Informații despre participarea la emisiunile Hermeneia Live

imaginea utilizatorului Virgil

Important:
Pe Hermeneia Live există 4 nivele de participare. Fiecare presupune cîteva condiții tehnice obligatorii. Nivelele superioare cumulează condițiile obligatorii ale nivelelor inferioare pe lîngă condițiile specific fiecărui nivel.

Nivelul de spectator: pentru aceasta aveți nevoie de minim un browser care poate „vedea” Adobe Flash Player. De asemeni este nevoie de o placă audio, difuzoare sau căști. Dacă vedeți imaginea de mai sus și auziți „Balada” lui Porumbescu sînteți OK.

Nivelul de chat: nu este un nivel prin care se pot face prea multe lucruri. Dar există posibilitatea comunicării cu coordonatorul emisiunii prin intermediul chat-ului atașat player-ului încorporat pentru Adobe Flash. Deocamdată nu promitem o conversație substanțială sau monitorizată în timpul emisiunii dar ne puteți comunica dacă aveți ceva important sau dacă doriți să participați în emisie. Condițiile principale ale folosirii chat-ului sînt inscrierea cu un nume care să poată fi recunoscut ca membru Hermeneia.

Nivelul de participare audio: pentru aceasta condiția obligatorie este să aveți un set de căști audio cu microfon. În plus, odată intrați în emisie doar prin audio trebuie să închideți sau să faceți „mute” difuzoarele pentru evitarea microfoniei. Reglați intensitatea microfonului la o valoare medie-mare și nu mai schimbați sceasta odată intrat în emisie decît la cererea coordonatorului.

Nivelul de participare audio-vizuală: presupune să aveți un set de căști audio cu microfon și o cameră video pentru web (webcam) de performațe acceptabile. La fel, odată intrați în emisie trebuie să închideți sau să faceți „mute” difuzoarele pentru evitarea microfoniei. Reglați intensitatea microfonului la o valoare medie-mare și nu mai schimbați aceasta odată intrat în emisie decît la cererea coordonatorului. De asemenea este foarte important să vă asigurați că imaginea pe care o trimiteți este suficient de luminoasă.

Dacă doriți să intrați în emisie trebuie să respectați următorii pași:

- deschideți pagina și prezentați-vă în chat cu cel puțin 5 minute înainte de începerea emisiunii pentru a putea lua legătura cu coordonatorul emisiunii și a exprima intenția de a participa;
- intrați pe chat folosind un nume recognoscibil ca membru Hermeneia;
- odată intrat pe chat comunicați dacă sînteți disponibil(ă) pentru a participa în emisie și așteptați invitația coordonatorului emisiunii;
- în momentul în care sînteți invitat(ă) veți primi un mesaj care spune: „You are invited to participate in this show. Please allow the access to your microphones and cameras!”. Apăsați pe butonul „next step”.
- veți fi întîmpinat de prompt-ul Adobe Flash Settings. Apăsați pe butonul „Allow”.
- apoi veți avea posibilitatea să alegeți camera video și tipul de microfon al căștii pe care o folosiți. Este posibil să fie numai cîte o singură opțiune disponibilă. Este foarte important să alegeți opțiunile corecte. Apoi apăsați butonul „OK”.
- în partea din stînga sus va apare o fereastră gri numită „Your camera” cu o bară de volum audio în partea de jos. Dacă nu aveți webcam sau dacă webcam-ul nu a fost identificat corect în fereastră se va vedea mesajul „no video receiving”.
-- În cazul în care nu aveți webcam situația este normală. Apăsați pe butonul „ X ” din partea de sus a acestei mici ferestre gri și sînteți în emisie la nivel audio.
-- În cazul în care aveți webcam dar mesajul este „no video receiving” înseamnă că webcam-ul dvs. nu a putut fi identificat corect. În această situație informați prin chat pe coordonatorul emisiunii și apăsați pe butonul „ X ” din partea de sus a acestei mici ferestre gri. Coordonatorul vă va invita din nou.
- în cazul în care webcam-ul este acceptat vă veți vedea în mica fereastră gri (de control) din stînga sus. Pentru a nu fi deranjat de prezența ei apăsați pe butonul „ X ” din partea de sus a acestei mici ferestre. În acest moment sînteți disponibil pentru emisie atît video cît și audio chiar dacă nu vă vedeți în ecran. Coordonatorul emisiunii va decide în ce moment al emisiei veți deveni „vizibil” live.
- este evident că pînă vom descoperi și învăța cum să procedăm vor mai exista gafe și erori. Absolut orice eroare este scuzabilă și este foarte important să avem răbdare cu noi înșine și cu ceilalți și să ascultăm recomandările coordonatorului emisiunii.
- un comportament civilizat, calm, elegant și cu simț al umorului și răbdare ne poate oferi o experiență plăcută tuturor. Să nu uităm că venim aici de dragul literaturii și poeziei și să nu devenim dramatici în caz de eșec.
- veniți pregătiți cu texte proprii, comentarii și inspirație.

Regim Special: