Virtualia XIII - mulţumiri, mirări şi poezie la Iaşi

imaginea utilizatorului alma
când uşa Virtualiei XIII se închide, fereastra Virtualiei XIV se deschide...

Cristina şi Mariana au luat toate cuvintele emoţionante despre Virtualia XIII, iar Vlad, toată paleta de culori din toamna la Iaşi...

Mie mi-au rămas mulţumirile pentru cei care au venit de departe - Bacău, Bucureşti, Buzău, Cluj, Suceava - pentru câteva ore de poezie, pentru ieşenii de aproape, pentru domnul Grumăzescu, gazda perfectă a unui cenaclu literar, pentru prietenii mei din ultimul rând al sălii, care au avut răbdarea de a sta până la final, pentru doamna Măriuca de la Editura PIM şi cuvintele ei: Virtualia e urgenţă, până mâine dimineaţă să fie gata!, mulţumiri pentru toti cei care au participat la selecţia de texte pentru antologie şi mulţumiri pentru cei selectaţi, mulţumiri pentru echipa de la TeleM pentru reportajul realizat la cenaclu, lui Gabi Rotaru pentru înlesnire, dacă nu era el, nu pupam noi ştirile de la ora 18!

Mi-au mai rămas şi câteva mirări, întrebări retorice şi ceva mai multă experienţă pentru următoarea ediţie a Virtualiei.

*

Luni, la TeleM, la ştirile de la ora 18, a fost un reportaj despre Cenaclul Virtualia - de la minutul 36:00 la 38:18 la linkul:

http://www.telem.ro/telem/emisiuni/97/38073-stiri-17102011.html

*

Mulţumesc şi Celui de Sus, în speranţa de a-mi mai da ceva timp şi pentru celalalte ediţii ale Virtualiei, câte or mai încăpea în lume...

UPDATE:

Iată şi linkul mai uşor de accesat, cu tot cu ştirea completă, găsit de Laurenţiu căruia îi mulţumesc!

http://www.telem.ro/telem/local/38058-video-scriitorii-cenaclului-virtua...

Vă mulţumesc, încă o dată, tuturor!

Revistă literară: 

Comentarii

Amuzant! Deci de vreme ce applet-ul

Amuzant! Deci de vreme ce applet-ul acela de la "telem"(ce nume "brusc"), deci de vreme ce applet-ul de la "telem" nu te lasa sa faci forward (chiar cu dezavantajul unui cache) va trebui sa urmaresc 35 de minute(!!!!) de stiri insipide ca sa resusesc sa vad 2 minute despre Virtualia?? E ridicol! Niciun canal de news video din lume nu are practica asta șontîcă pe website-ul propriu. Wow, nu îmi vine să cred că am văzut așa ceva. Pe bune că îmi aduce aminte de o poveste cu Păcală.

Virgil,

Virgil, pe bune ca Păcală eşti tu! În loc să mulţumeşti pentru că a fost transmis la TV tocmai textul scris de tine, în recitarea mea, că site-ul hermeneia a avut reclamă, tu ţi-ai găsit - singurul, de altfel - să faci nazuri. Asta îmi aminteşte de o altă fază, cu o zi înainte de cenaclu, Raluca Gorcea reuşeşte să mă enerveze teribil pe email, confundând Cenaclul Virtualia şi pe mine cu site-ul Hermeneia - ceea ce este o eroare!
Hermeneia este partener media, site înfiinţat la vreo 2-3 ani de la înfiinţarea Virtualiei.

Virgil - şi ceilalţi cârcotaşi - repet, când o organizaţi voi o ediţie a Virtualiei sau orice alt cenaclu, atunci să aveţi curajul să comentaţi aiurea. Din faţa monitorului e simplu, realitatea e aia care ne apasă.

Alina dragă,

Alina dragă, care este necazul? Cine te-a supărat așa rău? Dacă tu îți imaginezi că eu (sau absolut oricine altcineva) va avea răbdarea (probabil moldovenească) de a urmări 36 de minute de știri doar ca să audă un text scris de e Virgil Titarenco și recitat de Alina Manole timp de 2 minute te înșeli amarnic !!! Gestul este apreciat cu sinceritate dar tot cu sinceritate îți spun că soluția „telem” (era să scriu telemea, sorry !!!) este cel mult aiurea. Nimeni nu face nazuri. La ce să fac nazuri?! La ceva ce nu va avea răbdare să urmărească nimeni? Hai să fim serioși și nu o mai lua așa personal. Virtualia e ceva frumos, nu am spus niciodată altceva. Dar soluția asta video este o gafă. Nu înțeleg de ce le amesteci. Și nimeni nu este cîrcotaș. A fost lăudată Virtualia ad nauseam și s-au oferit penițe cu carul. Numai să poți să le duci acasă. Și nimeni nu s-a supărat și nu a zis nimic. Deci, nu înțeleg de ce trebuie să trîntești cu bîta în baltă cînd cineva face o observație care la urma urmei nici nu este vina Virtualiei. Da, din fața monitorului e simplu, dar nu este ușor. Tot la fel aș putea spune și eu că este ușor să faci un cenaclu o dată la 6 sau 10 luni dar este mai greu să faci și să întreții zilnic un site dinamic cu zeci de membri. Dar, crede-mă, ultimul lucru care mă interesează acum este să îmi flexez mușchii. Mai ales cu tine. Prefer să discutam calm.

