nimeni nu pune la îndoială aerul

imaginea utilizatorului yester

vara rămân ocean sau mare și mă înțeleg greu
iar pentru mine greu înseamnă furtuni
mai văd câte o vâslă ruptă
cum ajunge la mal
dar nu știu să explic
de ce nu se rup oamenii

apoi merg merg până aproape merg
simt pulberea galbenă în nări ca un duh
ea îmi aruncă gambele arse în apă
îmi aduce răcoarea din zori și o așază
pe sfârcurile tale

ce sunt eu pentru barca asta
sau pentru apa în care înot
încă nu știu

când te rezemi de mine oasele mele cântă
intrăm printre oameni ca scoicile
și nu mai înțeleg ce se vorbește lângă noi
probabil acum
răsar din nisipul ud și te întrerup
un pic din gârbovire

Comentarii

probabil că mă idolatrizez

probabil că mă idolatrizez sau am ditamai instinctul de autoconservare:) la urma urmei chiar contează? neah. contează semnul tău frumos Cris! cel puțin exist:)

E un text cuminte, așezat. Ca

E un text cuminte, așezat. Ca întotdeauna, claritate și concizie. Nu prea am înțeles însă repetiția lui merg de la mijlocul textului, nici finalul - pare cumva o imagine care îmi scapă la citire.

P.S:Paul, idolatrizarea nu face bine la ten, iar instinctul de conservare aparține ălora care conduc din umbră și ucid pe la spate, fără să riște nimic.

O seară bună,
Eugen.

:) ce să facem Eugen, unele

:) ce să facem Eugen, unele chestii le scapă și marilor poeți dar și marilor cititori... restul a fost antifrază:)

cred ca daca era "pe sanii

cred ca daca era "pe sanii tai" eram in culmea fericirii. glumesc, probabil ca fiind eu mai sensibila atunci cand se fac referiri la parti sensibile, am vazut acolo o ruptura. :o)
ultima strofa mi s-a parut atat de frumoasa, garbovirea aceea din final mai ales, incat a trebuit sa-ti las un semn despre cat de mult mi-a placut. si nu, nu-i o chestie subiectiva, e chiar frumos si n-are nevoie de explicatii, dar daca-i trebuie una, uite aici:

"mai văd câte o vâslă ruptă
cum ajunge la mal
dar nu știu să explic
de ce nu se rup oamenii"

Fain poem, acel 'așază' care

Fain poem, acel 'așază' care tronează ostentativ peste o excepție gramaticală și 'începe vara' dar 'nu știu să explic de ce nu se rup oamenii'. Nu sunt de acord stimate domnule, oamenii se rup mai ales în figuri, și nu întotdeauna de stil, așa cum faceți Dvs. aici. Folosind metafore uzate, nu chiar clișee dar metafore foarte uzate, îmbătrânite, poemul este plin de 'nu știu' încă nu știu' și 'probabil' mai ceva ca un câine de purici și este doar aproximativ 'nu știu' 'încă nu știu' sau 'probabil' poezie cam ca tot ce scrieți Dvs. domnule anagramă a gramaticii limbii române.
Din punctul meu de vedere scrierile Dvs. și credeți-mă am citit și din curiozitate mai multe decât mi-ar fi fost safe din punctul de vedere al sănătății, deci cum ziceam scrierile Dvs. ar încăpea într-un carnet mic cu notițe din acelea de 3x5cm stimate domnn, dacă vrei să te prefaci că nu vezi bine să citești scapi basma curată. Și nici nu vreți să progresați, sunteți un auto-suficient... din punctul meu de vedere desigur.
Dar poate a venit timpul să vă supuneți scrierile unei critici de specialitate, obiective, desigur dacă doriți aceasta, să vedeți lumina tiparului fără să plătiți un ban. Mie personal mi se pare că nu ați reuși aceasta pentru că sunteți dpdv literar doar un infatuat, v-ați plafonat grav și scrieți tot mai prost pe măsură ce timpul trece pentru Dvs. aflat sub un cor de aplaudaci.
Margas

"Dar poate a venit timpul să

"Dar poate a venit timpul să vă supuneți scrierile unei critici de specialitate, obiective"

margas, ai vrea sa-mi spui ceva? pe un ton decent, ca ce rost ar avea sa nu ne faca o minima placere.
as fi intrebat mai intai daca nu cumva acel "asaza" e un typo.
nu de-alta, dar ce stim noi despre yester exact.
eu am zis una, tu ai zis alta, unde-i sablonul ala dupa care se masoara exact poezia? apropos, tu porti tocuri? eu nu.
la naiba, o fi vreuna din noi tzatza din cauza asta?! as paria ca sunt cel putin cateva fufe gata sa spuna ca da. ce vreau sa spun e ca-i ridicol sa fii atat de pornita pe-un autor care-i in fata cator poetei ce-ar merita din plin mesajul asta (stim cu totii ce-o o tzatza, cand iesi din definitia exacta ramane o etichetare subiectiva)? la nivelul lui yester (nu spun ca-i stelar chiar daca pentru mine ar fi, spun ca nu-i de mizerie) nu poti sa faci o critica in halul asta si sa ai totala dreptate pentru ca poezia se percepe destul de fuzzy.

vreau doar sa inteleg, banuiesc ca nu realizezi cat e de agresiv si cat de personal suna comentariul de mai sus.

„ce sunt eu pentru barca

„ce sunt eu pentru barca asta
sau pentru apa în care înot
încă nu știu” - timpul între așteptare cuminte a dezvăluirii și proiectul căutării sensului, stare lucidă a unuia care a înțeles că nu știe „încă”, omenescul între plutirea în „siguranță” și „aruncarea” în apă. tare îmi plăcu! numa de bine!

am găsit chestia asta pe

am găsit chestia asta pe net:
așezá vb., ind. prez. 1 sg. așéz, 3 sg. și pl. așáză, 1 pl. așezăm; conj. prez. 3 sg. și pl. așéze; ger. așezând fredonam doom doom să-nălțăm:)
marga te-am făcut eu gioarsă sau tută? eu cred tu meriți mai mult. de aceea intru în dialog cu tine.
cât despre opinia ta critică, până acum nu am văzut cum arată o recenzie stoicoviciană, nu că m-ar interesa:)
iar despre critica poemelor mele am o noutate, așa ca chestie (cum ai zice tu): volumul lansat pe hermeneia "poetul miazănoapte" este nominalizat la premiile U.S.R.
când mai treci sper să ai doar lecturi la bord:)

eugen, uite o variantă de pornit pe ea:
ridicarea din nisipul ud presupune lipirea pe corp a acestuia, astfel un om acoperit de nisip (perisabilitate) oricând supus ștergerii unui val, oprește din îmbătrânire (gârbovire) printr-o dispariție similară castelelor de nisip. asta ar fi o cheie. acuma chestia cu merg merg sugerează înaintarea pâna la aproape merg adică lentoarea opririi. dacă mai ai nelămuriri, nu ezita să le exprimi. deși nu obișnuiesc să explic, tu ești o excepție.

Paul, mulțumesc pentru

Paul, mulțumesc pentru explicație. Cred, totuși, că se puteau găsi modalități mult mai plastice de a exprima îmbătrânirea și mult mai apropiate de cititor. Doar o părere, Eugen.