primul tren

imaginea utilizatorului aleksandar

primul tren oprește în gară
nimeni nu știe că e mahmur
și plictisit
asemenea soarelui care în fiecare dimineață
se așează într-o cutie de lemn
așteptând lumina

primul tren oprește în gară
știi că nu e trenul meu
și totuși te uiți mirată spre sâmbăta de fum
sunt sigur că n-ai cuvinte
dar ghicești mereu
furtuna fără contur

primul tren oprește în gara uitată
îți așezi batista pe șinele ruginite
îmi șoptești
e trenul tău

Comentarii

mi-a plăcut mult atmosfera de nostalgie și reflectare în urma trecerii din poezie. am totuși câteva cuvinte să îți las: - "gara_rănită" poate fi evitată cumva alăturarea ra_ră? - ceva ambiguu de tot în strofa 3: "mă ambiționez să dau foc umbrelelor de ploaia" (iar acel "ambiționez" diluează poeticul) - prea aproape de sentimentalism "batista plină de amintiri" - typo la "șopteste" remarc, dincolo de aceste mici imperfecțiuni, 2 grupaje deosebite, ca imagine și stare: "asemenea soarelui care în fiecare dimineață se așează într-o cutie de lemn așteptând lumina" - soarele care el însuși așteaptă lumină, da, nu cred că am mai citit până acum. "sunt sigur că n-are cuvinte mereu ghicește furtuna fără contur" - aici este iar ineditul autorului de a percepe lipsa de superficial până și în fenomenele exterioare/interioare cele mai puternice.

Ela, iti multumesc pentru sugestii. Am corectat la recitire bubele, mai putin gara ranita la care inca ma mai gandesc:) Te mai astept sub textele mele!

eu as fi sfarsit poemul la ¨asta e trenul tau¨. imi place cum pui limita ca apoi s-o iei pt a determina o lata idee, imagine: ex. strofa a doua. un poem bun, medeea

Acesta este un text bun demn de a fi cumva remarcat... are o idee, starea de melancolie speciala e foarte bine transmisa lectorului, putine elemente disonante la nivel formal. "gara rănită"... de ce sa fie rănită? E o gara oarecare, e gara in care vine ciclic trenul tau... a atribui rani unui loc facut sa fie cadru pentru despartiri sau reintalniri mi se pare neproductiv din punct de vedere poetic.