antirevelație

imaginea utilizatorului Virgil

...

de fapt îmi ascund cuvintele
așa cum ascundeau bunicii cartofii
și fetele
de teama rușilor
îmi ascund cuvintele de scîr
uneori măcar o literă icnită
scuip

de fapt azi am descoperit
de ce este dumnezeu invizibil
de silă
zgomot
de multe ori de jenă
dar mai ales de silă
și milă

de fapt nu mai este aer
doar rece mîna lui virgil îmi atinge fruntea
Nel mezzo del cammin di nostra vita

Comentarii

iată un poem

pe care (din nefericire) îl înțeleg...
mai bine zis, înțeleg sentimentul din care s-a născut.

(Virgil, cred ca e un tipo în strofa a șasea. și... parcă aș renunța la unul din seria de „de-uri” din ultima strofă... dacă mi-e îngăduită sugestia)

mulțumesc pentru trecere,

mulțumesc pentru trecere, Adriana. și da, este un typo acolo în strofa a șasea. și, da ai dreptate, prea multe „de”-uri. le mai plivesc.

măcar de n-ai fi

avut dreptate, Virgil!

dar parcă este şi mai umilitor.
dar parcă nimic nu mă mai surprinde.

strofa mediană este relevantă.

altfel, toate bune!

...

Initial am fost tentat sa critic titlul pe motiv de paradox dar citind mai departe am inteles ca aceasta chestiune nu are importanta... pana la urma daca esti convins ca te afli intr-o cusca nu conteaza daca zabrelele sunt de metal ori sunt doar desenate... ma opresc aici... simt ca textul este mult prea personal.

Au înflorit zăpezile pe

Au înflorit zăpezile pe ramuri, se-aude murmur de colind, în ochii celor cu suflete copil licăresc speranţe, la capătul străzii poarta unui palat, iluzoriu, nu există timp şi nu există spaţiu, decât alt drum, alt început...
Dumnezeu nu este invizibil, este viu ! Dumnezeu este mai ales iubire, Dumnezeu:
"De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt; şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte; dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte; dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul; nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr; toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă; dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi; pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim; dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului; căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."
- Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 13

Pentru o zi frumoasă, un cald La mulţi Ani!