Cunoaștere

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
ciclul: "Cameleonicele"

Îmi ies mâinile prin ochi
ca și cum m-aș fi născut
pe Marte sau pe Lună,
și-apuc priviri între degete
și retină,
pipăind
marginile incerte
ale lucrurilor.

Comentarii

Corolar: oamenii de știință susțin că dacă generații umane la rând s-ar naște pe planete cu gravitație diferită de cea a Pamântului, corpul uman ar suferi mutații esențiale. Chiar membrele corpului s-ar putea să primească alte poziționări.

sugestii: 1. poate ar trebui un titlu mai incitant, care sa deschida mai multe piste de intelegere 2. poate in loc de "pe Marte sau pe Lună" ar merge "din Lună" 3. poate fără "incerte" sau ...schimba termenul ps: poate gresesc

Francisce! 1. Cunoașterea deschide mai multe piste (inclusiv pârtia de schi ce mă așteaptă - asta-i paranteză în stilul tău. Sau nu.) 2. Zic: mă nasc "pe ploaie", nu "din ploaie", că nu voi să fiu fiul ploii. 3. marginile lucrurilor sunt incerte pen' că "așa cum este, nu este", și pen' că nimic nu este ceea ce pare. ps: fără

Cailean: sa ma nasc din ploaie suna bine". Ploaie de stele. Vizual e fantastic. Practic ... cind ti-o cadea o picatura de bolovan in cap nu mai e fantastic. Cred ca-i mortal.las-o cum ai scris-o.Eu vreau sa ma nasc din Pluto.Nu cel cu urechile. hau -hau.Planeta.

Nu voiam să spun că o să schimb; ca să mă convingă, franciscului îi va trebui o bâtă mai lungă. Și mai noduroasă. Rămân planetele alea, că așa au venit.