespus de rău că deocamdată nu vă poate răspunde personal. Iar gândul vostru bun, cu ajutorul lui Dumnezeu, o vor sprijini să treacă peste momentul dificil de încercare, ce o ţine departe de noi.

Vlad, ceea ce ai realizat pentru cartea Adrianei este o fină lucrătură de artă, toată admiraţia; vreau să adaug că textura acestor pagini este cu totul specială, fiecare ilustraţie fiind subtil inspirată de titlul părţii pe care o deschide.

Preteni dragi, As fi vrut sa scriu

Preteni dragi,
As fi vrut sa scriu mai multe, as fi vrut sa multumesc fiecaruia in parte. Din pacate, problemele mele de vedere nu imi ingaduie sa o fac... Dar va port in gand si va simt alaturi. Credeti-ma ca nu este doar un cuvant formal si gol. Un cuvant sincer poate lumina o viata. Va multumesc pentru ce mi-ati oferit, pentru caldura ce mi-a dat forta sa merg mai departe. Sa ne vedem cu bine, niciodata pana acum n-am stiut cata frumusete iti poate aduce vederea unui om... Fiti binecuvantati si iubiti. Si va astept vineri la lansare, sa ne vedem iarasi. 

Adriana Lisansdru

PS: am scris aproape orbeste, pipaind...daca sunt greseli de tastare, imi cer scuze.

adrianei, cu drag, o imbratisare.

adrianei, cu drag, o imbratisare. sa fii bine, sa ai succes.
aseara spuneam cuiva, cu toata sinceritatea si entuziasmul, ca-i primul volum de poezii cunoscut mie (din ce s-a publicat in ultimii nu-stiu-cati-multi ani), frumos in intregime. aici, alaturi de tine.

Felicitari, Adriana! :) Cred ca

Felicitari, Adriana! :) Cred ca toti abia asteptam s-o citim, sa vedem ilustratiile. Sunt convinsa ca e o bijuterie. :) Te imbratisez!

Adriana, un gind bun sau mai

Adriana, un gind bun sau mai degraba un buchet de ginduri bune si de la mine! Daca exista un ISBN sau un loc anume on line de unde se poate cumpara cartea te rog, nu-l tine secret, ca aflam noi:P.
Multe multe felicitari!
...si imi pare rau ca sint departe si de data asta..

Corina

Felicitari, Adriana! Si multumiri

Felicitari, Adriana! Si multumiri lui Vlad si lui Tudor. M-as fi bucurat sa pot participa si eu dar viata este asa cum este si deocamdata sintem limitati de timp si spatiu. Fiica mea este in Romania si este posibil sa o rog sa ia legatura cu tine Adriana, pentru procurarea unui volum. Daca nu, atunci poate cindva in viitor. Oricum, m-as simti onorat.
P.S.
am si eu o intrebare vazind citatul din cuvintul inainte al lui Tudor Cristea. si l-as ruga sa nu se supere pe mine. forma feminina a adjectivului livresc este "livreasca" sau "livresca"? pentru ca din cite stiam eu si din cite m-am documentat forma "livreasca" este considerata incorecta. merci anticipat.

adriana, simt durerea ta si voi fi

adriana, simt durerea ta si voi fi scurt si discret. felicitarile mele sincere , chiar daca putin tardive ("nachträglich" cum spun nemtii). tot dragul.

Virgil, Mi-a sărit inima când am

Virgil,
Mi-a sărit inima când am văzut observaţia ta privind forma de feminin a lui "livresc"! Evident că este corect LIVRESCĂ! Greşeala din citat nu mi se datorează (văd, de altminteri, că a fost îndreptată). Am alergat, însă, la atasamentul în care i-am trimis Adrianei prefaţa! Din fericire, forma de-acolo era corectă: livrescă. Dacă în carte a apărut altfel (ceea ce nu cred - încă nu am volumul, dată fiind situaţia Adrianei şi având în vedere faptul că n-am putut să iau parte la evenimentul lansării), nu e vina mea.
Adrianei îi urez din suflet o grabnică şi totală însănătoşire.

pentru fiecare gand pe care l-ati

pentru fiecare gand pe care l-ati trimis, sa firi binecuvantati! va multumesc! asa cum, pana nu de mult, aproape ca uitasem ce inseamna sa ma bucur, iarasi, de o multumite sincerra si curata. sa fiti fericiri si impliniti.