Virgil,

Virgil, nu trebuia decât să ai răbdare cel mult un minut. Trebuie dat "play", lăsat să se încarce (câteva secunde), apoi, vei putea derula.

Numele televiziunii nu este "telem" (te-lem, două silabe), ci "te-le M" (te-le-em, trei silabe, cu accent pe a treia), so, nici vorbă de brânză :).

Virgil,

Virgil, sunt convins că ți-ai fi dorit mai mult, la fel și Alina. Dar trăim totuși într-o țară pe care sper că nu ai uitat-o. Acestea au fost resursele - conexiunile, iar pentru asta nu este nimeni de condamnat, cred eu! A ieșit un cenaclu reușit!

draga Adrian,

draga Adrian, fi sigur ca am inteles ca vrea sa fie tele M(oldova) dar mi se parea mai normal sa fie telemold (or something else). in orice caz, merci. dar am incercat, dragii mei. am incercat. se incarca si incepe la timpul 00:00 un video care are ... 42:02 minute. pot sa astept 1 minut, 2, se deruleaza, povesti cu demolari si proteste la forus, astarostoae, etc. si tot asa, 01:36, 02:00 si tot nu se poate forward la minutul 36. sint pe FF 7 (daca asta ar avea vreo importanta). dar nu. am facut si pauza. continui. minutul 02:46. fac ceva gresit?. dragii mei, am editat flmulete flash, ma pricep macar oleacă. dar perseverez. uite, am incercat si pe IE 8. tot aia. trec minutele. pe FF sint la minutul 03:56. hai că devine caragialească situația. și nici nu se merită probabil. dar nu. nu am ajuns acolo.
ok dupa vreo 5 minute am reusit sa il pacalesc sa se incarce pina la min 24.
pe bune dragii mei, sa mearga cineva la cei de la telem si sa le spuna ca nu se face asa un snippet de reportaj pe flash. incercati cbs, sau nbc sau cnn. faci pe segmente de 5 -10 minute. si le pui intr-o lista cu titluri ca lumea sa aleaga ce vrea sa vada. in plus iti salvezi si bandwidth. care costa. sint la min 27. perseverez.

nu dragul meu. nu am uitat România.

nu dragul meu. nu am uitat România. și nu, România are resurse. dar și aici vă rog să nu vă supărați în mîndria națională fiindcă nu are nici o legătură cu ea. chestia asta nu are nici o legătură cu sărăcia sau resursele. are legătură cu... nu știu cum să spun, cu capul. Marele Creangă avea un ciclu de povești pe care le-am îndrăgit întotdeauna. Se numesc „Prostia omenească”, știți voi, povestea cu drobul de sare, cu carul cu fîn și încă altele. Ce a vrut să spună Creangă acolo este că problema nu „e” resursele ci e modul cum le folosești. Nimeni nu condamnă pe nimeni. M-a amuzat doar un site de televiziune care ar putea face treaba mult mai buna cu resursele pe care le are. Mă tem că problema României nu sînt resursele ci rasoleala. Sau, invers punînd problema, așa cum există atît de mult kitsch și rasoleală în România, tot la fel de bine poate exista și un Victor Turburea.

Când spuneam resurse nu mă refeream

Când spuneam resurse nu mă refeream doar la cele tehnice, după cum ai intuit. Sunt site-uri locale tv mult mai "dezorienate". știu, după cum știe și Alina, că ești legat sufletește de Virtualia. M-a surprins afirmația ta: Niciun canal de news video din lume nu are practica asta șontîcă pe website-ul propriu. Cred că românia era exclusă, că era de față:)

Eu am urmarit lejer stirile,

Eu am urmarit lejer stirile, cu emotia de a mai afla ce se intampla prin acele locuri .
Desi traiesc in Anglia, urmaresc diverse posturi tv din tara, fara a ma plictisi; informatia despre cenaclul Virtualia am reascultat-o si a doua oara am selectat fara probleme direct min 36, prin trasarea cursorului pe segmentul de timp.
Multumiri inca o data, Alina Manole, ganduri de pretuire pentru toti cei implicati, Doamne ajuta!

