toamnă 3

imaginea utilizatorului cezar

Acest text se află în Șantier

Haiku

melancolia
ne descoperă moartea -
amurgul toamnei

*

Cezar Cătălin Viziniuck
Botoşani, Februarie 2010

Comentarii

Cezar,

cum aş vedea eu aceste versuri, dacă îmi permiţi:

Totul - pustiul
Melancolia asta
Ce descoperă moartea

Succes!

E bine că începi cu puţin. În timp va creşte. O spun din experienţă.:)

Silvia

micropoem

in forma actuala, avem de-a face cu un micropoem. daca te joci putin si schimbi ordinea versurilor ar iesi un haiku modern care ar respecta numarul silabelor 5-7-5, nu si alte rigori ale poeziei japoneze.

melancolia
ne descopera moartea-
totul e pustiu.

e doar o parere. dupa cum, tot o parere, e si renuntarea la „e” in primul vers, daca vrei sa pastrezi forma ta. ar fi mai armonios asa, pare-mi-se.

totul pustiu -
melancolia
ne descoperă moartea.

slab

dom'le, a scrie „totul e pustiu” de trei ori, o dată în titlu, o dată în subtitlu și încă o dată în corpul unui text de... trei rînduri este culmea redundanței. cred că ai convins pe toată lumea acum că totul e pustiu. deși expresia îmi sună cam absurd de vreme ce totul poate fi oricum numai pustiu nu poate fi pentru că pustiu înseamnă inexistența oricărui conținut. iar a spune totul presupune ideea de totalitate, de înglobare a totalității într-un cuvînt și asta a priori implică ideea de conținut. deci sper să înțelegi cum că dincolo de ridicolul repetării de trei ori mai este și nițeluș aberant ce scrii tu aici. asta pe lîngă faptul că e greu să poți numi textul acesta poezie. îl las aici însă pentru ineditul absurdității pe care o exprimă.

și apropos, ce rost are cratima aceea acolo? și de ce folosești semnele de punctuație inconsecvent. adică există punct după primul vers dar ultimul se termină așa... fără nimic.

domnule virgil

Cuvântul "totul" poate avea mai multe semnificaţii. "totul e pustiu" normal semnifică pustietatea din sufletul meu. Următoarele două versuri se înţelege că această pustietate din suflet "ne descoperă moartea" prin faptul de a fi melancolici. Punctul e o eroare. Cratima desparte pustietatea din sufletul meu, de ceea ce se întâmpklă când eşti pustiu şi cuprins de melancoluie. Nu face altceva decât să-ţi doreşti moartea. Cât în ceea ce priveşti că am scris de trei ori acest vers este din cauza obligaţiei de a scrie ceva la subtitlu.Cu stimă Cezar.

e trist

e trist ce se intampla aici.

domnule Cezar, mi-as dori ca intr-o zi (si o spun cu toata sinceritatea) sa recititi atat "disputa" de aici (mai ales ultimul comentariu ce pace l-ati lasat), cat si textul-cauza, si sa radeti din toata inima. Ar fi dovada unei evolutii.

pana atunci, (si)pentru binele dumneavoastra, voi muta textul in santierul literar.

mentionez ca doar dumneavoastra puteti aduce textele din magazie in atelier...dar banuiesc ca nu se va intampla asta, atata timp cat nu veti constientiza ca mai e mult pana departe.

mulţumesc

Mă bucur chiar, doamnă. Mai este un text care încurcă pe acolo. Mai era unul, dar l-aţi "exmatriculat" de tot. Cu respect, Cezar

textul

la care te referi, Cezar, n-a fost sters de nimeni, a disparut in timp ce se lucra la site. a fost o eroare de sistem. nu doar textul tau a avut soarta asta. de ex.,si mie mi-a disparut unul, l-am repostat ulterior.

scuze publice

Doamnă Adriana, Domnule Virgil, îmi cer scuze pentru ce am scris mai sus. De obicei nu mă strufoc prea tare atunci când un text îmi este trimis în atelier, dar nu ştiu ce am avut atunci. Cezar