aforism

imaginea utilizatorului ioannanice

orbul nebun
al blasfemiei tăcute ,
regizat în oglinda nemuritului
hram .
Femei orajele ,
gătite-n neșansă ,
supreme-n sfială și-n sunet de
bam.

Comentarii

ciudat destin

am să te întreb, retoric deh!, citând din Alina Manole pe vremea când mi s-a pus aceeași întrebare, deci nu o lua la modul personal, ci generic:) unde e poezia? blasfemiei tăcute e un epitet deplorabil, retrograd și sunt destule adjective mai sugestive, în top cu penibil. oglinda nemuritului ibidem în rest, balast în frunte cu femei orajele iar dacă tu numești această înșiruire de cuvinte aforism, îmi rezerv dreptul de a improviza și a reveni asupra întrebării din preambul: unde e aforismul?tot retoric, desigur:)

improvizatie

blasfemia tacuta e peste tot, nu imi vine sa cred ca nu o vezi. iar femeile orajele...e ceva oranj, am crezut ca te-a dus c gandul la acea culoare.... ce e penibil in poezia asta? in poezia lui Barbu exista ceva banal? iar poezia e aci, in textul asta nenorocit. nu inteleg, tre sa scriu ca tine ca sa zic ca fac poezie?

partitură

ce ți-e și cu genurile și speciile astea literare... eu cred că tu nu numai că nu vezi dar nici nu faci diferența între un aforism și o poezie. ceea ce nu e grav, dar e penibil, la fel ca epitetul la care făceam referire în comentariul anterior. prin urmare sistează un dialog cu mine din considerente evidente. deși cu referințe la Blaga, Nichita și Barbu din întreaga, multa, marea istorie a literaturii universale mă determini să te apreciez pentru naționalismul discursului:) iar întrebările tale: ce e penibil in poezia asta? in poezia lui Barbu exista ceva banal? cred că își aveau contextul pe băncile liceului nu pe Hermeneia, dar hey... nu te lăsa, defulează:) pese. desigur, plecând de la premiza că fiecare om e subiectiv când îți spune că acest text nu e poezie ar fi de-a dreptul generos să se ofere ca model:)

...

ioana, din biografia ta eu cred ca esti o persoana inteligenta. insa, dupa cum stii, pt a fi poet nu e necesar ac lucru. dimpotriva, poti sa fii prost, incult si totusi poet bun. insa, inteligenta ne ajuta sa acceptam parerile celorlalti si sa multumim pt semn. nici pe mine nu m a impresionat textul. cu nimic crede ma, in alt spatiu virtual, atitudinea comentatorilor n ar fi fost prea ..placuta. plus trecerea textului la sectiunea atelier. poti sa te superi. va fi bine pt poezia ta daca te vei supara f f tare :)