Alina,

Alina, am mai lăsat câteva :), pe cele mai frumoase şi uite cât de înţelept le foloseşti începând chiar de la titlu şi subtitlu!
Te surprind a patra oară mulţumind şi apreciez ( o dată aici, apoi în volum, o dată la lansare şi iar aici, acum ). Ştii să lucrezi în echipă şi să împarţi şi sarcinile şi succesul. Nici Dumnezeu nu e uitat.
Mulţumim pentru link. Eram cam nerăbdătoare să vizionez, şi am bombănit şi eu un picuţ, dar în cele din urmă am reuşit :)
Mulţumiri şi felicitări, Alina!

am primit cartea (cărţile). sunt

am primit cartea (cărţile).
sunt încântată! aţi făcut o treabă extraordinară şi cred că asta trebuie să conteze în primul rând.
e rodul unei munci asidue. am citit şi "jurnalul de front" a lui Vlad şi deşi bânuiam, abia acum mi se confirmă ce presupune apariţia unei cărţi.
mulţumesc încă odată Alina pentru selectarea în antologie.
pentru toată dăruirea, implicarea şi efortul depus, respect şi admiraţie.

am luat decizia sa ma retrag de pe

am luat decizia sa ma retrag de pe site-ul hermeneia ( imi voi sterge textele imediat ce voi putea face acest lucru, iar motivele pt aceasta sunt:
1.azi utilizatoarea aziza ( raluca b.) a avut o atitudine execrabila fata de utilizatoarea oana zahiu, iar eu, in loc sa o apostrofez dupa cum ar fi meritat, am postat commenturi normale, ceea ce nu a fost in avantajul meu, contravenind principiilor mele personale
2.consider ca d-na alina manole, in ciuda faptului ca a facut o treaba buna in organizarea cenaclului, s-a dovedit a fi o persoana cu un caracter mai mult decat indoielnic, incapabila sa-si recunoasca greselile si adresandu-mi cuvinte ofensatoare pe mail in ciuda tonului normal pe care eu am incercat sa-l mentin
3.domnule virgil titarenco, desi coordonati un site aparent serios, nu stiti sa interveniti atunci cand utilizatorii incalca in mod flagrant bunul simt si " isi ridica poalele-n cap" improscand cu noroi in contextul in care acest gen de atitudini sunt teoretic considerate "neprincipiale" pe site. astazi ar fi trebuit dvs sau macar unul din editori sa fi intervenit in subsolul textului utilizatoarei aziza cand aceasta a avut genul de discurs pe care l-a avut. cu aceasta va urez succes in continuare si va rog, daca stiti dvs mai bine cum, sa-mi stergeti profilul de pe acest site. va multumesc pt gazduire!

Raluca Sandor,

Raluca Sandor, tu ai citit com meu prin care o atenţionam pe Raluca B? se pare ca nu dacă spui: "sau macar unul din editori sa fi intervenit in subsolul textului utilizatoarei aziza".

toti suntem egali,

toti suntem egali, dar uni sunt mai egali decat altii

am venit pe site-ul asta cu asteptari mari. stiam de el de la sancho. pe care o respect.

acuma ... nu stiu, personal, cred ca am avut de castigat indeosebi la de userii care s-au oprit la textele mele si mi-au spun ce gresesc. nu stiu daca am reusit sa ma inalt cat as fi vrut, cu siguranta ca nu. dar un progres s-a inregistrat. motiv pentru care m=a deranjat reactia ralucai. poate in primul comment n-am incercat sa fiu foarte "cu manusi". pentru ca ... vb ceea, un sut in cur, un pas inainte.

ce ma deranjaza este asa - daca eu postez aici vreun text care contine cuvinte obscene, e imediat trimis in santier. daca am greseli se intervine prompt. asta totusi nu s-a intamplat in cazul commentului azizei. a aparut vlad. care s-a comportat ca un domn. ea a aruncat in continuare cu diverse chestii dar ce conteaza.

sa nu ma intelegeti gresit. n-am o parere extraordinara despre mine. n-am avut niciodata si niciodata nu voi face asta. dar atata vreme cat textele u mi-au fost trimise in satier in totalitate, ba chiar am mai adunat cate o lauda/ penita pe ici pe colo.... parca ma deranjaza cand vine unu care ma face tzatza floarea care scire oribil, si lumea zambeste politicos si trece mai departe.

