dumitru compune un necrolog pentru el însuși

imaginea utilizatorului bobadil

a țâșnit dumitru
ca peștele din apă drept
la tine în odaie!

apoi s-a ridicat
pe ale lui două picioare
și te-a privit cu ochiul lui de sticlă
cum te-ai dus
să faci o baie
unduioasă
ca o sirenă

doar că baia ta
dură mai bine de o oră

și-uite-așa s-a ars dumitru
în tigaie

Comentarii

De cand ii spun lui Virgil sa inventeze si penite negre! S-ar potrivi perfect una aici. Ba chiar mai multe!

în loc de penițe negre propun un bug. nu de bucătărie ci de poezie. promit că îl desenez eu la o rezoluție decentă.

Alma, e chiar asa urata? Mai multe penite negre? Brrr... morbid. Ca bietul Dumitru Aalizeei, mai bine o zmeura. Multzam de deprecieri :-) Andu

păcat de pește, mai bine sărea în tigaie...

mie mi-a placut jocul asta, ironia si autoironia autorului. e ca o razbunare a barbatului actual fata de femeia care preia toate atributele sale. asa cum omul l a inlocuit pe dumnezeu. dincolo de gluma, un text este sau tinde spre poezie tocmai atunci cand nu ofera pseudosentente filosofice, nu critica, nu moralizeaza si atat, nu se da in spectacol numai de dragul show ului. (iar daca o face tb sa fie peste masura, sa modifice sau macar sa cutremure putin cadrele obisnuite) asa ca, cel putin ca stare si ca mesaj, eu ii ofer credit aici.

Dorine, poate tu ai vazut ceea ce eu n-am vazut! dumitru s-a ars in tigaie poate pentru faptul ca, cu ochiul lui de sticla a vazut-o intrand in baie cu altcineva.

eu cred ca dumitru cam duce lipsa de imaginatie. putea sa intre peste ea in baie si scapa de arsurile tigăii sale... din text, bobadile, simt naduful acela masculin, acea insatisfactie latenta care mocneste neintrebata...si nerezolvata! ca poezie nu stiu cate parale face, dar naduful e de milioane! (ca la bere: "prietenii stiu de ce!")

pot sa rad si eu alaturi de cititorii de sex masculin? mie mi-a placut; textul are umor si o finetze a sugestiei de apreciat. iar finalul, de data asta, ti-a iesit, Andule!