Piano e fragile

imaginea utilizatorului Ela

clape albe. trist în andante. nu te mișca. întotdeauna mistralul atinge
a noua trecere. nu e simfonie. singurul intermezzo respirabil
între inima ta
și femeia înaltă cu ochi violeți.

taci. nu mai ai degete. uiți că privești un timp incolor. desculț
prin ocean
îți amintești moartea balenei albe.
nici o cutie neagră nu a înregistrat ultimul vals
al Ionei.

bună seara dragul meu. să ne cuprindem între nopți.
în rest
e doar o atingere

Comentarii

cu siguranță e un stil pe care nu l-am întîlnit la tine. mă simt onorat că îi inaugurezi viața publică aici. asta mă face să spun ceva despre Hermeneia. am citit majoritatea publicărilor de pînă acum, (deh,.. responsabilitatea asta ingrată de moderator,.. dar n-o să dureze mult), și am observat cam cum se scrie. sînt convins că cei care din diferite motive se vor apuca să critice Hermeneia vor folosi cuvinte ca opzeciști, intimiști, romantici, neoromantici, etc. personal nu mă deranjează. Hermeneia nu vrea să promoveze un stil sau un curent anume. Hermeneia vrea să stimuleze pe fiecare autor să fie el(ea) însu(ă)și, să exceleze în stilul care i se pare propriu, care îl(o) reprezintă mai bine. Mi se pare o prostie să spui cuiva "acum se scrie ca douămiiștii sau ca fracturiștii sau ca clubiștii, etc, etc, așa ar trebui să scrii ca să ai succes". succesul, cred eu, este rezultatul excelării în ceea ce poți face tu bine, în ceea ce poți contribui, inova tu, nu în a te chinui să imiți sau să emulezi. de aceea mă bucur de ce ai început aici să scrii.

Virgil, eu rar și greu îmi permit să las ceea ce sunt lumii. Nu știu de ce am intuit, simțit și văzut larg în okeanos-ul ce ne înconjoară că Hermeneia mi-a deschis această poartă. Și de aceea voi încerca să nu mă sting. Mulțumesc pentru că ai descoperit lumea pe care o tăinuiam. A poeziei. Uneori voi fi stângace. Cert este că nu voi fi luate de valrui înnegurate și nici de ceea ce este trandy. Las spiritul în matca lui. Și aștept de la Hermeneia rostul înălțării dincolo de clișeeele în care ne naștem. Am citit și regulamentul, pe îndelete. Cuvinte și dincolo de cuvinte. Așa să fie rostul celor rostuite.

erata: a se citi anterior - Cert este că nu voi fi luată de valuri înnegurate. Scuze, voi fi atentă la typos, aici.

da, vreau în curînd să inaugurez la Interactiv și o secțiune de Polemică/Dialog în care oamenii să poată discuta, polemiza pe teme literare, filozofice, etc. fără frică și cu decență intelectuală (dacă îmi e permis să sper că intelectualii pot fi decenți și pertinenți fără teama de a fi considerați ineficienți)

O polemică între idei, fără atingeri al persoană, e constructivă. atâta vreme cît se păstrează buna simțire și gândire. Am idei frumoase. Când sunt necesare, le rostesc. Cu timpul. :)