Doar câteva vorbe

imaginea utilizatorului dannyciulei

Acest text se află în Șantier

Despre lucruri și fapte

Despre aproape
Aproapele este acea persoană ce are intenția de a te ajuta. Aproapele este cel ce vrea să te ajute necondiționat. Aproapele te simte atunci când nu te simți bine.
Dar din păcate în ziua de azi nu prea mai este prezent pe lângă noi acest ”aproape”, și asta doar din cauza răutății și invidiei fără margini, fără nici o explicație pe care o au oamenii unii față de ceilalți...de multe ori chiar față de persoane ce nu împărtășesc același negru sentiment.
Deci, este greu să îți mai găsești ”aproapele” în ziua de azi.

Despre răutate
De ce trebuie să fim răi? Este o întrebare bună, nu-i așa?! Ce înseamnă să fii rău? Ești rău atunci când: încerci ”să îi pui bețe în roate” unui coleg, să fii invidios/invidioasă, să râzi de necazul unui coleg, să folosești violența, ș.a. Răutatea nu are ce căuta la omul civilizat,calm și educat. Dar se pare că nu prea mai avem prea multe exemplare fără lipsă de răutate în ei, avem oameni cu studii, deștepți, dar care au ieșiri violente și sunt invidioși pe cei ce dețin ce ei nu pot avea.

Despre orbirea sufletească
În ziua de azi foarte multă lume este oarbă sufletește. Ce înseamnă aceasta? A fi orb sufletește înseamnă că nu simți, nu poți înțelege ceea ce încearcă anumite persoane să îți spună; altă descriere ar fi: nu vezi realitatea așa cum este ea, poți chiar inversa extremele, adică îi poți vedea ca fiind de încredere chiar pe aceia ce îți vor răul, continuarea o puteți anticipa. În limbajul obișnuit unor astfel de persoane li s-ar spune persoane ”reci”, persoane care ”nu se pricep la oameni”. Dar asta este, fiecare avem propriile fixuri, defecte.

Despre iubire
Cea mai tristă și periculoasă situație se întâlnește la cei orbi sufletește, deoarece se pot îndrăgosti chiar de aceia ce le pot face rău, fizic sau psihic.
Iubirea este un sentiment pe deoparte frumos, pe de altă parte poate fi și tragic(atunci când apar obstacole pe care unul din îndrăgostiți nu le poate trece, și relația se destramă). Iubirea este un sentiment ce nu poate fi explicat, apare când nu te aștepți. Nu poți spune că iubești doar un anumit profil de persoană, nu îți poți stabili un barem. Vei ajunge să iubești pe cineva la care nici nu te-ai fi gândit că ți-ar fi putut fi pereche. Iubirea te cuprinde pur și simplu.

Despre respect
Respectul față de cei din jurul tău e foarte important pentru felul cum vei fi văzut/ă de grupul în care conviețuiești. Respectul îți poate aduce foarte multe, iar lipsa lui îți poate murdări imaginea în fața celorlalți, îți poate rupe legături, relații vechi. Respectă și vei fi respectat, Nu respecți, nu vei fi respectat. Dacă respecți primești laude, complimente, etc. Dacă nu respecți nu vei primi nimic.

Cogito: 

Comentarii

interesantă această tentativă. și

interesantă această tentativă. și aș zice poate chiar utilă în contextul româniei și al lumii de astăzi. dar realizarea, din păcate nu se ridică dincolo de nivelul unei scriituri școlărești.