daca reactia mea este una politicoasa, este pentru ca am respectat politica site-ului. dar... daca vad ca se poate f bine sa nu faci asta si sa fie ok, nu stiu, zau de ce as mai avea cont aici.

imi pare bine ca am participat, fie si de la distanta, la cenaclul virtualia. imi pare bine ca am intalnit oameni faini pe aici. pe care din fericire ii mai pot gasi si prin alte parti.

pentru moment, aleg sa ma retrag. va urez succes si la mai multe proiecte. si poate, prin gestul meu si al ralucai, veti incerca sa sa-i puneti la punct asa cum trebuie pe userii care au naravul de a-si pune poala-n cap si de a arunca cu noroi la intamplare, pe motivul ca asa le mai vine cateodata.

o ultima rugaminte - poate reusiti sa-mi stergeti contul. si atunci va fi ca si cand nimic nu s-a intampalt. :)

Raluca Sandor,

Raluca Sandor, deciziile pe care le iei iti apartin. Impreuna cu consecintele lor. Habar nu am despre ce vorbesti si daca ai comunica pe email la obiect ar fi mai intelept si productiv. Asa, eu nu vad decît o harmălaie galagioasa si un comentariu care vorbeste despre lucruri pe care nu de mentioneaza precis si deci este irelevant.
Am sa incerc sa iti raspund pe puncte la punctele tale:
1. - Habar nu am despre ce texte si comentarii este vorba. Fara link-uri adecvate tot ce spui nu este decit o frustrare aruncata in vint. In orice caz, nu sub un text se rezolva asa ceva. Am spus de propbabil sute de ori ca office-ul site-ului are adresa de email pentru aceasta. Parerea mea este ca in 2011 iti trebuie doar o minima bruma de cunostinte si doar putin bun simt ca sa stii cum sa rezolvi o problema cu un site pe internet. Sau, altfel spus, e ca si cum ai avea o problema cu o companie si in loc sa dai un telefon sau sa vorbesti la receptie sau cu customer service, te apuci sa arunci pietre peste gard. Oricit de necivilizat ti s-ar parea gestul exact asta faci tu aici.
2. - Habar nu am ce legatura are relatia sau interactiunea ta cu Alina Manole in afara site-ului Hermeneia. Daca ai de gind sa te superi pe sat, te rog fi binevenita. Dar incearca sa realizezi absurditatea punctului tau 2 aici.
3. - Draga mea, mai exista o mie de alte lucruri pe care nu stiu sa le fac. Imi para rau ca te dezamagesc. Se mai intimpla. In orice caz probabil ca daca as pretinde un pret lunar la inscriere mi-as putea permite sa angajez pe cineva care sa va monitorizeze mai abitir. Cam ca la gradinita. Deocamdata editorii, pe care nu prididiti sa ii improscati ori de cite ori nu va convine ceva fac munca asta pentru voi in mod voluntar. Adica de pomana. Foarte rar am auzit sa le multumeasca cineva. Spune si asta ceva despre caracterul nostru/vostru in general. De fapt am inteles ca Vlad a intervenit. Poate nu a intervenit pe placul tau. Asta e alta poveste. In orice caz fara link-uri habar nu am despre cine sau ce vorbesti. Imagineaza-ti ca am o mie de alte lucruri de facut si daca nu esti exacta si daca nu te folosesti de caile normale de comunicare (email) imi este imposibil sa fiu omnistient si omniprezent.
Daca imi permiti, din atitudinea ta eu observ o persoana rasfatata care are numai pretentii dar niciodata nu este gata sa ofere ceva, sa participe, sa ajute, poate chiar sa inteleaga. S-ar putea sa ma insel dar asa se vede de la mine. Ce vei face cu contul este decizia ta. Noi nu recuperam texte iar conturile auto-vandalizate sint anulate dupa o perioada.

moi, "ce ma deranjaza este asa -

moi,
"ce ma deranjaza este asa - daca eu postez aici vreun text care contine cuvinte obscene, e imediat trimis in santier. daca am greseli se intervine prompt. asta totusi nu s-a intamplat in cazul commentului azizei. a aparut vlad. care s-a comportat ca un domn. ea a aruncat in continuare cu diverse chestii dar ce conteaza."
--- nu vad nici o problema aici, cind te-ai inscris pe site ai acceptat o anumita regula de functionare. Modul cum aplica editorii regulamentul este la discretia lor. Sint oameni nu automate. Daca observi o incalcare a regulamentului de catre un editor poti sa semnalezi asta printr-un email. Comentarii din acestea care nu fac referinta la nimic nu au nici o relevanta sau valoare. Cu alte cuvinte habar nu am despre ce vorbesti.

