primăvara asta scălîmbă I

imaginea utilizatorului Virgil
...

primăvara asta scălîmbă
cu mîni lungi și verzi
azvîrlite spre văzduh
cu disperarea zorilor
zvîcnindu-i mereu în priviri
își trece prea repede umbra
prin colțurile camerei
fără să-mi lase nici măcar iluzia
că am fi putut petrece împreună
o noapte
la furat de zarzăre
pe gard

Comentarii

Poate mă repet, iertat să-mi fie

Poate mă repet, iertat să-mi fie dar la asta mă obligă lectura, am citit aici un alt text din 'noua generație' Virgil Titarenco în care se citește același talent al condeiului cu care m-a obișnuit acest autor, însă ceva mai multă hai să-i spun 'încrâncenare', o tentație de a impune, concluziv, o stare fundamental meditativă. Această contradicție 'sui-generis' am notat-o cam în toate ultimele creații ale acestui autor și recunosc, îmi vine greu acum să aplic orice fel de șablon critic aici. Desigur, suibiectiv vorbind este simplu, îmi plăcea mai mult ambiguitatea de altădată, însă asta nu înseamnă că un ceai cu esențe mai puține dar mai pregnante (chiar în sensul nativ anglo-saxon) nu este mai recomndat în ziua de azi.
Margas

interesanta opinie, marga.

interesanta opinie, marga. placut impresionat pentru perseverenta cu care te apleci peste textele pe care le scriu. iata un motiv in plus sa mai ies din hibernare si sa mai scriu cite ceva.

Ma deranjeaza putin rima interioara

Ma deranjeaza putin rima interioara trece/petrece. Gandindu-ma putin, facusi o descoperire suprarealista:

fără să-mi lase nici măcar iluzia
că am fi putut arunca împreună
o noapte
pe gardul...
din fata casei

La furat de zarzare ne introduce in vechiul simbolism si parca as evita folosirea expresiei in tabloul postmodernist din primele versuri (cu oarecare sciziuni optzeciste datorare spatiului ingust, interiorizarii, sumbrului danielcorbian).