suferinţă

imaginea utilizatorului visatoare

Ce crunt mă doare inima lui tata,
păstrată tainic într-un sipeţel,
ce-a mai încăput
doar
tăria firului necunten
al speranţei…
teama pentru
dezordinea luminii
şi ecoul ripostei
dată invidiei,
prefăcătoriei,
nepăsării…

Ce crunt mă doare inima lui tata:
azi a-ncercat
să mă trădeze
un prieten

Comentarii

ii mai ok decit alte incercari

ii mai ok decit alte incercari dintre ultimele de pe site, pentru ca nu-si propune prea multe. oricum, asta nu-l face un text reusit

Căteva chestii: .

Căteva chestii:

...Fac acest comentariu în speranţa că vei înţelege, Elena, cât mai corect ceea ce urmează: a scrie poezie nu e ca mersul la biserică - nu te imbraci în hainele bune, intrând sfios în altar, luând o mimică evlavioasă, cântând cu preotul până la transfigurare. Altfel spus, şi ne-alegoric, nu e poetizare. Nu te pui cu faţa la foaie, împrumutând seriozitate şi scriind grav. Spun astea pentru că am impresia, din ce am citit pâna acum la tine, am impresia, spuneam, că tu crezi că poezia este o cale de a infrumuseţa, de a desena etc. Nimic mai fals. Prin poezie devenim mai frumoşi, adevărat, dar asta e altceva. Astfel, în mare spus: naturaleţe, trăire, sugestie, originalitate. Cam astea ar fi unele repere spre poezie.

...Aceasta este părerea mea, şi nu-i musai ca ea să reprezinte adevărul.
Toate bune!

Foarte bine ai spris .

Foarte bine ai spris .Sinceră să fiu, insă, eu nu cred că ,,poezia e o cale de a înfrumuseţa , de a picta”dar din păcate aşa mi se primeşte, deci , nu-s frumoasă prin poezie. Dacă până acum aveam nişte îndoieli-să es sau nu din rândurile voastre- , acum am s-o fac . De ce? Doar din considerentul să nu fur timpul oamenilor pentru a-mi citi ,,capodoperele “ Am înţeles ,că a iubi la nebunie poezia nu inseamn a o naşte, nefiind însărcinată. Mulţumesc ,Adrian , pentru sinceritate. Am o rugăminte: te rog spune-mi cum să inchid contul , caci am vrut s-o fac de cateva ori , dar nu găsesc cum , Se vede că am ochi ca stelele adică prostuţă ca noaptea(am glumit )

Visătoareo,

Visătoareo, n-am să înţeleg dorinţa asta de-a patina, de a te victimiza. :). Nu furi nimănui din timp, fiecare decide de unu' singur ce face cu vremea-i. Nichita spunea (eu nu ţin minte ca alt poet s-o fi spus atâţ de franc, de sincer), spunea că "eu cred cu tărie în talentul şi vocaţia mea!". Cred că ar trebui să crezi mai mult în tine şi să lucrezi infinit mai mult. De cele mai multe ori, între tăria cu care un poet crede îl el şi talentul său, există o corelaţie destul de onestă. Cel puţin, asa cred eu. Poezia va veni, pentru că eu simt că ai ceva de spus. Dar nu aşa - pozând în neputincioasă, renunţând la un cont pentru că nu eşti citită destul, ori pentru că primeşti "cronici" negative. Scrie, postează, comentează, fă-ţi simţită prezenţa, şi mai vedem:). Seară frumoasă !

pi es: nu ar strica să fii mai atentă în redactarea comentariilor (ortografie, punctuaţie). Este şi asta o formă de respect ori, din contra, de agreşiune.

hai ca nu-i asa rau,

hai ca nu-i asa rau, mai sus ai una calda una rece. eu zic c-ar fi pacat sa pleci pt un comentariu :)