"parca ma deranjaza cand vine unu care ma face tzatza floarea care scire oribil, si lumea zambeste politicos si trece mai departe. "
--- vezi raspunsul meu de mai sus. In orice caz Hermeneia nu e facuta ca tu sa te simti bine in primul rind ci pentru ca sa se scrie bine. Orice alte nemultumiri, fandoseli sau certuri de gasca sint realmente secundare sau absolut neimportante. exista mii de forumuri pe internet unde te poti "simti foarte bine". ele insa nu au nici o legatura cu intentia de a scrie literatura. poti incerca acolo daca asta iti doresti.

"daca reactia mea este una politicoasa, este pentru ca am respectat politica site-ului. dar... daca vad ca se poate f bine sa nu faci asta si sa fie ok, nu stiu, zau de ce as mai avea cont aici."
--- habar nu am la ce situatii te referi. nu stiu la ce folosesc vorbele aruncate in vint.

Ce vei face cu contul este decizia ta. Noi nu recuperam texte iar conturile auto-vandalizate sint anulate dupa o perioada.

stimate d/le Titarenco 1.nu am

stimate d/le Titarenco
1.nu am vazut niciun office si nu stiu de nici o adresa de contact menita unor astfel de probleme, iar daca ati spus de o suta de ori eu nu am fost aici sa prind aceasta informatie deci era firesc sa imi exprim nedumerirea .Daca habar nu aveti despre ce este vorba atunci poate nu ar trebui sa treceti la atacuri la persoana facandu-ma rasfatata etc.Linkuri nu au putut fi date pt ca D/ra Raluca B si-a sters textele respective dupa ce a comis magariile
2.Singurul motiv pt care am pomenit numele d/nei Manole aici in subsolul acestui subiect este faptul ca dansa mi-a mentionat numele mai sus tot la fel de "off topic". Iar legatura intre dansa si Hermeneia este nu de mine inventata ci de acuzatia domniei sale ca eu as fi clona pe acest site. Afirmatie pe care am demonstrat/o falsa, cu argumente, in privat, iar singura reactie a dansei la sugestia ca poate nu ar strica mai multa atentie inainte de aruncarea unor acuze ;i poate si un minimum de decenta care ar fi implicat un "scuze ma, avem multe pe cap se mai intampla" (sau orice de bun simt alta scuza) a fost un alt sir de invective plus , ca si aici, afirmatia ca sa-mi tin cumva gura ca dansa lucreaza , asadar are dreptul sa dea cu bata in balta sau in oricine,ceva de genul acesta. Nu puteam sa dau link pe mailuri, nu? Am lasat chestiunea in privat, ba chiar am urat succes mai departe d/nei,dar iata cum numele imi e mentionat aici fara legatura cu textul si eu, raspunzand, sunt cea dintai apostrofata.Probabil ca da, unii sunt mai egali decat altii.
3.Punctele enumerate erau menite sa motiveze decizia de a parasi hermeneia (mi se pare normal asa) si dvs v/am adresat rugamintea sa imi stergeti contul daca acest lucru era posibil. Nu am cunostintele tehnice necesare ca sa stiu daca puteti sau nu face acest lucru. Ar trebui sa existe aceasta optiune, ca un utilizator sa-si poate retrage datele, asa mi s-ar parea firesc.
4.Din "atitudinea" mea nu va "permit" sa observati asadar nimic. Nu ma cunoasteti iar in ceea priveste "ajutorul" pe care noi ar trebui sa/l dam cred ca este acordat in contextul in care am mentinut un ton cuviincios, nu am adresat invective de vreun fel niciodata celorlalti utilizatori iar ,in general,poate cu 1, 2 exceptii textele mele au avut toate diacriticele astfel incat sa nu fie necesara mutarea lor de colo colo chestie care ar fi presupus o munca in plus ptr editori.Toate lucrurile astea arata respect pt site si implicit pt editori. Vlad a intervenit tehnic pe textul in cauza, semnaland o greseala de exprimare.Nu are legatura cu placul meu. Am Inteles ca si Aaliei a intervenit. Foarte bine.Nu se puteau observa aceste lucruri dat fiind ca shortly after, textul a fost sters.O interventie e binevenita cand acopera zonele cu probleme de orice fel.Iar faptul ca semnalam editorilor niste chestiuni este tocmai ptr ca nu pot fi omniprezenti. le atragem atentia ca nu au intervenit sau ca ar trebui sa intervina, ceea ce e firesc. Nu inseamna improscare cu nimic.Ba dimpotriva.

