Jeg

imaginea utilizatorului skylander
„sunt un urît estetic” – autor aproape cunoscut

sunt în principiu chestii neștiute
bunăoară sărăcia mă minte
că se poate trece pe curat
toată nenorocirea
asta împuțită a lumii

știu
știu
viața e splendid de frumos
dată dracului
dar cică există insule în Pacific
rîsete și diamante
prin excelență

sunt sărac și jegos uneori e chiar bine
că n-am
n-am decît să-mi mîzgălesc copilăria
să mi-o înconjur de mizerii
sau de o fuaarte părintească ocrotire

n-am decît să te iubesc
cînd fac urît și te-njur

azi am fost la bancă și la teatru
în niște spații publice destul de fine
în care am lansat cîte un pîrț răsunător
prelung și irezistibil

să le fi văzut mutrele de burghezi ofuscați
păi ce să fac eram un tăntălău ușor debil
venit cu troaca pe rîu
în bîlciul sclifosit al splendorii

pe urmă m-am dus în parc
la umbra binevoitoare a statuilor
în culmea tragică
a farsei mele trăsnite
copil și jegos

am rîs
de Unul Singur

Comentarii

si mai zice profetul ca dumnezeu, cand a râs, a facut lumea! apoi s-a dus la teatru in parc si la bancomat. samd ideea nu e nici noua nici rea, dar atitudinea usor teribilista, intru angoasa si tragism inainte de vreme, nu face bine textului. plus aceasta tendinta de a da sentinte "filosofice", in mod declamativ aproape, iarasi nu mi se pare ok. mai bine iei ideea, asa cum apare in final, si ii dai o noua forma, dar mai luminos, mai deschis. o estetica a uratului, data dracului, dar si dracul isi are rasul lui trasnit!

francisc nici nu se pot da altfel de sentințe decît "filosofice"...trust me... alea "deadly serious" oricum vor fi contrazise mai tîrziu. iar contradicția e tot șpilul. if you know what I mean. de obicei dacă ți se spune să nu gîndești ceva e pentru că vor alții să fi gîndit la fel dar nu sunt în stare decît să te contrazică. argumentele pot fi reduse la invidie. la un nimic fuaarte constructiv. diogene bunăoară se masturba în piața publică. "nu avea pic de rușine domnule..." de ce pentru că, spunea el, ar fi minunat doar să te freci pe burtă și să-ți treacă de foame...:) omul a fost poreclit "cîine celest" de Cioran. ei bine asta am pierdut dealungul secolelor de sfiiciune tembelă : animalitatea noastră zeiască. azi nu mai poți să-ți eliberezi nici măcar aerul în surplus tre' să le lingi frumos decența de doi lei a celorlalți în piața publică. să-ți înghiți lașitatea. să te scuipi pe tine însuți. "luminos"..așa cum sugerezi tu parșiv....:) ei bine nu vreau să luminez pe nimeni. vreau doar să arăt că se poate și altfel. chiar dacă sau mai ales dacă s-a mai arătat și nu s-a văzut...quod erat demonstrandum...:) still amical și copchilăros de jegos, george cel asztalos

george, trust me, eu nu amendez ispita de a gandi, au contraire, ma cherie. vorbesc doar de aceasta imixtiune dintre viziunea poetica ( si in acest sens am folosit termenul luminos; iar ca sa parafrazez un anonim ilustru poezia e...poezie) si cea filosofica. logic, poti spune in poem viata e asa si pe dincolo, insa spune ne o intr un mod care sa ne gadile urechile intr un mod placut, adica genial. si cer asta pt ca altfel suna ca si cum cineva si ar varsa aici sentimentele de tristeță metafizica fara substanta. fii ori obraznic sa ma ungi la corazon, ori nu fi deloc. masturbare poetica, da sa stim si noi! ca si eu sunt pentru naturaletea si luminisul anima-lului. hakuna matata, bro!

dorine m-ai băgat în ceață de tot. poemul e o Anumită stare de la un capăt la altul. nu pricep. sunt bătut în cap. ce e aia genialitate? luminozitate? masturbare poetică? ai tu definițiile? cine le are? naiba probabil. sunt prea lunecoase conceptele ca să le definim noi. îmi place divagația ta. n-ai răspuns comentariului meu, o ții pe a ta cu ăncăpățînare. așa să fie dorine. cum vrei tu. mi-e lehamite să te mai contrazic. reține atîta că tot ce n-ai înțeles e fix problema ta. iar eu nu sunt un iluminist să te luminez și nici un telenovelist să te ung la corazon. astea sunt altundeva, nu le căuta aici.să-ți gîdile alții urechile dorine. la mine cînd e vorba de suflet...sufletu'. sunt sărac și jegos. nici nu pricep de ce mă bagă în seamă unii doctoranzi în philosofie. e un mister blagian aici. so gudbai adică tutalăr sau hastalavistă...:)

george, din cat am inteles, tu pledezi aici pt o estetica a uratului, care sa arate ce si cum suntem, fara zorzaone, fara decoratiuni inutile. si vrei sa o faci si altfel, adica tii sa actualizezi si alte potente ale acestui mod de a scrie. si toate acestea, pt a revitaliza faptul de a fi si de a scrie. eu iti spuneam ca e ok, insa mai e de lucru dpv al limbajului si a ceea ce el exprima. altfel spus, daca e sa pacatuiesti, fa o bine. nu te oftica si tu. fii barbat, fii tragic, fii fuarte tragic! fin restul e cancan