}n fine. poate uneori veti invata chiar si de la "inaltimea" dvs ca poate sunt lucruri de retinut si din critica atunci cand aceasta este facuta pe date concrete si nu consta in atac la persoane( aici suntem toti virtuali, in fond) si poate veti descoperi ca nu e ok sa va inconjurati doar de "aplaudaci" degraba/darnici de penite.
Va multumesc si mult succes in activitatea dvs.

am primit şi eu volumul "virtualia"

am primit şi eu volumul "virtualia" şi mi-a crescut inima în mine încă o dată, ca anul trecut, ca în fiecare an de virtualia. şi de atunci ea tot îmi creşte. şi devină şi divină e Alina Manole că pune răsad bun pe unde trebuie în om. şi coperta care îmbracă volumul este de o naivitate adorabilă. parcă ar fi din setul coraline. atâta artă în culise, atâta dare de om bun în spatele unei poveşti care, poate, în timp va face istorie, de ce nu?
felicitări nouă, tuturor, că suntem!
Hermeneia are cei mai buni editori de până acum. am mai spus-o şi în alte rânduri, o mai spun şi acum. şi eu am avut mici frustrări şi nu mi-a fost niciodată ruşine cu ele. dar am trimis email la Virgil pe adresa din regulament funcţionare H şi Virgil mi-a răspuns foarte frumos. a punctat foarte bine pe "supărările" mele la acea vreme şi am putut gândi la rece "reacţia mea imediată" (de altfel, firească la om)ca fiind un fleac şi că de fapt nu aveam motiv să îmi doresc plecarea de aici, doar pentru că cineva a zis ceva nu tocmai plăcut urechii mele. oameni...
pentru raluca şi oana: e păcat să plecaţi. vă spune un recidivist, acum, nu tocmai mândru de faptele sale trecute pe aci. dar, poate cu vârsta, am devenit, să zicem - deşi la mine e greu să cred şi eu asta, mai înţeleaptă.
eu zic să vă mai gândiţi. să nu vă pripiţi.
cele bune!
P.S. am urmărit şi eu filmuleţul. şi ce să zic, ce am mai zis: sunt ai noştri, măi, sâc!
Bravo!

Raluca Sandor nu stie de gluma.

Raluca Sandor nu stie de gluma. Acuzatie, auzi, parca suntem la tribunal :)). Emailul cenaclului nu e privat, chiar ma gandeam sa fac publica toata graforeea aia cronofaga. Ca si cea din comentariile tale de aici. Ca un sfat venit de la unul mai batran, limiteaza-ti frazele si masoara-ti cuvintele, inainte de a le trimite in lume.

alma confuzi "gluma" cu lipsa de

alma

confuzi "gluma" cu lipsa de bun simt.cat despre facut public da-i bice. Vad ca esti ok cu spalatul in public. daca esti "unul mai batran" e si mai trist. Inseamna ca varsta ti-e degeaba.Hai sanatate si te rog let it go already.Bravo pt cenaclu si antologie dar ce jenant restul.

Batori
da, editorii sunt buni nimeni nu le-a contestat asta. Multam de vorbele tale.

Cristina
nu stiam de acest mail.Ar fi fost altceva. Acum e o informatie venita tarziu. oricum multumesc.

R. Gorcea,

R. Gorcea, paşol na turbinca, vidma! :))

iată “de ce iubim femeile”. nu se

iată “de ce iubim femeile”. nu se lasă şi nu se lasă. sînteţi spumoase aş tot asculta dar intrăm în conflict cu politica Hermeneia. O ultimă întrebare Raluca- cine e colegul nostru de site Aaliei?

chiar dacă felicitările mele vin

chiar dacă felicitările mele vin mai târziu, sunt sincere. mai spun că mi-ar fi plăcut să fiu acolo, dar eram deja angajată într-o acțiune de aceeași factură. poate că anul viitor cele două nu se vor suprapune. chiar îmi doresc să vă cunosc și să vă ascult.

Alma, e absolut remarcabilă „îndărătnicia” asta a ta!

Raluca Sandor: 1. faptul ca tu nu

Raluca Sandor:
1. faptul ca tu nu te informezi sau nu catadixesti sa citesti regulamentul Hermeneia nu este problema mea ci are de-a face cu tine. ignoranta din neglijenta sau neinteres nu a fost niciodata o justificare pentru o fapta. informatiile necesare se gasesc la pagina http://hermeneia.com/content/regulament_hermeneiacom pe care sint convins acum ca nu ai citit-o niciodata.

2. Polologhie pe un subiect care nu are nici o legatura cu Hermeneia. Am mai spus-o si in alte situatii. (Desi cred ca este un lucru la mintea cocosului.) : Faptul ca tu ai conflicte cu oricine care este membru pe Hermeneia nu inseamna ca Hermeneia este implicata in taraboiul vostru. Asta atita timp cit nu se incalca regulamentul Hermeneia si cineva nu ataca la persoana PE HERMENEIA. Cind se petrece un atac PE HERMENEIA (fie in texte, fie in comentarii) editorii decid masura care se cuvine. Sper sa fie clar ca buna ziua. Daca tu iti faci iluzii ca noi(Hermeneia) facem politie in mesajele tale de email sau pe chat-urile unde mergi tu, sau in telefoane, etc, etc te inseli amarnic!!

3. cred ca ti-am raspuns la acest punct iar regulamentul cit si alte comunicari ale mele pe site sint clare cu privire la acest subiect.

4. "Din "atitudinea" mea nu va "permit" sa observati asadar nimic" -- Asta probabil este o gluma de cartier. Probabil ca asa vorbesti cu amicii tai. Eu am dreptul sa observ orice si am si dreptul sa imi prezint observatiile. Ele pot fi corecte sau nu, asta se poate discuta. Dar de pus pumnul in gura te sfatuiesc sa il pui prietenului tau sau la cine ai tu chef, dar nu mie. Nu imi este clar daca iti dai seama ca esti ridicola. Dar esti. Si nu ar fi rau sa te gindesti la asta. De fapt am impresia ca aceasta atitudine agresiva te impiedica sa iti dai seama cind gresesti. Orice om, aici pe Hermeneia si oriunde sintem in public poate sa observe si sa judece atitudinile fiecaruia dintre noi. Asta este o norma a lumii civilizate. Ceva ce ma tem ca tie iti cam scapa.

"}n fine. poate uneori veti invata chiar si de la "inaltimea" dvs ca poate sunt lucruri de retinut si din critica atunci cand aceasta este facuta pe date concrete si nu consta in atac la persoane( aici suntem toti virtuali, in fond) si poate veti descoperi ca nu e ok sa va inconjurati doar de "aplaudaci" degraba/darnici de penite."
-- vezi, tocmai faptul ca devii aici obraznica, si nici nu iti dai seama, mi se pare cumplit de ingrjorator. Apoi, in fraza de mai sus minti. Pe fata. Nu ai dat niciodata date concrete. Nici un link. Nici un citat. Iar faptul ca un text a fost sters, insemna ca a fost sters si ca autorul lui il reneaga - iar asta ar trebui sa iti spuna ceva -. Faptul ca tu nu ai copiat link-ul la vremea potrivita nu este problema mea ci dovedeste neglijenta din partea ta. Nimeni din consiliul Hermeneia nu va alerga dupa cai verzi pe pereti de dragul tau.
Iar acuzatia ca m-as inconjura de aplaudaci este inca un atac obraznic care spune ceva despre tine. Cred ca sint probabil cel mai dur administrator de site de literatura. Am mai spus-o si cu alte ocazii, dau o mie de dolari la cel sau cea care imi poate demonstra cu fapte ca a reusit sa ma cumpere cu laude sau care a fost ostracizat de mine pentru ca m-a criticat sau chiar jignit. Dupa cum vezi, eu am pus o mie de dolari la bataie. Tu ce dovezi aduci acuzatiilor tale meschine?

Da,

Da, unul din multele lucruri pe care cred ca multi nici macar nu le baga in seama este faptul ca Alina Manole a cheltuit si cheltuieste bani si timp din banii ei si din timpul ei pentru Virtualia si pentru volumul aferent. Banuiesc ca acum, dupa doua zeci de ani de la Revolutie, cam orice român a cam priceput ca banii costa. Si costa mult. Daca numai si din acest motiv pur mercantil dar nu mai putin important si sint nevoit sa spun ca efortul, perseverenta, curajul, idealismul si viziunea Alinei sint fascinante si incredibile. Bineinteles ca nu doar de laude are nevoie Alina. Probabil ca daca pe viitor cineva ar pune si mina in buzunar ca sa coopereze cu ea si sa o ajute la acest proiect ar fi si mai remarcabil. Sau, asa cum face Vlad - grafica (banuiesc) pe gratis, daca cineva ar facilita o tiparire la un pret cu discount, sau cazari cu discount, sau publicitate, sau etc. Vreau sa precizez ca nu am discutat niciodata asta cu Alina si nu m-a rugat sa spun aceste lucruri. Dar o fac din admiratie pentru ea si munca ei. Asa cum spunea cineva aici, efortul ei si Cenaclul/Volumul Virtualia va merita sa intre in Istoria Literaturii Române.

Stimate d-le Titarenco Intrând pe

Stimate d-le Titarenco
Intrând pe site cu scopul de a-mi autovandaliza, desigur, contul am avut surprinzătoarea ocazie de a vă descoperi acel „ceva” care face a real gentleman. Prin minunata întorsătura de condei, prin fineţea şi mai cu seama eleganţa stilului şi printr-un registru care denotă nobleţea specifică adevăraţilor oameni de cultură mi-aţi arătat, spre umilinţa mea, adevărată valoare la care noi cei de aici dintre blocurile gri nu putem decât visa. Remarc îndeosebi înalta clasă e exprimăriii (citez, cu permisiunea dvs) „de pus pumnul in gura te sfatuiesc sa il pui (...) la cine ai tu chef”. Vizionar, cine ar avea nevoie de Dativ, un caz inutil şi desuet. De asemenea, dacă ignoranţi cum suntem am citi , să zicem, cuvintele cuiva care în două paragrafe spune de...8 ori ca nu are habar, am putea crede că persona chiar nu ştie despre ce e vorba în orice, dar nu, am înţeles acum,târziu că de fapt aceasta era un soi de mantra cu sensul îndrumând către filosofia Zen.
Precizez cu umilinţă că apostrofarea dvs, deşi constructivă şi impecabil formulată, se îndreaptă către propriile dvs cuvinte pe care am îndrăznit să le citez în replica mea-cea incriminată aici. Dvs spuneaţi:” Daca imi permiti, din atitudinea ta eu observ o persoana rasfatata” iar eu am replicat: “"Din "atitudinea" mea nu va "permit" sa observati asadar nimic". E drept ghilimelele arătau citatul dar dvs sunteţi desigur dincolo de aceste meschine detalii. ŞI cu adevărat spun, nu degeaba v-aţi auto-intitulat Profetul, sunteţi mai mult decât un vizionar, chiar un clar-vizionar. Aveţi dreptate- în cartier, în periferii locuim, am crescut printre blocuri şi suntem răsfăţaţi şi astfel mărginiţi, helas,chestiuni care explică ignoranţa noastră-aceea de a nu fi auzit până acum pe acest site, de ilustrul nume Virgil Titarenco-iată inutilitatea studiilor şi lecturilor noastre, o impertinenţă să nu fi auzit de acest Steve Jobs (cum atât de ingenioase asemănări aţi găsit între dvs şi dânsul) al culturii române care, desigur, sunteţi prin inovatoare şi de lume-schimbătoare acţiuni şi scrieri. Aşadar, vă mulţumesc că mi-aţi deschis mintea , repet,asupra nobleţei. eleganţei şi stilului plin de fineţe care atât de pregnant ies la iveală din acest plin de sevă comentariu. îl voi printa şi îl voi arăta “la prietenii” mei să-I scutur şi pee i de neştiinţă să se poată simţi la fel de iluminaţi ca şi mine de cuvintele dvs …inspiratoare, un adevărat bard.
Vă mulţumesc din nou şi acum, mă duc, obraznica fiind de fel să îmi autovandalizez, cu lacrimi de remuşcare de fapt în ochi propriile texte.

și eu am crescut printre blocuri.

și eu am crescut printre blocuri. de fapt nici nu văd ce are asta cu ceea ce discutam. Asta doar în cazul în care nu îți dorești neaparat să aberezi pe toate registrele posibile, de la auto-victimizare pînă la răstălmaciri și minciuni sfruntate (de unde și pînă unde ai mai scos-o și pe asta cu Steve Jobs?)
Eu mi-am irosit timpul și am avut răbdare să îți răspund la fiecare problemă ridicată de tine așa cum am crezut că este răspunsul cel mai corect. Tu ai ales să împroști cu noroi și să ataci la persoană, fie fostul pen-name, sau alte lucruri despre mine. Nu pot să spun decît că mă bucur că nu ți-am închis contul pe Hermeneia și ai avut posibilitatea să îți dai arama pe față. Cu toată urîțenia aferentă. Dar se pare că ăsta este un lucru care nu te mai afectează. Închei cum am început, și eu am crescut la bloc și nu mi-e rușine de asta și nu disprețuiesc pe nimeni pentru originea lui. În cazul tău nu cred că originea este problema, ci ce a urmat după aceea.
p.s. - a-ți șterge textele în felul acesta este o vandalizare a contului și o lipsă de respect pentru cititorii tăi în primul rînd, nu pentru Hermeneia.

Virgil,

Virgil, cred că Almei îi erau adresate mulţumirile :). Eu doar i-am trimis pozele, ea a făcut restul.

Roxana,

Roxana, p.s. nr.2 - de fapt, acum ca am urmarit "60 minutes" pe CBS, am sa iau gluma ta (ce-i drept, relativ nesarata) ca pe un compliment. Evident, doar un compliment si nimic mai mult.